Mustikkavalkosuklaajuustokakku

10.4.16

Viime vuonna pidin blogissani jonkin aikaa postaussarjaa ”Kakku kuukaudessa”. Halusin siis opetella tekemään kakkuja ja tuo motivoi minua sen opettelussa. Kakkukokeilut jäi puoleen vuoteen, koska kuopus syntyi ja noina pikkuvauva-aikoina ei ole ensimmäisenä kakut mielessä. Postaussarja oli silti minulle todella onnistunut: löysin useamman kakkusuosikin ja ennen kaikkea havahduin juustokakkujen makoisaan maailmaan.

Nyt olen taas innostunut olemaan kokeilevainen keittiössä. Ehkä senkin takia, että Anton pitää todella paljon leipomisesta. Tästä johtuen ajattelin avata blogissa taas uuden postaussarjan. Tarkoitus siis on esitellä erilaisia reseptejä, joita olen itse testannut tai mahdollisesti itse kehitellyt. En ole mikään suuri keittiön ihme, mutta osaan kyllä reseptejä lukea ja pitää kädessäni kauhaa. Uusien reseptien kokeileminen on virkistävää ja parhaassa tapauksessa sieltä löytyy joitain suosikkeja, jotka saavat pysyvän paikan keittiöstäni. Otankin mieluusti vastaan vinkkejä sivustoista, mitä te käytätte etsiessänne inspiraatiota ruoanlaittoon ja leipomiseen!

Nimen keksiminen tälle postaussarjalle oli vaikeaa. Nyt kun en ajatellut keskittyä ainoastaan kakkuihin, vaan tehdä kaikenlaisia juttuja, mitkä sattuvat keittiön puolella kiinnostamaan. Ehkä esittelen myös joitain vanhempia reseptejä, mitkä olen todennut aikoinaan hyväksi. Mies ehdotteli nimiksi ”Makusurffailua”, ”Makulaboratorio” ja muuta sellaista. Ne ei ihan tuntuneet omilta. Niinpä päädyin sitten itse tähän kotoisaan Pöperöpajaan. Pöperöhän on juuri sellaista ruokaa, mitä syntyy kotona. Pöperö on usein hyvää ja ehkä myös helppoa. Paja viittaa testaavuuteen ja tekemiseen. Näin ollen Pöperöpaja saa kelvata ja yritän muistaa laittaa jokaisen tämän postaussarjan kirjoituksen ”Pöperöpaja”-avainsanan alle.

—————————————————–

Ensimmäisenä vuorossa Pöperöpajassa nyt sitten kuitenkin kakku ja vielä juustokakku. Tämän mustikkavalkosuklaajuustokakku-reseptin tein muuten itse. Yritin tehdä viime vuonna mustikkajuustokakkua ja se oli ensimmäinen sekä myös ainoa totaalinen epäonnistuminen. Koin siis parhaaksi säätää nyt itse niillä aineilla, mitkä olen juustokakuissa todennut hyviksi.

Pohja:
200g Digestive-keksejä
100g voita

Leikkaa kakkuvuon pohjalle siihen sopiva leivinpaperi. Öljyä vuoan reunat halutessasi, jotta kakku irtoaa reunoista helpommin. Murskaa keksit, sulata voi – yhdistä ne. Taputtele keksiseos kakkuvuoan pohjalle.

Täyte:
3dl mustikoita
0,5dl tomusokeria
1tl vaniljasokeria
1 Pandan valkosuklaalevy (säästä halutessa muutama pala koristeluun)
200g mascarponea
2,5dl vaahtoavaa vaniljakastiketta
4 liivatelehteä
2rkl vettä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Jos käytät pakastemustikoita, niin paras on antaa niiden sulaa huoneenlämmössä ja sitten siivilöidä, jotta turha neste pääsee pois. Soseuta mustikat. Lisää mustikkasoseeseen sokerit ja soseuta lisää. Notkista mascarpone erillisessä kulhossa ja lisää sen joukkoon sulatettu suklaa. Lisää mascarponesuklaaseos mustikkasoseeseen, soseuta taas. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Lisää marjaseos pienissä erissä vaniljavaahtoon ja sekoittele samaan aikaan.

Purista liivatelehdistä hyvin vesi pois ja sulata ne 2rkl kiehuvaan veteen. Kaada tämän jälkeen liivateneste ohuena nauhana täyteseokseen ja sekoita koko ajan. 

Kaada täyte keksiseoksen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia. Itse hyydytän kakun usein yön yli. Koristele kakku haluamallasi tavalla.

Kakku ei ole mielestäni mitenkään makea, vaikka siinä valkosuklaata onkin. Koostumus on pehmeä ja maku marjaisa.

You Might Also Like

0 kommenttia