Uusi ennätys: talvihaalari 2016-2017

16.12.15

Tein tässä yksi päivä uuden ennätyksen, ostin nimittäin Antonille talvihaalarin jo seuraavassa koossa. Haalarin siis, joka tulee talvelle 2016-2017. Hiukan tuo minua huvitti, koska nykyinen talvi ei ole oikein kunnolla edes ehtinyt alkamaan. Mutta Lekmerillä sattui olemaan yhdessä joulukalenteriluukussa kaikki Reiman tuotteet -50%. Aikalailla siis paras aleprosentti, mitä toppavaatteista voi löytää ellei satu jokin suunnaton tuuri kohdalleen ja löydä vielä paremmalla alella. Nyt oli kuitenkin vielä hyvin kokoja ja valikoimaa jäljellä, joten onpa yksi hankinta tulevista pois ruksattu. 

Koska tuo ale tuli aika yllätyksenä, niin ostosvalinnankin tein minulle poikkeuksellisen nopeasti. Ehkä siihen vaikutti sitten sekin, että on ostanut jo kaksi talvihaalaria aikaisemmin ja niiden tekniset ominaisuudet ja niiden merkitykset ovat hyvin takaraivossa. Syyt, miksi päädyin nytkin Reimaan on juurikin siinä, että niiden saatavuus on hyvä, alehinnat sopivat ja tekniset ominaisuudet varsin riittävät. Pidän myös useimpien Reiman vaatteiden ulkonäöstä ja siitä, että ne suunnitellaan täällä Suomessa, vaikka valmistus tapahtuukin muualla. 

Päädyin ostamaan Antonille mustan Vacalis-mallin haalarin. Jonkin aikaa kyllä mietin, onko musta haalari huono valinta pimeään Suomen talveen, mutta eipä se väri kauheasti pimeydessä vaikuta vaan nimenomaan ne heijastimet. Musta haalari ei ole myöskään niin arka lialle ja tuon värin pystyy helposti näkemään niin pojan kuin tytönkin päällä. Halutessaan voi piristää erilaisilla asusteilla, mikäli kyllästyttäisi nähdä aikanaan Sofialla sama haalari päällä. Harkitsin myös sitä hauskaa kettukuviollista haalaria, mutta yksivärinen tuntui varmemmalta vaihtoehdolta. Vacalis-haalari on muutenkin mielestäni kivan simppeli.Nythän tämä haalari on tällainen ensimmäinen lastenmalli, mikä meille tuli. Mietin siis, onko tuollainen haaroihin päättyvä vetoketju hankala päälle kolmevuotiaalla, mutta aika näyttää. Yhtenä ostopäätökseen vaikutti myös kiristysmahdollisuus vyötäröllä. Anton kun on hoikka poika ja nuo taaperomallin haalarit on usein suunniteltu niille pyöreämmille tapauksille eikä haalaria voi kiristää.

On kyllä hyvinkin mahdollista, että Antonille mahtuu vielä ensi talvena tuo tämän talven 92-kokoinen haalari mutta taas se jäisi todella epävarmaksi, meneekö koko talvea. Anton kun on talvihaalareihin ollut hankalassa koossa. Nytkin 85cm pituisena 92 koon haalari on reilu, mutta 86 koon haalari ei ehkä menisi koko talvea. Kiinnostaisi muuten tietää, milloin suunnilleen tulee se vaihe, kun lapsille ei tarvitse koon puolesta ostaa joka talvi uutta haalaria? Onko tuohon jotain yleistä ikää vai onko se täysin satunnaista sen suhteen, miten lapsi nyt sattuu pituutta kasvamaan?

Talvihaalarin lisäksi ostin Antonille ensi kevääksi ja syksyksi Reiman kaksiosaisen fleecesetin. Sellainen välikauden välikerrosvaate kun häneltä puuttui. Tuon hankin kuitenkin vielä koossa 92, vaikka se seuraava välikausihaalari onkin koossa 98. Siinä missä päällishaalari voikin olla vähän reilu, niin välikerrosvaatteiden on mielestäni parempi olla napakampia. Olisin varmaan ennemminkin ostanut fleecehaalarin, mutta niistä ei löytynyt sopivaa kokoa ja kaksiosaisessa on kuitenkin omat puolensa. 

Aina silloin tällöin pysähdyn miettimään, tuleeko oikein koskaan vaihetta, että lapset eivät tarvitsisi mitään. Ja kyllähän sellaisia vaiheita olisi, mikäli ei ennakoisi niin paljon eteenpäin. Mutta kieltämättä ennakointi on yksi tärkeimpiä asioita, jos rahaa on vähän käytettävissä eikä kuitenkaan haluaisi kauheasti laadusta tinkiä. Nytkin kun mietin, niin meiltä löytyy komerosta lapsille viisi ulkovaatetta (kaksi välikausihaalaria, kaksi takkia ja yksi toppahaalari) tulevalle vuodelle ja niissä on yhteensä säästetty yli 200 euroa. Sisävaatteet on toki oma lukunsa.

Mutta että näin, tätä ennätystä tuskin kovin helposti enää rikotaan.

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Meillä on jo tänä vuonna (poika 2v marraskuussa) tommonen lyhytvetoketjuinen haalari, vanha malli koko 92 Reima Samojed. En oikeestaan kaipaa sitä vauvamallia. Pojan saan puettua siihen näpsäkästi. Ainut huono puoli on se että jos poika nukahtaa ulkona ni se on vaikea riisua lasta herättämättä, mutta tämän ei pitäisi teillä enää olla ongelma ens vuonna ku Antonkin on sit jo kolmivuotias ja ei välttämättä nuku enää päikkiksiä. Ensi vuonna pojat jo pukeekin itse haalareitaan päälle ja luulen tämänkin sujuvan hyvin. Minusta toi lyhytketjuinen on kivan näkönen päällä ja poika näyttää reippaalta isojenpoikien kelkkahaalarissaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ihan totta. Sitä ei tahdo oikein käsittääkään, miten paljon tämänkin ikäiset muuttuu vuodessa.

      Poista