Muksumuoti: T-paidat ja shortsit

11.5.16

Alkuun vähän järkytyin, kun pinosin kaikki Antonin t-paidat yhteen ja huomasin, miten paljon niitä on kerääntynyt. Osa t-paidoista on jo miltei parin vuoden takaa ostettu jostain alennuksesta tai sitten saatu. Toivuttuani alkujärkytyksestä totesin valikoiman olevan kuitenkin hyvä, koska t-paidat toimii Antonilla kesäisin myös yövaatteena. Eikä meillä suinkaan nukuta samoissa vaatteissa, missä on päivällä hiekkalaatikolla rymytty. Eli hyvä vaan, että t-paidoissa on runsautta, jotta ei heti olla ongelmissa, jos jää yhtenä tai parina kesäpäivänä likapyykki pesemättä. 
Ylhäällä on ihan simppelit yksiväriset teepparit. Näitä käytetään eniten myös nukkumiseen, koska napilliset ei siihen hommaan ainakaan sovellu. Suurin osa yksivärillisistä t-paidoista on ostettu settinä Nextiltä, mutta keltainen ja pinkki yksilö on H&M:ltä. 

Kuviollisista tuo "pelipaita" on sellainen, mikä kiinnittää ainakin Antonin huomion. Sen toi ystävä Helsingin Zarasta ja on kyllä taivaallisen pehmoinen! "Juhla"teepparit on Lindexin alennuksista poimittu joskus. Cookie Monsterin Anton sai siskoltani vuosi tai pari sitten ja T-Rex lähti myös joskus aikoja sitten alennuksista mukaan. Raitapaita on myös alennuslöytö viime syksyltä KappAhlista. Vihertävän turkoosi on Zarasta. Tosi kivan näköinen, mutta näin jälkikäteen mietittynä tuollaiset pikkunapit koettelee aina hermoja.


Ylläolevat vaatteet ovat kaikki Zaran valikoimasta, kokoa 98. Nämä shortsit ovat tosin Antonille melko reilut että en yhtään yllättyisi, jos ne menisi vielä ensi kesänäkin. Kuvien shortseja on siis vain yhdet kappaleet, mutta paritin ne erilaisten yläosien kanssa.

Tässäkin shortsit ja pinkki pikeepaita on Zarasta, valkoinen paita H&M:ltä. Nämä on tällä hetkellä ehkä juhlakelvollisimmat shortsit, mitä Antonilta löytyy.

Keltainen kirahvipaita on Lindexiltä kevään mallistosta. Shortsit ja punavalkoraitapaita jälleen kerran Zarasta. 

Antonilta löytyy tällä hetkellä kokonaisuudessaan siis t-paitoja jotain 15, jos siihen lasketaan kaikki lyhythihaiset mukaan. Hihattomia toppeja löytyy nuo kaksi ylläolevaa ja muutama, mitä on keväällä käytetty aluspaitoina. Määrä tuntuu paljolta, mutta niille on useita tarkoituksia ja käyttö jatkuu kesän yli pitkähihaisten alla. Shortseja ei löydy kovinkaan monet, että täytyy tässä tuumailla, onko niitä tarve vielä hankkia.

Sofialla ei ole sentään sellaista määrää t-paitoja kuin Antonilla, mutta häneltä löytyy teeppareiden lisäksi hihattomia bodyja, mitä en nyt tähän kuvannut. Kahta t-paitaa lukuunottamatta Sofian paidat on kaikki ostettu -70% alennuksella eli Sofian yläosiin ei kummoisesti ole mennyt rahaa. Tosin kun vuoden alusta nämä ostin, niin arvioin että Sofialle paras koko kesällä olisi vielä 74. Sofia on kuitenkin osoittautunut aika paljon Antonia pidemmäksi, että saas nyt nähdä, mahtuuko t-paidat koko kesää. Onnekseni en isoja summia näihin sijoittanut ja isompia t-paitoja voi ostaa sitten kesäalennuksista, jos on tarve. Shortseja olen ostanut Sofialle uutena tähän mennessä neljät ja sitten kahdet sopivat löytyi Antonin vanhoista.

Keltaiset shortsit on Antonin vanhat, H&M:n mallistoa. Vasen t-paita on Lindexiltä ja oikea KappAhlilta.

Tämän t-paidan ehkä jotkut muistaa Lindexin viime kesältä. En itse ole kovinkaan suuri tekstipaitojen ystävä, mutta pikkurahalla kuitenkin kelpuutin. Shortsit on jälleen Antonin vanhat, H&M:ltä.

T-paita taas Lindexin viime kesän mallistoa. Shortsit H&M:ltä. 

T-paita Zarasta, shortsit vilahti jo aikaisemmassa Muksumuodissa. Ne siis Lindexin aleista, olisiko sitä viime kesän mallistoa.


Tämä setti onkin kokonaan Zarasta. 

Lapsien kesävaatteiden hankinta on tosiaan siinä mielessä ollut helppoa, että tilasin valtaosan kerralla Zarasta. Siellä vaatteet on edullisia, kivan näköisiä ja hintaan nähden laadukkaita. Ja kun paketti tuodaan kotiovelle, niin ei tarvitse aikaansa kuluttaa keskustan kaupoissa. Joitain vaatteita oli tosiaan kerääntynyt jo valmiiksi, kun hyvällä aleprossalla olen niitä ennakkoon hankkinut. Muutamalle vaatekappaleelle olen tosin jättänyt vielä tilaa, koska Lindexiltä on tulossa muutama herkku, minkä jo pari kuukautta sitten kaavailin lapsilleni hankkivan. Niistä ehkä sitten myöhemmissä Muksumuodeissa lisää.

Mitenkäs teillä: onko kesävaatteita hankittu vähän sieltä ja täältä vai jostain tietystä paikasta?

You Might Also Like

8 kommenttia

 1. Ihana lukea postaus missä lasten vaateyhdistelmät on koostettu "tavallisista" vaatteista, ei mistään himokalliista merkkituotteista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Ulkonäöllisesti arvotan kyllä "halpisvaatteet" ja "merkkituotteet" samalle linjalle, mutta kotimaisia vaatteita mieluusti ostaisin enemmän, jos vaan raha antaisi myöden.

   Poista
 2. Kiva postaus lasten omista vaatteista, niin paljon lukee postauksia vaatteista joita on aiottu hankkia ja kuvat on netistä, ja postauksia joissa on vain uusia juuri ostettuja vaatteita. :)tulispa vielä se Lämmin Kesä ja sais käyttää hellevaatteita ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mä vähän mietin, onko se tylsää nähdä nämä vaatteet näin vain sängyllä eikä lapsen päällä mutta en suinkaan rupea pukemaan vain sen takia, että saisin kuvat otettua.

   Mä itseasiassa tuossa vähän aikaa sitten mietin, että sinänsä on mukavampaa pitää itsellään ja lapsillaan "vanhojen" mallistojen vaatteita, koska silloin ne ei ole niin tuoreeltaan ihmisten mielessä eikä ehkä niin todennäköisesti tule samoja vaatteita vastaan.

   No niinpä, siksi olenkin pähkäillyt että minkä verran nyt sitten on tarpeen hankkia kun ei näistä Suomen kesistä ikinä tiedä.

   Poista
 3. Mulla on Zarassa ostoskori täynnä, mut mietin et mahtuuko meille noi vaatteet ja en jaksais palauttaa :D Tässä onkin näköjään samat shortsit mitä meille mietin ja sit mietin t-paitoja. Onko t-paidat myös 98? Jos jaksat mitata minulle olkahelma-kainalo-kainalo ja shortseista vaikka leveyden niin olisin tosi kiitollinen <3 ei siis pakko jos et ehdi :)

  Ihania vaatteita teillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt onneksesi tässä on mahdollisuus mitata :D T-paidat on myös 98, kainalo-kainalo pituus on 30,5cm. Olkahelma 38cm. Shortsien vyötäröympärys on aavistuksen vajaa 50cm. Pakko tosin mainita, että Zaran vaatteiden mitoituksessa on välillä eroja että vaikka nyt nämä mitat annan niin ne ei välttämättä päde tilaamissasi :) Mä palautin yhden mekon ja se meni kyllä helposti, tein palautusilmoituksen netissä ja paketti haettiin kotoa pois. Rahatkin oli takaisin parissa päivässä.

   Kiitos! :)

   Poista
  2. Tuhannet kiitokset! Ja kiva kuulla, että palautus on toiminut. Mua hirvitti, kun jostain olen lukenut ettei paketteja ole noudettu ja rahoja ei tullut. Ehkä uskallan tilaamaan! meillä on 2,5v poika mut kurkin sun blogia enemmänkin niin meillä taitaa olla lähemmäs 10cm pidempi poju kuin teillä. Ihana blogi, jään seuraamaan :)!

   Poista
  3. Aijaa, itse en kokenut mitään hankaluuksia palautuksen suhteen. Kiva kuulla, täytyy mennä kurkkimaan sun blogia myös kunhan tulee sopiva paikka :)

   Poista