Kyllä pylly lepää - esittelyssä ruokailutila

9.6.16

Siitä on päälle vuosi, kun hankimme uuden ruokapöydän. Tuo ostos oli silloin spontaani veto; vaikka olimmekin kaavailleet isompaa ruokapöytää niin emme suunnitelleet hankkivamme sitä niin nopeasti. Sitten kuitenkin kohdalleen tuli todella ihana pöytäyksilö sopivalla hinnalla ja niin se vain on meillä jo yli vuoden asustellut. Enkä ole edelleenkään kyllästynyt. Samoihin aikoihin hankittu Ikean lamppu ruokapöydän päällä jaksaa myös edelleen ihastuttaa.

Ruokapöytä ei kuitenkaan saanut tuolloin uusia tuoleja. Puhetta niiden hankkimisesta on kyllä ollut, mutta kuusi tuolia tulee melko kalliiksi vaikka ne hankkisikin Ikeasta. Viime toukokuussa Ikeassa oli sitten tarjous "joka kolmas tuoli puolella hintaa". Oli hyvin lähellä, että olisimme jättäneet tuolit vieläkin ostamatta mutta sitten tuumailtiin, että nyt on paras hetki repäistä, koska kuuden kympin säästö on meille jo aika merkittävä. Ja onpahan sitten ne tuolit vihdoinkin hankittu.

Valintamme osui Ikean Norrnäs-tuoliin, koska siinä yhdistyi sopivan edullinen hinta ja laadukkaan oloinen materiaali. Mielestäni tuoli on myös muotoilultaan riittävän ajaton, koska meidän tarkoitus sisustamisessa on nyt ollut nimenomaan se, että teemme pitkäaikaisia valintoja. Hiukan minua mietitytti tuo kangasistuin, koska se nyt vaan on fakta, että istuimet tulee ajan myötä likaantumaan. Käsittelimme kankaat tahranestoaineella, mutta eihän se kaikkea estä. Anton syö muuten tuollaiselta tuolilta käsin, koska hän ei ole enää pitkään aikaan halunnut istua syöttötuolissa, vaikka se sellaiseksi juniorituoliksi onkin muunnettavissa. 

Enkä muuten tajunnutkaan, kuinka paljon mukavampi ja pehmeämpi ruokailutuoli voi olla! Olihan se tiedossa, että entisissä tuoleissa puutui takamus hyvin nopeaa, mutta sen todellisen pehmeyseron tajusi vasta sitten, kun oli istahtanut oman ruokapöydän ääressä tuolle uudelle penkille. Kyllä pylly lepää!

Meidän ruokailuhuoneesta löytyy muuten muutakin uutta kuin tuolit. Tai no, nämä kyseiset String Pocket hyllyt sain synttärilahjaksi ja synttäreistäni on jo kolme kuukautta. Koska en ole erityisen nopea näiden sisustusaiheisten juttujen suhteen, niin hyllyjen esittely on jäänyt. Lisäksi hyllyt ovat vieläkin aika tyhjät, joten ei niistä sellaisia "shelfieitä" pahemmin otella. Tuo tyhjyys on tavallaan onnekas juttu, koska minulla on muutamia pieniä juttuja ollut pitkään toivelistalla, mutta en oikein koe sopivaksi hankkia niitä muuten vaan eli ainakin mies tietää, mitä hankkia vaikkapa joululahjaksi. Nyt hyllyllä on mm. häälahjaksi saatuja Anno-purkkeja ja minun lempikulhot Marimekolta. Käytännöllisistä syistä hyllyllä on myös purkat/xylitolpastillit, kyniä ja silmälasini.

Ja niin, onhan nämä String Pocketit kieltämättä melko tyyriit. Alkuun olin kaavaillut jotain kivempia tauluja tähän seinälle, mutta sitten totesin, että tauluihin saattaa helpommin kyllästyä eikä ne ole niin funktionaalisia. Stringit tarjoaa säilytystilaa, toimii sisustusmielessä ja pystyn näkemään, että nämä hyllyt ovat minulla loppuelämäni. String Pocket on myös siinä suhteessa ideaali huonekalu, että se sopii huoneeseen kuin huoneeseen. Tosi nähty juttu blogeissa ja sisustusympyröissä, mutta minä en oikein siitä piittaa, olenko jotenkin originaali vai en. 


Meillä ruokailutilassa säilytetään tosiaan myös rattaita, koska ne mahtuu järkevimmin tuohon tilaan. Eteisessä ne olisi jatkuvasti vähän tiellä. Jos rattaita ei tarvitsisi säilyttää ja asunto kaipaisi muuten lisää säilytystilaa, niin Ikean Hemnes-lipasto menisi tuohon kellon alapuolelle. Hemnes-sarjaa kun on tuo vitriinikaappikin, minkä viime vuonna ostin tori.fi:n kautta itselleni valmistujaislahjaksi. 

Tuo jättimäinen seinäkello muuten hankittiin tähän asuntoon muuttaessamme ja on toiminut yllättävän hyvin. Sitä kun aikoinaan eli pitkäänkin ilman seinäkelloa, mutta nyt kotona katsoo useimmiten ajan tuosta ja se näkyy kätevästi olohuoneesta kuikuilessakin. Kellon väri on vahvasti se, joka on vaikuttanut keittiön värimaailmaan.

Meidän ruokailuhuone on nyt entistä ihanampi ja valmiin oloinen. Ainoa ongelma tilan suhteen on edelleen valaisu. Ruokapöydän päässä on tosiaan ikkuna, mutta vastapäätä on kerrostalo niin, että huone ei ole kovinkaan valoisa varsinkaan talvisin. Vaikka ruokapöydän riippuvalaisin onkin ihana, niin kovin kirkasta valoa se ei päästä läpi. Ehkä taas syksyn tullen jaksan miettiä tuota valo-ongelmaa.

Mutta tältäpä täällä nyt näyttää. Ruokailuhuone on asuntomme huoneista ehkä se maalaisromanttisin, mutta sellainen tietynlainen kotoisuus tuohon tyyliin liittyy ja siksi se sopii varsinkin keittiöön. Mitäs te tykkäätte?

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Kaunis pöytä! Meillä on muuten nuo samat tuolit paitsi ovat mustat. Ja hyvin ovat kestäneet jo yli viisi vuotta. Lasten kanssa ruokailu on monesti sellaista, että sen jälkeen joutuu pyyhkimään tuolejakin ja tummalla pinnalla näkyy kyllä kaikki. Mutta kangas on ollut tosi kestävä, ei nypläänny tms. Tahratkin saa aika hyvin pois.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva tietää! Tuolit tosiaan vaikuttavat kestäviltä. Entinen tuoli jos vähänkin kolahti johonkin kovempaan niin tuolista lähti palanen irti. Kangaskin tuntuu oikein hyvältä, kunhan nyt ei toivottavasti tulisi mitään hirmuisia pysyviä tahroja heti alkuun.

      Poista