Muksumuoti: Niken kengät

13.6.16

Tuossa jokunen aika sitten tein melko spontaanin ostoksen. Ostin molemmille lapsille alennuksista Niken lenkkarit. Ne ei tule käyttöön siis juuri nyt, vaan ovat seuraavaa kokoa eli arvelisin käytön osuvan loppukesään/syksyyn. Eihän noista lapsien jalan kasvusta aina niin tiedä, kun ne kasvaa sykäyksissä. Antonilla on ainakin jo tosi pitkään pysynyt jalka samoissa mitoissa, että sieltä päin odottelen pyrähdystä.

Niin mutta siis, meillä ei ole aikaisemmin ollut lapsilla Niken kenkiä. En muista itsekään sellaisia koskaan omistaneeni. Adidaksia on ollut ja niistä on ihan tykättykin. Ehkä se oli tämä ajankohtainen Nike-hurmos, joka laittoi vaihtamaan merkkiä. Sillä oli ainakin merkitystä, että nämä kengät ovat mukavan yksinkertaiset. Yleensä suosin kengissä yksivärisyyttä ja selkeää linjakkuutta.

Minua kylläkin vähän ihmetyttää Niken politiikka kenkien kiinnityksen suhteen. Nauhoilla solmittavat Niket ilmeisesti alkaa vasta koosta 27,5. En ainakaan onnistunut löytämään pienempi ja tuo kyseinen on vielä Antonillekin liian iso. Nauhoillahan sitä saisi parhaiten kengän jalan ympärille säädettyä, vaikkakin toki nauhoissa on omat harminsa. Suhtauduin siis alkuun vähän skeptisesti näiden kenkien kiinnitysmekanismiin. Hyvin ne näytti kuitenkin jalassa pysyvän, vaikka sovitettiin reilussa koossa, joten eiköhän ne sinne loppuvuoteen mene. Malli on onneksi suht littana, mikä sopii meidän littanajalkaisille lapsille.

Kengät taitaa olla myös ensimmäinen kunnon samistelutuote lapsilla. Sofialle olisi ollut mahdollista ottaa kengät pinkeillä vivahteilla, mutta nääh eiköhän sitä pinkkiä ole muuallakin jo ihan tarpeeksi.

Niken kengät ovat muuten todella pientä mitoitusta. Sofian lenkkarit ovat kokoa 23 ja Antonin 27. Muihin merkkeihin nähden nuo koot vastaisi kokoa/puoltatoista pienempää. Lähiaikoina sovittelin omiinkin jalkoihin Niken lenkkareita ja huomasin saman jutun: sopivat löytyisivät normaalia kokoani kahta isompana.

Näillä nyt sitten mennään hyvin suurella todennäköisyydellä talveen. Tosin ei nämä ainoat kengät ole syksyyn; Antonilta löytyy goret ja Sofialta nahkakengät, molemmille on myös kumpparit. Siksi vähän emminkin, onko nämä Niket nyt tarpeelliset mutta onpahan varaa valita ja edullisesti sain. Jos hyvin käy, niin lämpimät ilmat jatkuvat pitkälle syksyyn. 

Minkä merkin lenkkareissa teillä lapset tallustaa? Onko Niket todellisuudessa hyvät vai onko ne nyt vaan trendien huipulla?

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Nykykengistä en tiedä, mutta minulla oli aina lapsena Niket, ne oli parhaat jalalle, miulla oli vähän lättäjalkaakin ja sellasta. Nyt aikuisena taas olen käyttänyt sitten enemmän Adidasta ja Pumaam en tiedä edes miksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en yhtään muista, minkä merkin kenkiä minulla lapsena oli. Nikeissa on se huonompi puoli suhteessa Adidakseen, että niissä ei taida saada pohjallisia irti. Kaikissa lasten Adidaksen kengissä on ollut irroitettavat pohjalliset ja niissä selvät merkit, missä kohtaa lapsen jalan pitäisi olla. Niket on kylläkin useimmiten kivemman näköisiä, niin siksikin mietin josko se ulkonäkö viehättää monia.

      Poista