Mitä kolmevuotiaalle lahjaksi?

18.7.16


Meidän esikoinen täyttää parin viikon kuluessa kolme. Tuossa yksi ystäväni kysyi, mitä Anton tarvitsisi/haluaisi lahjaksi ja pääni löi tyhjää. Hetken päästä keksin kyllä tarvittavia asioita, mutta ne ovat joko liian kalliita edes ehdotettavaksi (lipasto lastenhuoneeseen) tai sitten vaikeita toisten ostettaviksi (talvikengät ja muita talvivarusteita). 

Kysyin sitten Antonilta ja hänen ensimmäinen toiveensa oli autot. Lista jatkui: "pellekynä, paketti ja suihkulähde." Voi rakas poikani. Minusta on suloista, että hän ei edelleenkään hirmuisesti välitä lahjoista. Hän lähinnä vain heittelee ilmaan sanoja, mitkä tulevat ensimmäisenä hänen mieleensä. Hän odottaa synttäreitä eniten siksi, koska silloin tulee paljon ihmisiä kylään. Niin ja hän toivoi synttäreille myös sipsejä tarjottavaksi.

No mutta niihin lahjaideoihin. 

Antonilla oli kaksi hyötyjuttua, mitkä minulla oli mielessä ajatellen hänen kolmevuotissynttäreitään: pyöränistuin ja sähköhammasharja. Ensimmäisen vanhempani ostivat heidän ollessa Jyväskylässä kyläilemässä ja toisen sanoi miehen sisko antavansa. Useimmille kolmevuotiaille kai ostetaan pyöränistuimen sijasta ihan polkupyörä, mutta Anton sai sen jo viime vuonna lahjaksi. Pyöränistuin meiltä puuttui ja sopii pidempiin retkiin.

Itse päädyimme hankkimaan Antonille Duplopaketin, mikä tuntuu nyt jotenkin tosi vähäiseltä ja jostain syystä persoonattomalta, mutta mitäpä sitä väkisin mitään keksimään. Duplot eivät lisää suunnattomasti lelujen määrää vaan sujahtaa vanhojen duplojen joukkoon. Lapsille pitäisi kuitenkin ostaa sitä säilytystilaa, joten taidan suunnata rahaa enemmän niihin hankintoihin. Duplojen lisäksi meinattiin viedä Anton Hoplopiin, siellä kun ei olla vieläkään käyty.

Useimmiten kolmevuotiaalle kai annetaan lahjaksi leluja ja ymmärtäähän tuon. Itsekin tänä vuonna olen yrittänyt miettiä enemmän sen kautta, mistä Anton saisi eniten iloa. Vaikka kyllä kieltämättä se lelunpaljous vähän hirvittää - varsinkin, kun siitä säilytystilasta on jo etukäteen pulaa.

Miettiessäni siis kivoja leluja Antonille tuli minullekin ensimmäisenä mieleen autot. Niillä hän leikkii kaikista eniten. Näin äidin näkökulmasta lisäisin sivutoiveeksi nimenomaan puiset pikkuautot, niitä metallisia meillä on mennyt jo useampi kappale rikki ja niistä tuppaa irtoamaan osia, mikä on huono juttu ajatellen tuota meidän yksivuotiasta. Muutenkin puulelut on mieleisiä.

Toisena leluna mieleen tuli pyssy. Vaikka se jossain määrin onkin karmiva lelu, niin fakta kuitenkin on, että Anton muuntaa monet lelut leikeissään pyssyiksi. Vaikea sanoa, onko pyssy yleisesti sovelias lahja mutta näin meidän perheessämme se on ok vaikka itse emme ole vielä yhtään pyssyä Antonille hankkineet. Antonia kiinnostaa leikeissä paljon myös hirviöt, hämähäkit ja dinosaurukset. Niin ja ne hait. Yritin etsiä Antonille toista muovihaita sen kadonneen tilalle, mutta Jyväskylän keskustasta ei ainakaan löytynyt. Jonkinlaiset lelueläimet saattaisivat olla kivoja, tosin pehmoleluista Anton ei ole juuri lainkaan kiinnostunut.

Tuollaisten mörököllijuttujen lisäksi meillä leikitään paljon lääkärileikkejä, vaikka meiltä sellaiset lääkärilelut varsinaisesti puuttuukin. Lääkäritarvikkeet voisi siis kanssa olla aika hyvä näin lelupuolelta. Tuumailin, että Anton saattaisi tykätä myös paljon radiopuhelimista.

Siskon kanssa mietittiin, millaista muuta voisi antaa Antonille lahjaksi. Minusta kun lahja voisi ihan hyvin olla myös jotakin tekemistä. Siis vaikkapa leffalippu(ja), teatterilippu tai jonkinlainen harrastus. Yritin netin kautta vähän etsiä, löytyisikö Jyväskylän keskustan lähistöltä mitään kivaa jumppaa tai vastaavaa kolmevuotiaalle, mutta useimmat taitaa alkaa neljävuotiaasta. Juuri eilen Anton sanoi haluavansa mennä sirkukseen, mutta sitäkään ei taida näillä seuduilla enää lähiaikoina pyöriä.

Näiden lisäksi kirjat toimii aina. Näin autoista innostuneelle pojalle voisi olla hyvä se Mauri Kunnaksen Autokirja. 

Vaatteitakin toki koko ajan kasvava lapsi tarvitsee, mutta niissä suosittelen antamaan lahjan vaikka lahjakorttina. Vaatteissa kun ei läheskään aina riitä se, että tietää lapsen pituuden. Joissakin paidoissa on liian pienet kaula-aukot, jotkut housut saattavat olla vyötäröltään liian suuret jne.

Millaisia lahjoja teidän kolmevuotias on saanut tai millaisia lahjaideoita teille tulee mieleen?

You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Vaatteita ja leluja sitä kai tulee ekana mieleen.
  Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa

  VastaaPoista
 2. Hei!

  Meillä vietettiin eilen meidän 3-vuotiaan synttäreitä ja melko lelupainotteista oli lahjasaalis, johon kuului muun muassa muumitalo, duplokaivuri ja -rekka, muumi pyyhkeitä, kirjoja, leikkikeittiöön uusia tarvikkeita, ryhmä hau-hahmoja sekä muutama vaate. Suurimpana lahjana taisi olla uusi polkupyörä potkupyörän tilalle. Itse hirvittää tuo lelumäärä mutta toisaalta juurikin esim. tuo muumitalo tukee tämän hetken kehitystä ja mielikuvitusleikkien maailmassa oloa. :) pitänee vaan ajottain karsia toisesta päästä tätä lelujen määrää.

  -Essi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi!

   Noita keittiöjuttuja mietin myös, että ne on varmaan kivoja. Muumeja meidän poika ei edes tunnista, kun jostain syystä ei ole niitä ikinä nähnyt. Tosin yhdet muumilakanat hänellä on. Pyyhkeet ja muut lastentekstiilit on kyllä myös hyviä lahjoja, vaikkakaan mistään niistä meillä ei ole tällä hetkellä puutetta. Minäkin ajoittain siivoan jotain leluja pois, mutta sitä on välillä vaikea tehdä kun pitäisi osata ennustaa, innostutaanko joistakin leluista myöhemmällä iällä. Esimerkiksi kun nyt ei noista pehmoleluista niin välitetä, mutta tykättäisiinkö niistä myöhemmällä iällä...

   Onnittelut teidän 3veelle! :)

   Poista