Sofia 5kk

27.10.15

Neitokaisemme on tänään päässyt jo viiden kuukauden ikään.


Perustietoja:
- Arviolta paino 7kg ja pituus 66cm. (Viralliset mitat otetaan torstaina.)
- Käyttää vaatekokoja 68-74. 
- Liberon vaippakoko 3 on vaihtumassa kokoon 4. (Sitten he käyttävätkin Antonin kanssa samoja vaippoja, hassua.)
- Täysimetyksellä.


Nukkumisesta:
Nukkuu edelleen yönsä hyvin. Vaikea sanoa, miten pitkään hän nukkuisi heräämättä kun yleensä se on nyt ollut Anton, joka hänet herättää. Anton on siis heräillyt aamuyöstä ja niihin ääniin Sofia on herännyt myös, jolloin olen ottanut hänet syömään ja sitten hän nukahtaa uudelleen ja heräilee 9 paikkeilla. Olen laittanut merkille, että Sofia nukkuu paremmin pinnasängyssä kuin meidän vieressä. Siinä minun vieressä hän tuntuu heräilevän puoliunessa hamuilemaan tissiä. 

Päiväunia Sofia nukkuu yleensä kolmet päivässä, kahdet on noin tunnin mittaset ja siinä välissä olevat päikkärit pidemmät.


Syömisestä:
Täysimetyksellä ollaan menty ja tahti on aikalailla pysynyt samana koko ajan eli päivisin imetän sen 2-3h välein. Kiinteitä aloitellaan maistelemaan sitten 6kk iän tultua täyteen, mikäli Sofia ei itse näytä mitään merkkejä aikaisemmin, että olisi kiinnostunut asiasta. Antonin kohdalla kun aloitettiin hiukan aikaisemmin kerta hänen suu napsui siihen malliin, kun me vanhemmat söimme jotain.


Luonteesta:
Touhuavan rauhallinen vauva, ei menetä kovin helposti hermojaan. Hymyilee paljon tutuille, katsoo vähän epäilevämmin vieraita. Luottavaisen oloinen ja usein iloinen. Hyvin samanhenkinen vauvana kuin mitä Antonkin oli, ehkä aavistuksen jopa tyynempi. Sofia on kylläkin mielestäni aika paljon hiljaisempi, hän ei ääntele niin paljon kuin mitä Anton teki.


Taidoista:
Mitään uutta suurta ei ole tullut, mutta kehitystä tapahtuu kuitenkin monella saraa. Käsien koordinaatio on hallitumpaa ja selvästi Sofia on enemmän läsnä sillä tavalla, että hän tajuaa asioita. Sitä on vaikea selittää, mutta en keksi parempaa sanaa sille kuin tuo läsnäolevuus.

Sofia kääntyy sujuvasti vatsalleen, mutta harvemmin kääntyy takaisin selälleen. Ei ryömi, mutta liikuttaa itseään sivuittain ikään kuin napansa ympäri. Antonillahan jäi kokonaan ryömintävaihe ohi; jännä nähdä, kuinka käy nyt.

Jo kuukausi sitten lääkäri käytti Sofiaa istuma-asennossa ja sanoi selkärangan olevan jo suora. Ei silti anneta Sofian vielä istua muuta kuin hetken niissä tapauksissa, milloin Sofia punnertaa itse itsensä istumaan.


Suosikit ja inhokit:
Sofia tykkää Antonista aivan hirmuisesti. Minusta onkin jännä, miten Anton saa Sofian nauramaan pelkästään koskettamalla häntä. Muutenkin se näyttää siltä kuin Sofia katsoisi Antonia aina ihaillen. Minun on myös pitänyt ruveta imettämään jokseenkin niin, että Anton ei ole ihan lähiympäristössä, koska Sofia ei silloin keskity syömiseen vaan siihen Antonin seuraamiseen.

Muita tekemisen suosikkeja on näppäimistön paukuttaminen. Pianoakin on Sofia välillä saanut paukutella. Ihmeellisen paljon häntä kiinnostaa myös vesipullot. Niihin Sofia pyrkii aina takertumaan, jos vaikka itse juon kun hän on sylissä.

Varsinaisia inhokkeja ei tule muita mieleen kuin tuo viime kuukautinenkin: isoin itku ja hermostuminen alkaa mikäli hänet on puettu ulkovaatteisiin ja ulos liikkumisessa kestää liian kauan ja hän odottaa rattaissa.Niin hirmuista vauhtia kasvavat nämä naperot, että melkein päätä huimaa. Ensi kuussa Sofia on jo puolivuotias ja äitiyslomaa kolme kuukautta jäljellä.

You Might Also Like

0 kommenttia