Jymy - jäätelökesä 2016!

19.7.16En juuri ikinä ole voinut sanoa, että minulla olisi jäätelökesä. Jäätelö ei nimittäin ole koskaan ollut niin paljon mieleeni. Mutta nyt taitaa olla niin, että tässä on kehkeytymässä minun ensimmäiseni. Jäätelökesä vuosimallia 2016!

Myönnetään: olin mainonnan uhri. Toisaalla tykkään kokeilla uutuuksia erityisesti herkkuhyllyiltä, joten ei sitä kai kovin hyvää mainontaa edes tarvita, että olisin näihin tarttunut. Yleensä on kuitenkin niin, että uutuudet eivät vakuuta minua niin kovin, että jäisin kaipaamaan lisää. Puhumattakaan, että siitä jostain tulisi mahdollisesti uusi suosikkini. Mutta sitä tämä Jymy-lakritsi on: uusi suosikkijäätelöni.

Jymy-jäätelöt on minusta todella erikoisia siltä osin, että ensimmäinen lusikallinen maistuu aina vähän jännältä. Ensireaktio on sellainen pohtiva, ei oikein osaa erottaa onko se jäätelö hyvää vai pahaa. Selvennyksen vuoksi sitä ottaa toisen lusikallisen ja toteaa, että ihan hyvää se on. Kolmannella lusikalla saa jo lopullisen varmuuden ja neljännen lusikallisen jälkeen jää koukkuun ja haluaisi jatkaa ja jatkaa. Tämäkin seikka on minulle poikkeus, nimittäin yleensä pystyn syömään jäätelöä vain vähän kerrallaan. 

Litrahinta on kieltämättä Jymyissä korkea, mutta olen ajatellut sen niin, että kaikki sentään tulee käytettyä. Meillä on aika usein jäänyt litrajäätelöistä jämiä pakkaseen lojumaan ja lopulta niitä ei myöhemmin kukaan halua syödä, koska ne on ihan jäähileisiä. Eikä se jäätelö sitten kai alkuun ollut niin tajuttoman hyvää, että sitä olisi edes halunnut syödä isoja määriä. Mutta Jymyissä täytyy enemmänkin rajoitella, että ei söisi koko purkillista kerralla. Osittain tuo kätevä purkki myös vaikuttaa siihen, miksi kaiken syö: jäätelöä on niin helppo lusikoida suoraan purkista suuhun ja kun lopettaa, laittaa vain kannen kiinni ja purkin takaisin pakkaseen. Toki hintaa selittää myös se, että jäätelö on kokonaan luomua ja kotimaista. Maut eivät myöskään tule mistään esansseista vaan ihan kunnon tavarasta. 

Jymy-makuja löytyy yllättävän monta enkä ole kaikkia maistanut. Lakritsi on tähän mennessä tehnyt voimakkaimman vaikutuksen. Sitruuna oli myös yllättävän hyvä, suklaa melko perinteinen. Mustikka taasen ei onnistunut miellyttämään makunystyröitäni, mutta miehelleni se kyllä maistui. 

Jos Jymyt kiinnostaa, mutta ei uskalla sijoittaa rahojaan isoon purkkiin niin kannattaa kurkkia irtojäätelöiden puolelle. Jymyistä nimittäin löytyy myös pieniä suloisia purkkijäätelöitä. Ainakin Jyväskylän Prismassa oli sitruunaa ja suklaata eurolla.

Kerrottakoon vielä, että yksi alkuilta olin lapsien kanssa kotona. Ulkona satoi kaatamalla ja minun alkoi tekemään mieli jäätelöä, siis nimenomaan tuota Jymy lakritsia. Jotain siitä jäätelöstä kertoo se, että pakkasin lapset rattaisiin ja lähdin siinä kaatosateessa ruokakauppaan. Totally worth it.


You Might Also Like

0 kommenttia