Päivän 38 mustavalkoista

11.6.16

Minulla oli tänään päivän mittainen projekti. Halusin nimittäin valokuvata päivän ajan mustavalkeana, ikään kuin dokumentoida elämäämme. Tai tarkemminkin lasten elämää, koska omia toimia on melko vaikea kuvata. 

Projekti oli hyvin antoisa. Siinä tuli mietittyä sitä, millaista on kuvan rakentaminen ja millaista kuvaaminen on silloin, kun kuvien täytyy antaa tulla luonnostaan. Mietin myös kuvaajan ja kuvattavan suhdetta; nythän nämä valokuvat on äidin ottamia. Se näkyy aika paljon siinä, miten lapset katsovat joissain kuvissa kameraan tai sivulle kuvaajaan. Äidin rooli aiheuttaa toki myös sen, että pystyin ottamaan vain rajatuissa tilanteissa kuvia.

Projekti oli antoisa myös siinä mielessä, että meille tallentui useampi kaunis kuva mutta myös sellainen herkkä ja aito. Kaikista herkimpiä en täällä edes halua jakaa. Alkuun tuumasin, että olisin jakanut nämä kuvat useampaan postaukseen, koska yksittäisten kuvien on vaikea saada tilaa, jos kuvia on paljon. Tuosta syystä ne "Hetki arjesta" -postaukset on niin mieleeni, että siinä keskitytään vain yhteen kuvaan. Mutta jotta tämä päiväaspekti tulee esiin, niin kuvat tulee nyt yhdessä kimpussa. Vaikka kuvien määrää karsin, niin silti näitä on 38 kappaletta. Ehkä ennätysmäärä yhteen postaukseen. Kuvat on otettu kaikki samalla objektiivilla, Samsungin 30mm:llä mitä markkinoidaan ns. "snapshot"-objektiivina.

Päivämme oli muuten varsin normaali. Mitä nyt ulkoiltiin parvekkeella, koska säät oli niin kurjat ja epävakaat. Ja niin, ehkä huomaatte että meillä on muuttunut unijärjestelyt. Noista jutuista myöhemmin lisää. 

You Might Also Like

4 kommenttia

  1. Aaaivan huippuja kuvia, monesta hienosta kuvakulmasta! Ajattele miten hyvin voit kahdenkymmenen vuoden jälkeen eläytyä juuri tuohon päivään ja arkeen noiden kuvien avulla ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Niinpä, yleensäkin kuvat on minulle todella tärkeitä koska niillä on niin helppo palata muistoihin... Mutta samassa yritän pitää myös mielessä, että välillä on hyvä vaan "elää" se hetki :)

      Poista