Muksumuoti: Vimman letit

9.2.16


Nämä kuvat ovat jo päälle kuukauden vanhat, mutta vaatteet ovat kyllä vielä lapsille sopivat. Huomasin tänään aamulla Vimman Facebook-sivuilta, että uusia lettejä on tänään tulossa myyntiin klo 16, joten tämä postaus onkin sopivasti ajankohtainen. Vimman lettikuosi on noussut jo jonkinlaiseksi klassikoksi, vaikka sinänsä suht uudesta jutusta on kyse. Kuosin takana on suunnittelija Maija Louekari, jonka työnjälkeä on muuten myös ne suositut Marimekon siirtolapuutarha-kuosit.

Ostimme Sofialle joululahjaksi tuon lettibodyn koossa 80 ja Anton sai ystävältäni lahjaksi lettileggarit koossa 90. Vimman mitoituksesta sen verran, että se on enimmillään kokoaan vastaava. Ei siis ainakaan reiluhko, kuten useimmat designvaatteet kokemukseni mukaan ovat. Sofialla on nyt muuten käytössä koko 74 bodyissa, mutta Vimman body tuntuu sopivan jo nyt. Kangas on hyvin venyvää, joten ehkäpä se menee vielä sitten oikeasti siinä koossa 80 tai sitten ei. Suosittelen kuitenkin ottamaan reilumman koon, jos empii kahden koon välillä. Kankaissa positiivista on ollut se, että värit ovat pesuista huolimatta säilyneet hyvin. Aika usein kun mustilla sävyillä on tapana haalistua, mutta näissä sitä ei ole tapahtunut. Kangas ei ole myöskään nukkaantunut yhtään, mutta luulenpa tämän johtuvan kangastyypistä. Kangas ei siis ole kovinkaan paksua vaan ehkä jopa yllättävänkin ohutta trikoota. En tunne kangastyyppejä riittävän hyvin puhuakseni oikeanlaisilla termeillä, mutta aavistukseni sanoo, tällä trikootyypillä ei ole edes taipumusta nukkaantua. Tuo on toki kiva juttu, mutta legginsit ovat sitten jo sen verran ohuet, että arastelen käyttää niitä Antonilla näin talviaikaan.

Vimman periaatteista ja työtiimistä merkin takana voi lukea heidän nettisivuiltaan: http://www.vimmacompany.com/vimma/. Vimman vaatteet ovat takuulla persoonallisia ja uskon kuosien jakavan mielipiteitä. Itse lämpenen osalle Vimman kuoseista ja osan kiertäisin kaukaa. Mistään totaali-ihastumisesta ei siis ole kyse, mutta toisaalla Vimma tekee jotain sellaista, mikä on uutta ja jännittävää. Mielenkiinnolla olen seurannut ja edelleen seuraan, millaisia kuoseja Vimma tuo markkinoille. Tähän lettilippikseen ihastuin jopa siinä määrin, että emmin ja emmin, josko minä alkaisin käyttämään lippistä ja lahjottaisin sen aikanaan Antonille. Hinta tuntuu toki kirvelevän, mutta hatut voivat kestää kauankin, joten käyttöaikaa ajatellen summa ei ole hirmuinen. Jätin kuitenkin hankkimatta, koska en ehkä osaisi käyttää lippistä luontevasti ja harmillisesti tuota tuli vain yhdessä, Antonille sopimattomassa, koossa. Mutta tuo lippis on hieno osoitus siitä, miten monipuolisesti hyvät kuosit toimivat.

Mites te: oletteko lämmenneet lettikuosille tai Vimmalle yleisesti?

You Might Also Like

0 kommenttia