Myöhäisherännyt marimekkolainen

17.10.15

Muistan olleeni joku yläasteikäinen, kun ihmettelin suuresti, miten Marimekko voi oikein olla niin arvostettu ja menestynyt firma, kun se tekee niin pirun rumia tuotteita... Jotain on hiljaa tapahtunut, tiedä sitten pitäisikö syyttää vanhenemista, mutta minä olen alkanut tykkäämään Marimekosta ja lujaa!

Meiltä ei edelleenkään löydy mitään muuta Marimekolta kuin yksi Sofialle saatu bodymekko (josta käyn itseasiassa kysymässä, voinko vaihtaa isompaan kokoon koska nykyinen 68 bodymekko tulisi niin vähälle käytölle), mutta jo jonkin aikaa olen ihaillut heidän tuotteitaan. Nyt kun joulukin lähestyy, niin toivoisin, että sieltä löytyisi muutama pienempi juttu Marimekolta.

Eniten olen tykästynyt Marimekon astioihin. Se on varmasti yhteydessä esteettisten mieltymyksieni kanssa; viime aikoina mustavalkoiset ja graafiset jutut ovat alkaneet yhä enemmän miellyttämään. Niin ja nämä Marimekon Oiva/Siirtolapuutarha -mustavalkoiset astiat ovat aina valokuvissa mielettömän hienoja! Olen itseasiassa jopa sitä mieltä, että astiat kuvaantuu hienompina kuin mitä ne silmiin luonnossa näyttää.


Erityisesti olen tykästynyt noihin mustavalkoisiin kulhoihin ja lautasiin. Mukit eivät niinkään sytytä, mutta se johtunee siitä, että harvoin minulla on ylipäänsä käyttöä mukille. Minä kun en erityisemmin kuumia juomia juo ja kylmät juomat tulee juoda mielestäni lasista - näitä minun oudon tärkeitä periaatteita. Tosin olen saanut lahjoiksi kolme Iittalan Taika-mukia ja ne ovat edelleen ihania, vaikkakin aikalailla pelkästään miehen käytössä.

Toinen sarja, mistä tykkään on tuo Oiva/Sääpäiväkirja -mallisto. Ihanat vesivärit ja tunnelmat! Mutta koska olen myös käytännöllinen hankinnoissani, niin koen että mustavalkeat astiat on kaikista helpoin yhdistää moneen erilaiseen kattaukseen ja se on paljon ajattomampi eikä siihen kyllästy yhtään niin nopeasti, mitä näiden vesivärituotteiden kanssa saattaisi tapahtua. Mutta varsin kauniita ovat kyllä!


Täytyy myöntää, että olen myös aikoinaan ihmetellyt Unikko-kuosin suosiota. En vain tajunnut, mikä siinä on niin hienoa... Tämä on vähän sama ilmiö, kun joku sanoo jostain abstraktista maalauksesta "olisin minäkin voinut tuon tehdä". Ei sitä oikein osaa selittää, miksi joistain asioista tykätään enkä osaa sanoa, miksi minun mieli on muuttunut. Nyt nimittäin olen aivan ihastunut tähän mini-unikkoon erityisesti tässä pussukassa:


Jos olisin työssäkäyvä ja vähintään keskituloinen, niin varmasti hyvillä mielin ostelisin Marimekolta enemmän tuotteita. Tässä tilanteessa olen päätynyt lähinnä ihailemaan sivusta, mutta uskallan jo toivoa, että jotain saisin sopivan tilaisuuden tullen. Tai no, astiathan meillä tulevat yleiseen käyttöön mutta enemmän se on minä, joka haaveilee siitä, että kotoa löytyisi vain ajattomia tuotteita. Toivon, että jonain päivänä ne yksittäiset hajanaiset mukit ja lasit katoaisivat ja tilalle olisi tullut selkeä sarja jotain hyväksi koettua astiastoa. Marimekko on arkiastiastoksi mielestäni hitusen liian erikoinen ja kallis, mutta erinäiset kulhot ja lautaset sopisivat varsin mainiosti niihin hetkiin, kun pöydän haluaa kattaa hiukan koreammin.

Onko siellä ruudun toisella puolella muita myöhäisheränneitä Marimekko-faneja? Tai löytyykö kokemusta Marimekon laadusta, kohtaako se hintansa?

You Might Also Like

0 kommenttia