Helsinki calling!

8.6.16

Kuva on parin vuoden takaa Tampereelta.

Tänä kesänä meidän perheellä on ensimmäinen kunnon kesämatka, koska Kuopiokäyntejä ja päivän mittaisia pyrähdyksiä Särkänniemessä ei ole osannut mieltää kunnon matkoiksi. VR:llä oli tänäkin kesänä edullisia junalippuja Helsinkiin, joten suuntaamme kolmeksi vuorokaudeksi Etelä-Suomeen. Yövymme Espoossa asuvan ystävän luona, mutta pääosin varmaan vietämme päiviämme Helsingin suunnalla.

Tarkkaan ottaen olemme Helsinki-Espoo -alueella 27.-29.6. ja nyt kaipailisinkin erilaisia vinkkejä, mitä tuolla suunnalla tehdä lapsiperheenä. Tarkoitus siis on keksiä edullisia/ilmaisia aktiviteetteja, mitkä ovat helppoja lasten kanssa. Saa vinkata toki muitakin kuin pelkkiä lasten paikkoja, mutta sellaisia, joissa on helppo olla lasten kanssa ja pystyy kulkemaan tuplarattailla.

Alustavasti meidän tehtävälistallamme on Korkeasaari, missä varmaan aika helposti suurin osa päivästä meneekin. Eläintarhat ovat toki eettisesti ongelmallinen asia, mutta ei ne täysin pahasta ole. Uskoisin sen kuitenkin olevan kohteena meidän perheelle aika ideaali. Kunhan vaan osuisi kohdalleen kaunis päivä.

Toinen, ei ehkä niin lasten mieleen, mutta meidän aikuisten kiinnostuksen kohteena olisi Helsingin Talvipuutarha. Se olisi aika luksuspaikka ajatellen makrovalokuvausta.

Jos säät sallii, niin syömme varmaan pitkälti piknikmeiningillä. Muutenkin päällimmäinen tarkoitus on mennä rennolla otteella, mutta kyllähän sitä on hyvä olla takataskussa erilaisia vaihtoehtoja ja suunnitelmia. Vinkkejä otetaan siis vastaan!

Niin ja tuohon junamatkaan liittyen: veikkaanpa, että meidän tuplat ei niistä normijunan ovista mahdu eli meneekö se niin, että konduktööri nostaa rattaat junaan sillä samalla härvelillä, millä nostetaan esimerkiksi pyörätuolitkin? Viime kesänä kun kävin samoilla seuduilla Sofian kera yksöisvaunuilla, niin ne mahtuivat ovesta ja tuon matkan myötä osasinkin valita pendolinosta sen vaunun, missä on vaunupaikat.

You Might Also Like

6 kommenttia

 1. Linnanmäellä on ilmaisia laitteita alle 100cm tyypeille, melkein kaikkiin pääsee myös aikuinen mukaan ja sisäänpääsy lintsille on myös ilmainen. Meidän vajaa 3v ainakin tykkäsi paljon.
  Myös Sederholmin talossa (senaatintorilla) olevaa lasten kaupunkia on kehuttu! Se on nyt uusittu ja vasta avattu, myöskin ilmainen. Talvipuutarha voi tosiaan olla lapsille vähän tylsä, mutta kaunis paikka. Aika pieni kylläkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota Linnanmäkeä tuli nyt useampi kommentillinen, että pitääpä se laittaa vahvaan harkintaan! Tuo Sederholm tulikin vastaan, mutta jos käsitin oikein niin siellä olisi melko mahdoton kulkea rattailla että en sitten tiedä, miten se onnistuisi kun Sofia ei vielä kävele.

   Poista
 2. Hauska sattuma, ollaan luultavasti samoihin aikoihin myös Helsingissä :). Me ollaan kierretty viime kesinä jo kaikki "perinteiset" paikat, mutta luultavasti käydään tänäkin kesänä ainakin Korkeasaari ja Linnanmäki. Lintsille pääsee ilmaiseksi sisään alueelle ja lisäksi siellä on aika monta ilmaista laitetta pienille. Viime kesänä meidän silloin 1,5v poitsu tykkäsi kovasti ja noihin ilmaisiin laitteisiin pääsee siis aikuinen aina mukaan :). Suosittelen, onhan noissa huvipuistoissa aina se oma tunnelmansa! Lisäksi se Linnanmäen Sealife on minusta kiva paikka, se tosin on maksullinen.

  Korkeasaareen muuten pääsee kauppatorilta sellaisella vesibussilla, se matka olisi varmasti lapsista jo itsestään hauska elämys! En tosin ole varma, miten tuplavaunut noihin vesibusseihin mahtuisi.

  Toivottavasti säät suosisi, niin saadaan mukava reissusää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuorempana olen käynyt Sealifessa, mutta minulle tuli siellä paha olo. Jos tuonne Korkeasaareen mennään, niin sitten Sealife tuntuu vähän liian samankaltaiselta. Mutta Linnanmäki muuten voisi olla yksi vierailtava paikka.

   Joo, muistankin että ollaan lapsuudessani tuolla käyty Korkeasaaressa. Pitää tuumata paikan päällä sitten, millä mennään :)

   Toivotaan parasta! Hyvää reissua teille! :)

   Poista
 3. Linnanmäki! Ilmainen sisäänpääsy ja pienille lapsille löytyy ilmaislaitteita :)

  VastaaPoista