Equa-juomapullo

1.10.15

Piti kirjoitella tästä jo maanantaina, mutta niinpä ollaan taas jo torstaissa enkä vaan ole ehtinyt blogin ääreen. Mutta kokeillaas nyt:

Kesä tuli ja meni ja helteet siinä mukana, mutta ostin siitä huolimatta itselleni vesipullon. Jo kesällä harmittelin useaan otteeseen miehelle, että en pidä siitä, kun muovipullojen maku pääsee erittymään siihen juomaveteen. Jotenkin vedestä tulee tunkkaisen makuista. Olen myös tietoinen jossain määrin muovin haitoista ja siitä, miten niistä pääsee erilaisia yhdistelmiä liukenemaan ruokaan/juomaan. Mietin lasipullon hankkimista, mutta se taas painaa ja on tuossa suhteessa hankala mukaan otettava.

Satuin sitten näkemään Anttilan nettisivuilta Equa-juomapullon. Tuotetiedot olivat vakuuttavat: Juomapullo sopii sekä kylmille että lämpimille juomille ja on lisäksi täysin vesitiivis. Erityisen hienoa tässä on kuitenkin se, että juomapullo ei sisällä BPA-yhdistettä ja 10% myyntituloista lahjoitetaan ympäristön suojeluun.Pullo on ollut nyt minulla käytössä vajaan viikon. Olen siis käyttänyt sitä ihan täällä kotosalla, koska pullo kulkee hyvin mukana huoneesta toiseen eikä sen kaatumista tarvitse vahtia samalla tavalla kuin lasit joutuu sijoittamaan aina niin, että Anton ei vahingossakaan sitä kaada.


Pullosta löytyy tuollainen perinteinen pullonsuu, mikä on myös positiivinen juttu, koska minä ainakin saan juotua isompia määriä vettä tuosta kuin sitten lasista. En tiedä, onko se hassua mutta jotenkin lasista juodessa siinä kestää niin että tulee jo täyteen. Kun siis haluan tankata vettä, niin se on helpompaa tällaisen suuaukon kautta.

Pullon korkit saa kuitenkin onneksi kierrettyä auki ja siten helposti pesukoneeseen pesuun. Ja kerta pullossa tulee mukana tuo päällimmäinen korkki, niin ei se tosiaankaan pääse vuotamaan, jos vaikka laukkuun pullon laittaa.

Minua miellyttää suuresti myös tuon pullon ulkonäkö. Itse tykkään tuosta hyvin minimalistisesta tyylistä, mutta näköjään Equan omilta sivuilta löytyy koristeellisempiakin versioita.

Yksi miinus tästä pullosta tosin löytyy, mutta se ei ole mikään hirmu merkittävä: pullonsuun sisäreuna saisi olla huoliteltumpi niin, että pullosta olisi vielä miellyttävämpi juoda. Nyt reunat on aavistuksen terävät, mitkä tuntee huulilla.

Minusta tähän ei ole tullut sitä samaa tunkkaista makua, mikä veden seisoessa tuntuu tulevan niihin kaupan vesipulloihin. Usein minulla kulki tuollainen mukana liikkuessa kodin ulkopuolella. Jonkinlaista muovia tämäkin pullo ilmeisesti on, tarkemmin materiaaliksi kuvaillaan biohajoava ja elintarvikekäyttöön soveltuva Eastam Tritan.


Nykyään "it"-pullo on Lifefactoryn lasipullo. Noista minulla ei ole kokemusta, mutta kuten sanoin, niin itse päädyin tähän pitkälti sen takia, että halusin kevyemmän version. Sellaisen, jota ei ole mitenkään rasittava kuljettaa pienessäkään laukussa mukana. Kieltämättä plussaa on myös huomattavasti halvempi hinta ja omaa silmää miellyttävämpi ulkonäkö. Omia kriteerejäni ajatellen uskoisin, että tämä oli paras vaihtoehto. Kävipä tässä jopa niinkin, että mies halusi myös itselleen oman pullon.


You Might Also Like

0 kommenttia