Pikkuisissa jouluissa

1.12.15


Nyt on meidän osalta pikkujoulut vietetty. "Akkalaumani" jäsenet, lähimmät ystävät, tulivat siis kyläilemään ja vietimme pikkujoulua. Siinä valikoidessamme illaksi juustoa, naurettiin miten ovat ajat muuttuneet. Aikaisemmin sitä heitettiin nakit ja ranskalaiset uuniin ja ostettiin viinapullo ja cokista. Nyt tehtiin uunilohta, hankittiin viiniä ja muutamaa erilaista juustoa. Illemmaksi tosin ostettiin siidereitä ja sipsiäkin, että ei ihan kaikki ollut eri tavalla. 

Ilta oli mukava, mutta näin jälkikäteen ajateltuna se baariin lähteminen on usein turha idea. Sitä kun tuntuu ne parhaat jutut olevan ihan siellä kotosalla, sopivassa äänitasossa ja mukavassa ympäristössä. Loppujen lopuksi baaristakin oli tosin lähdettävä aiottua aikaisemmin pois, koska mies laitteli viestiä, että ei saa Sofiaa uudelleen nukahtamaan ja Antonkin kukkui sen takia hereillä. 

Minähän muuten imetän, vaikka olisin alkoholia nauttinutkin. Olen aina ollut sitä mieltä, että se suurin riski alkoholista tulee ihmisen humalatilasta eikä siitä, että vauva altistuisi vaarallisesti alkoholille tissimaidon kautta. Tutkimuksetkin tukevat sitä, että se alkoholin määrä on mitättömän pieni. Mutta enpä minä usein kyllä muutenkaan alkoholia juo, keskimäärin kolme kertaa vuodessa. Mutta nytkin lopulta seuraavana päivänä totesin, että olisi minulla varmaan ollut aivan yhtä hauskaa ilman sitä alkoholiakin. Jospa sen muistaisi seuraavalla kerralla, kun jotain erikoisempaa tapahtumaa on.

Pikkujouluissa oli ystävieni lisäksi läsnä mieheni ja lapset. Vaikka meillä ei tosiaan mitään bileitä ollutkaan, niin silti tapana on ollut, että jos toinen vanhemmista nauttii alkoholia, niin toinen ottaa korkeintaan kaksi. Ja on kyllä vieraatkin olleet aina kohtuukäyttäjiä, tai no yhtä poikkeusta lukuunottamatta ja hänet kerran jouduimme poistamaan kotoa. Minusta pitäisi olla itsestäänselvää, että lapset voivat olla tapahtumassa, missä nautitaan alkoholia ja aikuiset ihmiset ottavat lapsien läsnäolon huomioon. 

Tarkoitus ei nyt ollut kuitenkaan kirjoitella teemasta "alkoholi ja lapset"... Pikkujoulujen lisäksi vietimme ystäväni synttäreitä ennakkoon ja tätä varten olin tehnyt hänelle valkosuklaalimejuustokakun. Tuo oli ensiyritys ja ilmeisen onnistunut siltä osin, että mies söi kakun vuorokaudessa pois. Itse olin kylläkin sitä mieltä, että kakku olisi vaatinut enemmän makua ja seuraavan kerran pitääkin kokeilla jotain vähän erilaista reseptiä tuosta.


Niin ja huomennahan se tosiaan vaihtuu sitten joulukuulle. Tai oikeastaan se on jo vaihtunut kerta kello on yli yhden yöllä, kun tätä kirjoittelen. Mistä tulikin mieleeni, että pitäisi kyllä olla jo nukkumassa. Huomenna Anton saa ensimmäistä kertaa joulukalenterin ja tuosta yritänkin kirjoitella joku päivä. Sofiaakin pitää käyttää huomenna neuvolassa, jotenkin ihanaa palata taas tavalliseen arkeen, vaikka oli tuo kivaa myös nähdä ystäviä ja viettää vähän erilaista aikaa.


You Might Also Like

0 kommenttia