Tunti mun päivästä

15.10.15

Kirjoitin tästä tänään Facebookiin, mutta samapa se on myös tänne iskeä:

Aika usein musta tuntuu, että päivät juoksee ja en ehdi tekemään paljon, mutta en myöskään ehdi vaan olemaan. Jäin äsken miettimään viimeistä tuntia ja se meni jotakuinkin näin:

14.45 Laitoin itselleni teen, jota juon todella harvoin mutta nyt kerrankin tuohon ryhdyin. Tee on kuuma, joten laitan sen jäähtymään. Anton on lähdössä mummonsa kanssa laavuretkelle. Etsin hänelle asiaankuuluvat vaatteet ja suostuttelun kautta saan hänet myös puettua. Mummo saapuu paikalle aikalailla juuri, kun Anton on valmiina. Kello on 15.10.

Sofia oli kuolannut taas bodynsa märäksi, joten siirryn sitä vaihtamaan. Samassa huomaan, että kakatkin on tullut ja vielä läpi vaatteiden. Vaatteet vaihtoon ja tyttö pesulle. Naku-Sofia lattialle ja puhtaita hakemaan. Sillä välin Sofia on puklannut lattialle ja kuola taas valunut pitkin hänen käsiä ja kaulaa. Kuivaan Sofian ja siivoan lattian. Nappaan Sofiasta vielä kuvan, kun hän on niin hassun näköinen lattialla ollessaan. Puen Sofialle uudet vaatteet ja kello on 15.25.

Perunat pitäisi saada nopeasti kiehumaan, jotta ne on valmiita samaan aikaan kuin karjalanpaisti. Pesen kattilan ja onnistun samassa kastelemaan oman paidan. Sofia valittaa taustalla ja yritän huudella hänelle häntä viihdyttääkseni. Perunat pääsevät kattilaan kiehumaan ja minä paidan vaihtoon.

Kello 15.40 pääsen vihdoin hetkeksi istumaan olohuoneen lattialle. Sofia makoilee vieressäni ja minä kirjoitin tämän jutun ylös. Tee on jo kylmää.

Ettäpä joo. Tuossa se aika pääsee vierähtämään eikä se kyllä tuosta kovinkaan "helpottanut". Hetken istuin, menin imettämään ja Sofia onneksi nukkui juuri sen verran, että sain itse syötyä. Enkä kirjoittanut tätä mitenkään valitusmielessä; lähinnä vain tajusin entistä vahvemmin, miten mun aika menee näitä perusjuttuja hoitaessa. Tavallaan huvittavaa, että mä puen ja syötän ison osan ajasta joitakin, mutta toisaalta se on just sitä tärkeintä hommaa, mitä mun kuuluukin tehdä.


You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Ihana pikku kuolaaja teillä. Ootko käyttänyt kuolalappuja? Esikoiselle käytin niin ei tarvinnut bodyjä vaihdella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, kiitos :) En ole käyttänyt, mutta ne on kyllä ollut vakavasti harkinnassa. Meiltä löytyy nyt kyllä bodyja sen verran, että puhdasta saa aina ylleen ja märät lähtee pesuun mutta onhan tuossa bodyn vaihtamisessa aina oma vaivansa.

      Poista