Hei hei kesä!

26.8.16

Elokuu vetelee viimeisiään enkä oikein ole enää hetkeen kokenut, että olisi kesä. Vaikka kyllähän tuota tänään vielä pystyi ulkoilemaan hupparit päällä. Päälle viikko sitten siirsin kaikista kesäisimmät lastenvaatteet varastoon meneviin laatikoihin. 

Jäin miettimään tätä vuoden 2016 kesää ja näitä muistoja se herätti:

Heinäkuu oli sateinen ja kylmä, tai no suurinosa kesästä oli sitä.
Helsingin reissu oli kaikkien mieleen ja yllättäen mies jopa haikaili sinne takaisin.
Anton täytti 3 ja aloitti päiväkodin.
Käytiin kiitettävät 3 kertaa Kuopiossa.
Missä saikin kesän herkkua, grilliruokaa.
Uusi herkku oli Jymyn lakritsijäätelö, mitä himoitsen vieläkin.
Mutta kesän lopun raskausuutisen vuoksi olen jättänyt sen nyt kauppaan.
Mekot olivat lämpiminä päivinä tosi käteviä Sofialla, shortseja ei sitten niin paljon tarvinnutkaan.
En käynyt kertaakaan uimassa, mutta lapset kävivät. 
Harmi tosin, että juuri kun he pääsivät uimisen makuun, lämpimät ilmat päättyivät.
Ensi kesää ajatellen on hyvä muistaa, että kesäkenkiin ei erityisemmin voi jättää kasvuvaraa ellei ne ole nauhoilla sidottavat.
Rusketusta en ottanut, mutta sitä sain käytyäni lasten kanssa ulkona.
Ballerinoista johtuen jalkapöytäni ovat edelleen ruskeat ja varpaat vaaleat.
Sofia oppi kävelemään.

Kesä meni taas odotetusti nopeaa ohitse, vaikka kyllähän siihen aika paljon kaikenlaista mahtuu. Kolmen kuukauden sisällä on ollut lapsieni synttärit, päätös kolmannen yrittämisestä ja itse raskautuminen, päiväkodin aloitus, 4 kaupunkireissua ja lasten uudet opitut taidot. Hiukan vielä kesää kaipaisin eli en selvästikään saanut lämpöä riittämiin, mutta ei ajatus syksystä varsinaisesti masenna. Tuleva pitkä pimeys ja talvi kylläkin masentaa. Valokuvaamisen kannalta valon puute on erityisen ankeaa. Kesäisin elää eri tavalla hetkessä, muina aikoina keskittyy enemmän tulevaan. En yhtään ihmettele sitä, miksi jotkut lähtevät Suomesta talveksi pakoon. Mutta nyt täytyy yrittää ottaa syksy ja tuleva talvi vastaan. On siinä sentään hiukan taas vaihtelun viehätystä, mutta sen jo tietää, että viehätys vaihtuu melko nopeasti kesän kaipailuksi.

You Might Also Like

2 kommenttia

 1. Paljon olette kesällä ehtineet :) piti kommentoida jo edellistä postausta kuinka mullakin raskasajan mielitekona on lakritsi ja salmiakki (nyt rv 9) no kuvottavan olon myötä kun syöminen on ollut hankalaa muutenkin niin olen syönyt pieniä määriä lakritsijäätelöä. Ei pidä tehdä siitä ehkä kuitenkaan päivittäistä tapaa... Muistan että esikoisen raskausaikana oli paha olo myös ja himoitsin maitotuotteita, mutta silloin syöminen ei ollut näin hankalaa, nyt yks sun toinen ruoka-aine yököttää.
  Mutta kiva lukea raskauskuulumisia :)
  -Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen minäkin muutaman salmiakkikarkin syönyt, mutta tosiaan yritän vältellä, että en ihan joka päivä sitä muutamaakaan söisi... Ainakaan nyt näin alussa, kun kaikki kriittisimmät asiat kehittyy.

   Olen huomannut, että näköjään kaikki erilainen ja uudempi maistuu nyt. Esimerkiksi päärynän söin eilen, yleensä en niitä uskalla syödä allergiaoireiden takia mutta eilen oli pakko kokeilla. Eikä siitä onneksi mitään tullut. Samoin myös keittoja on tehnyt mieli, niitä tosin taitaa useimmat syödä pahoinvoivina.

   Taidatkin olla ensimmäinen kommentoija, joka menee jotakuinkin samassa raskausvaiheessa - aavistuksen edellä :)

   Poista