Pipariks meni

10.12.15


Meillä ei erityisemmin pipareista välitetä, mutta silti niiden tekeminen kuuluu oleellisesti jouluun. Lapsuudessani meillä oli usein tapana tehdä pipareita itsenäisyyspäivänä ja olen tuota perinnettä viettänyt nyt kahtena vuonna esikoisen kanssa. Tänä jouluna hän jopa teki muutakin kuin pyöritteli taikinaa käsissään. Suosikkihomma pipareiden teossa oli kuitenkin Antonin mielestä jauhojen laittaminen ja kaulitseminen. Poika hoitikin hommansa pöydällä istuen ja oli yltä päältä jauhoissa.

Piparit tulivat uunista ja vähän myöhemmin oli koristelun vuoro. Ojensin Antonille piparille, hän tokaisi "kiitos äiti!" ja hotkaisi piparin suoraan suuhunsa - huvitti. Mitään kauniita koristuksia en jaksanut ruveta väkertämään ja osa pipareista saikin sokerikuorrutteen sikinsokin päällensä. Vielä lopuksi Anton teki viimeisen silauksen ja levitti loput sokerimassat pipareiden päälle.

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Tulin kurkkimaan tänne, kun olit kommentoinut mun blogiin, ja voi miten kiva tää sun blogi onkaan! Ihania nää joulukuvat!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Olen ainakin toistaiseksi pysytellyt vähän piilosalla, en siis erityisemmin ole blogiani mainostellut, mutta kiva että tykkäät!

      Poista