Joulusukkakalenteri

8.12.15

Tänä jouluna Anton on saanut ensimmäistä kertaa joulukalenterin, tai ennemminkin sellaisen joulusukan, johon ilmestyy päivittäin yllätys. Tuo oli minulle hauska hetki, kun tajusin, että tosiaan tänä jouluna joulukalenterissa on jo jotain mieltä - nyt kun Anton on riittävän iso tajutakseen siitä jotain.

Kieltämättä kävin myös pienen keskustelun itseni kanssa siitä, onko koko joulukalenteri edes hyvä idea. Siinä kun lapsi tottuu saamaan jotain joka päivä 24 päivän ajan eikä välttämättä ymmärrä, miksi se sitten loppuu. Herkut eivät ole hyvästä enkä haluaisi asuntoon enempää mitään pientä krääsää... Mutta sitten kuitenkin tuumailin, että ei pitäisi ottaa asioita aina niin vakavasti. Minulle on jäänyt mieleen, kuinka olisi ollut jännää, jos olisin itsekin lapsena saanut itsetehdyn kalenterin ja kerran jopa sainkin isosiskoni tekemänä ja se oli paras joulukalenteri ikinä. Ehkäpä siis tyydytän jotain lapsuuden puutteita sillä, että toteutan lapsilleni asioita, mitä olisin itse lapsena toivonut. 

Miehenkin kanssa käytiin keskustelua näistä joulukalenteriasioista ja vaikka hänkin näki siinä paikoin epäsuotuisia asioita, niin ei hänkään nähnyt sitä niin vakavasti otettavana asiana. Eiköhän se lapsi aika nopeasti sopeudu taas siihen, että joulukuun 25. päivä ei tulekaan enää yllätystä ja tuskin hänen kehonsa saa satunnaisista extraherkuista hirmuisia vahinkoja. 

Ehkä hiukan yllättäen en ole kuitenkaan miettinyt Antonille tekemääni joulukalenteria kovinkaan paljon. Joulusukan hommasin Kappahlista ja sukkaan päädyin siksi, että sinne mahtuu kaikenlaista ja säästyin askartelulta.Ostin joulusukkaan muutamia pikkuesineitä, kuten puuauton, vilkkuvan pallon, piparkakkumuotin ja olen oikeastaan vasta samana päivänä päättänyt, mitä sinne sukkaan laitan. Meillä ei olla myöskään aukaistu tuota sukkaa minään tiettynä kellonaikana, koska jos sukassa on ollut sitten jotain herkkua, niin olen laittanut yllätyksen sukkaan vasta aamupalan jälkeen. Herkuista sukkaan on päätynyt minivaahtokarkkeja, täysjyväkeksejä, imettäviä hedelmäpusseja ja ajattelin vielä jossain vaiheessa sinne heittää pillimehun ja ehkä vähän sipsiä kerta ne on Antonin mieleen. Joulusukka huipentuu 24. päivä KG Designin harmaaseen Mr. Robert -säästölippaaseen.

Tänään joulusukasta ilmestyi Antonille uusi tonttulakki. Entinen kun oli käynyt pieneksi ja siirtyikin sopivasti Sofialle. Otin tänään lapsista joulukuvia ja niitä paljastelen tässä lähipäivinä.
Löytyykös sieltä aikuisilta tai lapsilta joulukalentereita tänä jouluna, millaisia?

Me olemme miehen kanssa ottaneet osaa siihen Facebookin Parisuhteen joulukalenteriin, joka on ollut ihan hauska. Blogissa ei nyt poikkeuksellisesti joulukalenteria nähty, koska ei riitä voima- ja aikavarat nyt sellaiseen. Muiden bloggaajien joulukalentereita olen kyllä käynyt katsomassa ja suosittelen erityisesti tarkastamaan Mami Go Go -blogin, jossa on kalenteri pullollaan huikeita arvontoja!

You Might Also Like

0 kommenttia