Useamman funktion makuuhuone

3.9.15


Siinäpä se on: nykyinen näky makuuhuoneeseemme. Isoin ja merkittävä muutos on tietenkin tuo sänky, jonka hankinnasta on kohta kulunut kaksi viikkoa. Sänkyrunko, joustinpatjat ja sijauspatjat ovat Ikeasta, nukkumistyynyt Finlaysonin. 

Hyvin on nukuttanut, vaikka ilmeisesti usein ihmisillä kestää kolmisen viikkoa tottua uuteen patjaan. Parannus taisi vaan olla niin ilmeinen, että mitään tottumisongelmia ei erityisemmin ole ollut. Itseasiassa minun päänsäryt on vähentynyt huomattavasti ja näillä näkymin kyse olikin sitten nukkumisvälineistöstä ainakin osittain. 

Päädyimme erillisiin sijauspatjoihin käytännön syistä, vaikkakin yhdellä isolla sijauspatjalla olisi saanut hyödynnettyä koko nukkumistilan paremmin. Nyt kun sängyn uudistuksen myötä meidän yksittäiset nukkumistilat supistui 80 senttiin entisestä 90 sentistä. Toinen muuttuva seikka oli sängyn korkeus. Tiedossa kyllä oli, että tämä Brimnes-sänkyrunko on korkea mutta se mahdollistaa huikean tilavat sängynaluslaatikot. Ikeassa ollessa märehdin jonkin verran sitä, haluanko tosiaan noin korkeata sänkyä mutta se tuntui tähän asuntoon parhaalta vaihtoehdolta, että saadaan sitä säilytystilaa enemmän. Nyt meillä onkin noissa laatikoissa petivaatteet, pyyhkeet ja erinäisiä laukkuja. Yksi laatikko olisi vielä tyhjänä. Tosin korkea sänky tarkoittaa myös sitä, että lapsia ei missään nimessä jätetä valvomatta sängylle ja kun Sofiaa imetän, niin hän on aina keskellä.


Hankimme samalla Ikeareissulla makuuhuoneeseen Stave-peilin. Se tuo hieman avaruutta ahtaaseen makuuhuoneeseen ja toimii hyvänä pukeutumispeilinä juuri tuossa vaatehuoneen vierustalla.


Valo-oksat hankin joskus vuosi sitten ja niiden paikka säilyi aika samassa kohtaa. Annon punoskorin olen myös hankkinut alkuvuodesta. Kori on toimittanut lähinnä sitä virkaa, että siihen on voinut heittää vaatteita mitä vielä mahdollisesti käyttää mutta ei halua laittaa myöskään puhtaiden vaatteiden sekaan. Tuumasin sitten kuitenkin, että vaatteet oli usein turhan rypyssä ja tuoksahti tuolta korin punokselta, niin nykyisellään koriin isketään sitten yön ajaksi päiväpeitto ja "päivä"tyynyt.

Vaatteille oli kuitenkin keksittävä toinen ratkaisu. Tiedättekö, kun usein on niin, että kotona haluaa pitää niitä "pieruverkkareita" ja ulos lähtiessä laittaa jotain siistimpää... mutta sitten kun tulee kotiin, niin ei meinaa löytyä paikkaa niille siisteille vaatteille eikä haluaisi, että ne pyörisi ympäri asuntoa. Noh, näille vaatteille laitettiin sitten makuuhuoneen oven taakse tällaisia Ikean nuppeja:


Meillä oli myös iso pähkäily siitä, miten me oikein mahdutettaisiin makuuhuoneeseen sänky, pinnasänky ja työpiste. Meidän parisängyn kun oli liikuttava aavistus ikkunaan päin kerta sängyn kokonaispituus kasvoi tuon sängyn päädyn myötä. Sänky on nyt sijoitettu niin, että makuuhuoneen oven saa juuri kiinni. Erilaisia ratkaisuja pyöriteltiin päässä ja sama järjestys huoneessa tuntui olevan edelleen se järkevin ja mahdollisesti ainoa vaihtoehto. Meillä oli kuitenkin vanha työtuoli repeilemässä liitoksistaan, joten uutta työtuolia hankkiessani yritin löytää sellaisen, mikä menisi parhaiten tähän makuuhuoneen tilaan. Tuoli löytyi Kodin1:stä:


Hermoilin aika paljonkin sitä, millaiseksi tämä meidän makuuhuone nyt oikein muuttuu ja miten tänne kaikki mahtuu mutta täytyy sanoa, että tykkään tästä nyt kovasti! Tuo työtuoli on tänne ihan täydellinen ja huoneen yleisilme on entistä huonetta kevyempi. Jotenkin se iso musta työtuoli korkealla selkänojalla peitti paljon näkötilaa. Nykyinen tuoli on kevyen näköinen ja yllättävän hyvä istua. Tavallaan tämä nykyinen tuoli jopa pakottaa istumaan ergonomisemmin, kun siinä entisessä tuolissa rupesi aina röhnöttämään. Lisäksi tämä nykyinen tuoli tuntuu pitkäkestoiselta: muovi ei kulu ja istuimen kankaat on helppo itse päivittää kerta ei tarvitse kuin vaan niitata istuimen alas uusi kangas.


Yölampuiksi hankimme edulliset ja mukavan simppelin näköiset ledit Clas Ohlsonilta. Sängyn päätymme keskellä on muuten Aristoteleen kasvopatsas. Mieheni osti sen 2010 meidän Rodos-matkalta. Mies sanoi, että tavallaan Aristoteles yhdisti meidät, koska meidän molempien täytyi lukea Aristoteleen teos pääsykoekirjana ja yliopistossa sitten tapasimme. Aika kaukaa haettua, mutta tuonne tuo patsas nyt kuitenkin päätyi.


Vaatehuoneen oven me tosiaan otimme irti heti jo silloin, kun muutimme tähän asuntoon. Ei tähän huoneeseen muuten olisi saanut mahdutettua paljon mitään, mikäli oven pitäisi mahtua kulkemaan tuolla sivustalla. Ja oikeastaan tykkään enemmän tästä meidän ratkaisusta. Nuo naruverhot peittävät riittävästi, mutta tuo kuitenkin hitusen tilan tuntua. 

Pinnasänky säilyi omalla paikallaan. Sängyn alalaatikotkin saa juuri aukaistua myös pinnasängyn puolelta. Nyt korkealla nukkuessani näenkin pinnasänkyyn suoraan ja voin helposti tarkistaa, nukkuuko Sofia. Sitten kun Sofia siirtyy Antonin huoneeseen, niin pinnasängyn tilalle tulee lastenhuoneesta se valkoinen Malmin lipasto. 


Tällainen kuitenkin on meidän vanhempien makuuhuone ja tällaisena se jotakuinkin varmaan myös pysyy niin kauan, kun tässä asunnossa asumme. Sanoisin, että pienestä makuuhuoneen tilasta on tehty niin käytännöllinen kuin vaan mahdollista ja samassa otettu kaikki mahdollinen hyöty irti niin tilan kuin säilytyksenkin suhteen. No okei, ehkä tuonne oven puoleiselle seinälle voisi vielä ylös kiinnittää jonkinlaiset hyllyt, mutta tuskin on tarve säilyttää niin paljon tavaraa.

Minun entinen yöpöytä löysi paikkansa eteisestä ja tämä aiheutti muutoksien aallon myös siellä huoneessa. Täytyykin vilauttaa tuota tässä joku toinen kerta.

Mitäpäs tykkäätte ja oletteko te törmänneet myös tähän ongelmaan, kun pitäisi mahduttaa usea asia pieneen huoneeseen?

You Might Also Like

0 kommenttia