6+0

24.8.16


Käsittääkseni tänään alkoi raskausviikko 7., 6+0. Väsyttää aivan kamalasti, ei onneksi sentään koko ajan. Sieltä se pahoinvointikin sitten hiljalleen tuli, mutta tälläkin kertaa enempi sellaisena etovana olona. Siinä missä ruoka maistui vielä viikko sitten hyvin, nyt ei oikein mikään ruoka maistu hyvältä. Ei erityisemmin tee mieli syödä, eikä lempijuoma cokiskaan houkuttele. Jännä kyllä, että salmiakkia haluaisin - kiva vaan, että nythän suositus on, että salmiakkia/lakritsia ei söisi raskaana lainkaan.

Tänään oli Antonin 3v neuvola. Saatiin pitkästä aikaa viralliset mitat: pituus 89,7cm ja paino 12kg. Pituutta on nyt tullut puolessa vuodessa 6cm, kun viime vuosipuolikas tuli vain 2cm. Minusta onkin tuntunut, että molemmat lapset ovat harpponeet pituudessa eteenpäin nyt lähiaikoina. Otin puheeksi Antonin huonon syömisen ja sen, miten olemme kokeilleet lähestulkoon kaikkea eikä mikään tunnu auttavan. Nyt asiaa lähdetään onneksi katsomaan ammattiavulla. Edelleen positiivista on se, että Anton kasvaa normaalisti ja on yleisesti hyvinvoiva ja energinen. Päiväkodin hoitajiltakin kuulen usein, kuinka Anton on niin "aurinkoinen".

Sofialta on alkanut tulemaan nyt muitakin sanoja kuin se jo jokseenkin ylikulutettu "äiti". Tänään olen kuullut hänen sanovan ainakin "tentä"= kenkä, "tätti"=tähti ja "kaakki"=karkki. 

Veikkaan, että blogin postaustahti nyt väistämättä hidastuu kun yritän ensimmäisenä keskittyä arkihommien pyörittämiseen ja näköjään keskipäivällä simahdan itsekin päiväunille. Vaikka sinänsä pidän raskauksiani oireiden osalta suht helppoina, niin kyllä se silti verottaa ja olenkin jo ehtinyt toteamaan, että raskaana oleminen on aika pyllystä. Onneksi aikaisemmin, ja toivottavasti tälläkin kertaa, olot on selvästi parantuneet kun päästään viikolle 12. 

Nyt vihdoin lajittelemaan nuo puhtaat pyykit, jotka ovat odottaneet minua jo kolmatta päivää.

You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Hauska että vielä näin 3-vuotiaanakin Anton ja Neela on niin saman kokoisia. Niin samaan tahtiin on molemmat kasvanut :) Neela oli 3v neuvolassa 91cm ja 12,6kg.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin joo, teillä ei kuitenkaan tainnut tulla mitään tutkimuksia tai sanomista siitä, että kasvaisi liian vähän suhteessa ikään?

   Poista
  2. Ei oo tullut mitään sanomista. Neela syö hyvin ja kunnon annoksia, mutta ei se vaan kasva tän nopeempaa.. Pituus tarkistetaan kuitenkin tammikuussa.

   Poista