Muksumuoti: Nextin yökkäreissä

2.3.16


Meillä lapset ovat nukkuneet melkein säännöllisesti Nextiltä ostetuissa yövaatteissa. Päätin kirjoittaa näistä nyt Muksumuodissa, koska laatu ja hinta on Nextin yökkäreissä enemmän kuin kohdallaan. Sofialla on itseasiassa ollut käytössä ainoastaan Antonin vanhoja yökkäreitä ja nämä Nextin versiot on Sofiankin jäljiltä sen verran hyvässä kunnossa, että täysin ongelmitta käyttäisin näitä vielä kolmannellakin vauvalla. Lindexiltä olen joitain yökkäreitä alennuksista aikoinaan ostanut ja ne ovat huomattavasti nukkaantuneempia ja korppumaisia näihin verrattuina.

Nextiltä löytyy siis yöpukuja monen ikäiselle ja kokoiselle. Vauvojen yökkäreissä on usein sukkakärjet, mikä on mielestäni hyvä, koska meillä ei kumpikaan vauva ole oikein osannut käyttää peittoa. Parin vuoden kuluessa yöpukujen hinta on aavistuksen noussut, mutta on ne edelleen hintansa veroisia. Nextiltä saa myös ilmaisen toimituksen, jos tilaa yli 25 eurolla. Ja toimitus tulee muuten parissa päivässä kotiovelle! Tilaisin varmaan Nextiltä useamminkin, mutta se tuppaa olemaan niin suosittu, että sieltä on nopeasti koot ”out of stock”. Tosin kannattaa käydä kuitenkin sivuilla uudelleen kuikuilemassa, koska tuotteita tulee välillä lisää. Joitain housuja ja t-paitoja meillä on ollut yökkäreiden lisäksi ja niissäkin olen ollut laatuun todella tyytyväinen. Uusi mallisto näytti tulleen juuri äskettäin. Siitä tilasin Antonille t-paitoja ja Sofialle legginsejä viime viikon keskiviikkona ja perjantaina ne olivat jo täällä.

Nextin vaatteissa on useimmiten tuplakoot ja tuohon liittyen voisin vinkkinä antaa, että näissä pienten lasten (osastot ”younger girls/boys”) vaatteissa koot todellakin menee juuri niinä ilmoitettuina sentteinä. Tässä esimerkiksi Antonilla on päällään 80-86cm yöpuku. Anton alkaa olemaan juuri 86cm pitkä ja yöpuku on nyt sellainen juuri sopiva. Anton on kylläkin hoikka ja yöpuku on mallia ”snuggle fit”. Piakkoin täytyy hänelle katsoa jokin uusi setti. Vauvapuolen mitoitus taasen on aavistuksen niukempaa. Sofialla on kuvassa 74-80cm koon yöpuku, joka on hiukan reilu mutta kuitenkin hyvin käytettävissä. On todennäköistä, että kun Sofia käyttää vakituisesti 80 koon vaatteita, niin nämä yöpuvut alkavat olemaan pieniä. Vauvakoot olen siis kokenut niin, että vaate on parhaimmillaan kokojen välissä.

Nextin vaatteet ovat harmillisen ”sukupuoli-kliseisiä”. Pojille tarjotaan autoja ja dinoja, kun taas tyttöjen yökkäreitä koristaa kukkaset ja puput. Mutta tuo sama kritiikki koskee melkein kaikkia ketjuliikkeitä, joten se siitä. Ja onneksi nuo autot ja kukkaset kuvataan suurimmaksi osaksi tyylikkäästi.

Fanittaako muutkin Nextiä ja niiden yökkäreitä?

You Might Also Like

0 kommenttia