Uusi blogi: Laineilla

7.1.16

Nyt on se hetki, kun on aika paljastaa kaikki. Tai no ei aivan kaikkea, vaan uudet blogituulet. Hiukan yllättävästi vähän jännittää juuri nyt, kun uusi blogi tuli ihan äskettäin julkiseksi. Mutta alkuun tässä teksti, jonka näpyttelin teille vähän aikaa sitten:

Se oli joku aivan tavallinen päivä, kun varsin tavalliseen tapaan selailin kännykällä Facebookia. Siinä rullatessani pääsivua alaspäin vastaan tuli mainos, jossa haettiin bloggaajia Keskisuomalaisen tulevaan blogiportaaliin. Kysyin ohimennen mieheltäni, pitäisiköhän laittaa hakemus vetämään. Vähän pähkäilin sitä, missä minun blogi-innostukseni on parhaillaan menossa ja haluanko potentiaalisesti kasvattaa kirjoituksieni näkyvyyttä. Ajattelin kuitenkin, että minun ei tarvitse vielä päättää mitään muuta kuin se, laitanko hakemuksen vetämään ja niin sitten tein. 

Parin viikon kuluttua tuli sähköposti: "Kiitos paljon hakemuksestasi Stoori bloggariksi, sinut on valittu joukkoomme!" En edelleenkään osannut iloita, koska en ollut tehnyt varsinaisia päätöksiä minkään suhteen mutta nyt sentään minulla oli mahdollisuus valita. En tuolloin vielä tiennyt paljon homman sisällöstä, mutta erään Keskisuomalaisen järjestämän blogi-illan jälkeen asiat selvenivät. 

Selvisi, että meitä kirjoittajia on aika paljon ja siten myös blogisisällöt vaihtelevat hurjasti. Selvisi, että osalla on mahdollisuus ansaita vähän rahaa ja ennen kaikkea on mahdollisuus olla osa eräänlaista yhteisöä. Stoorissa minua kiehtoi nimenomaan sen paikkakuntalaisuus ja mahdollinen hyöty työmarkkinoilla. Vaikka blogini on jossain määrin varsin pieni tekijä, niin silti tulen joskus miettineeksi markkinointia ja sitä, miten en tavallaan haluaisi myydä itseäni vaikka se on hyvin isossa roolissa mitä tulee työelämään. Minä olen henkilönä tietynlainen tuote, minkä palveluita työnantaja voi ostaa. No vaikka Stoorin blogi ei poikisikaan mitään taloudellista hyötyä, niin ainakin edelleen saan kirjoittaa ja valokuvata - ja noissa tuntuu olevan paljon enemmän järkeä, kun sitä tekee jollekin yleisölle. Uudet tuulet blogirintamalla on kieltämättä tuonut ihanaa aktiivisuutta aivoihini ja huomaan taas, miten paljon hyvää kirjoittaminen ja valokuvaaminen tekee. Erityisesti, kun nuo on sellaisia hommia, mitä pystyn jotenkuten kahden lapsen hoitamisen yhteydessä tekemään.

Jo jokunen aika sitten mietin, että haluaisin vaihtaa blogini nimeä. "Vauvasekoitin" ei ehkä kuitenkaan ole enää pian varsinaisesti ajankohtainen, kun Sofiakin kasvaa yli vauvavaiheen. Uusi nimi minulla oli jo mietittynä, mutta en pitänyt siitä ajatuksesta, että blogin nimiotsikko vain vaihtuu mutta varsinainen nettiosoite säilyy vanhana. Sitten tulikin tämä Stoori ja kun selvisi, että sinne luotaisiin ihan uudet blogit niin ainakin blogin nimi oli minulle jo selkeästi päätettynä: Laineilla. Nimi on siis suora viittaus perheeseemme.

Nyt vihdoin ja viimein voinkin antaa teille uuden blogini osoitteen:


Uuden blogin sisältö tulee olemaan jotakuinkin sama kuin täällä, mutta olen tehnyt tietoisen valinnan enkä mainosta enää tätä blogia tuolla uuden blogin puolella. Välillä saatan siis joutua pohjustamaan jotain juttua pidemmin, mikä täällä olisi ollut jo entuudestaan tiedossa. Mielessä myös kävi, että pyyhkisin tämän blogin pois, mutta sen aika ei ole nyt vielä. Täytyy ensimmäisenä katsoa, miten ylipäänsä tuolla Stoorin puolella sujuu. Ja on siinä kieltämättä oma haikeutensa luopua tästä omasta sopukasta ja vaihtaa se tilaan, jonka tavallaan jaan monien muiden kanssa.

Tein myös jotain ihan uutta, nimittäin loin uudelle blogilleni FB-sivut. Itse en erityisemmin blogeja tuota kautta seuraa, mutta käsittääkseni se on joillekin hyvinkin olennainen blogiseurantaväline. Joten, jos haluatte seurailla blogini kulkua noiden sivujen kautta, niin se onnistuu tykkäämällä Laineilla-blogin FB-sivusta. Käsittääkseni blogia pitäisi pystyä seuraamaan myös bloggerin kautta niin, että laittaa tuon nettisivun osoitteen bloggerin "lukuluettelo" alla olevaan "lisää" -ponnahdusikkunaan. Nyt en itsekään pääse kokeilemaan tuon toimintaa, koska kun kirjoitan tätä, niin uusi osoite ei ole vielä julkinen. Jos jotain ongelmia ilmenee seurannassa, niin mielellään kuulisin niistä.

Tiedän jo ihan omasta kokemuksesta, että aina ei jaksa bloggaajaa seurata uusiin osoitteisiin ja siksi haluankin sanoa heille, jotka nyt tippuvat kelkasta pois: kiitos seurastanne ja kaikkea hyvää! Niille taas, jotka löytävät tiensä uuteen blogikotiini, toivotan sydämellisesti tervetuloa ja toivon, että saan lukea teidän kommentteja jatkossa toisaallakin. 

Siitä en osaa sanoa, kuinka hyvin kotiudun Stoorin puolelle mutta sehän ei selviä kuin vain kokeilemalla. Sieltä muutama teksti jo löytyy luettavaksi ja kun olen tuolla Stoorin puolella jonkin aikaa "pimennossa" kirjoitellut, niin olen huomannut miten kaipaan sitä tunnetta, että kirjoitan "omalle yleisölleni" eli teille. Ehkäpä nähdään siis Laineilla?

EDIT:// Kokeilin itse tuon blogini lisäämistä tänne bloggerin tilille ja se iskikin lukulistalle kaikki Stoorissa kirjoitetut blogit. Plääh. Täytynee kysyä joltain Stoorin tuki-ihmiseltä, saako yksittäistä blogia seurattua bloggerin kautta.

You Might Also Like

0 kommenttia