Muksumuoti: Lindexin sirkus

16.6.16

Koen aina ristiriitaisia tunteita ja ajatuksia, kun jokin ketjuliike myy jotain ihanaa vaatetta. Yritän paikoin hillitä itseäni, että ostaisin niistä vaatteita vain sen mukaan, miten on rahallisesti ja tarpeellisesti välttämätöntä. Mutta vaikeaa se välillä on, koska ketjuliikkeistä saa mielestäni usein ihan kivan näköisiä vaateyksilöitä. Harvoin olen mitenkään laatuunkaan tyytymätön, kun laadun suhteuttaa hintaan. 

Usein myös mietin ketjuliikkeiden kohdalla, haluanko mainostaa heidän tuotteita omassa blogissani. En näe kuitenkaan vaateteollisuuden ongelmia niin mustavalkoisina, että kokisin ketjuliikkeet puhtaasti vihollisina. Yritän siis pallotella tämän asian kanssa, mutta kieltämättä kotimaisen ostaminen tuntuu hyvältä aina - samaa hyvää mieltä en koe ketjuliikkeiden vaatteista, vaikka ulkonäöllisesti niitä ihanina pitäisinkin.

Ja ihania vaatteita Lindexiltä juuri muuten ilmestyikin. Tämä sirkus-teema iskee aika lujaa ja vaatteet ovat suurimmaksi osaksi mukavan unisex-tyylisiä. Kotiutin mallistosta molemmille lapsille kesäksi legginsit ja vähän hassusti Sofialle ostamani 86 koko osoittautui saman kokoiseksi kuin Antonin 92 kokoiset. Lapset voivat siis käyttää samoja legginsejä, vaikkakin Sofialla lahkeita on käärittävä sisäänpäin. En vaan raaskinut ostaa Sofialle kokoa 80, koska hän on jo melko pitkään sen koon housuja käyttänyt. Veikkaanpa, että nämä nyt ostamani menevät ensi kesänäkin.


Antonin tummapohjaiset legginsit löytyvät tosiaan poikien puolelta ja Sofian legginsejä löytyy sekä vauvapuolelta että tyttöjen puolelta. Vaikka sinänsähän nuo molemmat värit menevät aivan yhtä hyvin sekä pojalle että tytölle. Yllätyin hiukan, kuinka löysät nämä kuitenkin ovat. Yllätys oli sinänsä positiivinen, koska en oikein haluaisikaan että legginsit ovat makkarankuoret. 

Kamppailen vielä itseni kanssa, ostanko lapsille mitään muuta tuosta mallistosta. Se aina Lindexin vaatteissa ilahduttaa, että niiden jälleenmyyntiarvo ja kysyntä on hyvät. Vaatteet pääsevät siis toiselle käyttökerralle eikä päädy suoraan tekstiilijätteeksi. Tosin esimerkiksi nämä legginsit ovat suht ohutta kangasta ja kun kesällä rymytään hiekkalaatikolla, niin nähtäväksi jää, minkä verran on polvessa kangasta jäljellä kesän jälkeen... 

Mitäs te tykkäätte tästä Lindexin uusimmasta mallistosta?


You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Oi että, tosi söpöt noi valkopohjaiset, joissa on noita sirkustelttoja ja muita kuvioita. Tämä ketjuliikkeistä ostaminen on kyllä tosi kaksipiippuinen juttu myös itsellä. Jos olisi varaa, ostaisin tosi mielelläni pelkkiä eettisesti tuotettuja vaatteita, mielellään kotimaisina. Mutta tämän hetken tulotasoilla ei voi kyllä moisesta haaveilla.. Siispä onni on, että ketjuliikkeistä löytyy kivoja kuoseja sopivaan hintaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, tuota kyseistä kuosia vielä harkitsen. Jostain syystä näen tuon kuosin enemmän sellaisella pienellä vauvalla... Niin, vaikka nuo kotimaiset vaatteet olisivat alennuksessakin niin ei niitä kovinkaan paljon pysty ostamaan :/

      Poista