Sofia 1v2kk

27.7.16

Perustietoja:
- Mitat arviolta: paino 9-10kg, pituus n. 78cm.
- Käyttää enimmäkseen vaatekokoa 80, joissakin 86.
- Edessä kahdeksan hammasta ja poskihampaat on jokaisessa kulmassa puhjennut. Yhteensä 12 hammasta siis.

Nukkumisesta: 
Uniajat on todella säännölliset ollut pidemmän aikaa. Yöunille käy klo 20, herää 7-8. Päiväunille käy klo 12 ja nukkuu noin 1,5h. Nukkuu pinnasängyssä lastenhuoneessa. Satunnaisesti kerran yössä saatan herätä Sofian ääniin, mutta hän miltei aina jatkaa unia itsekseen eli minun ei tarvitse nousta sängystä. Aamuisin herään, kun Sofia huutelee pinnasängystä "äätii!".

Syömisestä:
Syö aikalailla samoihin aikoihin kuin me aikuisetkin ja samoja ruokia. Haluaisi nimenomaan syödä juuri meidän lautaselta eikä omaltaan, vaikka niissä samaa ruokaa olisi. Syö mielellään itse, vaikkakin vähän vaikeaa se ruuan ottaminen lusikkaan vielä on. Pahoittaa mielensä juuri eniten siitä, jos hänelle ei suostuta antamaan jotain syötävää/juotavaa.

Sofia saa edelleen rintamaitoa, vaikkakin lähiaikoina on alkanut tuntumaan siltä, että imettämisen lopettaminen sujuisi varmaan ihan itsestään. Aina aamuisin imetän, keskipäivällä en aina ja yleensä illalla imetän myös. Välillä on ollut päiviä, kun ollaan puolivahingossa menty vaan yhdellä imetyksellä.

Luonteesta:
Aktiivinen, iloinen, ilmeilevä ja valpas oli sanat, mitkä tulivat ensimmäisenä Sofiasta mieleen. Sofia on myös todella rauhallinen, ei itke juuri koskaan tai muutenkaan ole erityisen temperamenttinen. Verrattuna Antoniin yksivuotiaana, Sofia ei ole kylläkään lainkaan niin tottelevainen. Siinä missä Anton totteli muutaman käskyn jälkeen, että hatun ja kenkien annetaan olla jalassa, niin Sofia on mennyt pitkälti koko kesän ilman kenkiä, koska koko ajan hän heittelisi niitä pois. Hatunkin kanssa saa usein taistella, että se siellä päässä pysyy. Toinen erikoisuus Antoniin nähden on se, että tämä tyttö syö hiekkaa ja PALJON. Pureminen on vähentynyt, mutta satunnaisesti sitä edelleen ilmenee.

Sofia ei ole arka, mutta ei hirmuisen rohkeakaan. Hän tykkää pitää etäisyyttä ihmisiin keitä ei tunne ja muita lapsia hän ihmettelee kauempaa, ei niinkään lähesty suoraa. 

Sofia antaa paljon pusuja ja on mielellään sylissä. Usein tuleekin aina itse istumaan syliin, jos minä istun lattialla.

Taidoista:
Kävely kehittyy koko ajan. Nousee siis itse seisomaan ja kävelee metrin tai vähän päälle. Välillä saattaa huojua, hakea uudelleen tasapainoa ja jatkaa taas matkaa. Parissa viikossa kuitenkin edennyt nopeasti, että eiköhän tuo aika piakkoin jo pääosin vain kävele. 

Kielellinen ymmärtäminen on kasvanut suuresti, mutta varsinaisia sanoja ei vielä kovinkaan tule. Lähinnä hokee äitiä todella paljon ja "Antii" viittaa Antoniin. Muuten kyllä paljon ääntelehtii, sitä on ihmiset kommentoinutkin kun Sofialla riittää "omaa" juttua. 

Sofia kiipeilee hirmu ahkeraan kaikkialle. Jopa siinä määrin, että meidän pitää yrittää olla tarkkana, että laitetaan keittiön tuolien istuin aina pöydän alle. Sama juttu tietokonepisteen tuolin kanssa. Vähän hassusti Sofia usein yrittääkin mennä tietokoneelle heiluttamaan hiirtä... Niin ja rattaisiin hän on myös usein kiipeämässä. 

Suosikit ja inhokit:
Leluista autot on edelleen eniten mieleen. Niitä liikutellaan ja samalla pärryytetään huulia. Puupalikoilla tykkää myös leikkiä ja rakentaa pieniä torneja. Vähän hassusti on ottanut minusta mallia, kun Antonille usein leikin haileluilla niin, että liikutan haita ja teen sitä Tappajahai-elokuvan jännitysmusiikkia, niin Sofiakin ottaa hain käteen ja sanoo rytmillisesti: "pa pa pa pa pa". 

Tykkää syödä ja juoda ja pestä hampaita. Haluaa mennä aina potalle istumaan, kun joku muu menee vessaan. Musiikin soidessa lähtee aina konttaamaan olohuoneen pöytää ympäri, selvästikin omaksunut tämän tavan Antonilta. Tykkää ärsyttävyyteen asti irroittaa uunista sellaista klipsua, millä uuni avataan.

Inhokkeja on taas todella vaikea keksiä. Ei halua olla vanhempien ihmisten sylissä, vanhempiensa ikäisiä ja nuorempia ei arastele juuri lainkaan mutta ne ikäihmiset, ne vähän jänskättää.

Vaikka tuo yhden vuoden ikä jo saavutettiin, niin kyllä tämä toinenkin vuosi on melkoisen nopeaa kehityksen osalta. Nähtäväksi jää, millainen Sofia on taas kahden kuukauden päästä, kun näitä kirjoittelen. Ihanan ihana tyttönen hän on <3


You Might Also Like

5 kommenttia

 1. Sulla on kyllä tosi kauniit lapset! Kivoja nämä ikäpostaukset kehityskuvauksineen.

  Tultiin tänään puistoon Pikkuankan kanssa just kun olitte lähdössä. Meinasin moikata, mutta en ehtinyt kerätä rohkeutta kun jo teitte lähtöä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Muistan, miten aikoinaan ennen lapsia miehen kanssa pähkäiltiin, miltä meidän lapset mahtaa näyttää kun ollaan miehen kanssa niin paljon eri näköisiä... Ilmeisesti hyvä kombo tuli kuitenkin :D

   No voi harmi! Meillä jäi tänään puistoilut tosiaan vähän lyhyeen, kun mulle tuli samaan aikaan sekä pissahätä että nälkä :D Olisi ollut kiva kyllä yhdistää kasvot blogiin :)

   Poista
  2. Niin ja juuri eilen muuten mietin, mitenkähän se teidän Helsinkimatka meni? Erityisesti ne junamatkat?

   Poista
  3. Kiitos kysymästä, meni ihan loistavasti! Nytkin lähti sinne puistoonkin onnessaan kun kerroin, että sielläkin on juna. Junassa poika vaan pitkään ihmetteli ja katseli. Luettiin kirjoja ja paljon kuljettiin eri vaunuihin ja ravintolavaunussa kahviteltiin ja sellaista. Tosi kiva retki oli! :)

   Poista
  4. Hyvä juttu! Vähän arvelinkin, että hyvin ne junamatkat sujuu :)

   Poista