Talvikengät: check!

25.9.15

Jokunen aika sitten mielessä kävi, että Anton tarvitsee tosiaan talvea varten talvikengät. Usein pyrin hyödyntämään menneen sesongin aleja ja ostan asioita valmiiksi, mutta kenkien suhteen en tuota uskalla tehdä, koska kokoa on niin vaikea arvioida. Olin muutenkin tuumaillut, että hankkisimme Antonin talvikengät vasta siinä marraskuun paikkeilla, mutta kun katselin tarjontaa valmiiksi niin yllätyin, miten niukasti talvikengistä on kokoja jäljellä. Itseasiassa aika monessa oli Antonin koko jo loppu... Toki voi olla, että niihin tulee vielä täydennystä mutta tuossa kävi niitä hyvin harvoja hetkiä, kun minusta tuntui, että nyt olen tämän asian suhteen myöhässä.

Uskoisin kyllä, että lapselle löytyy jotkut talvikengät lähempänäkin talvea, mutta itse en halua jättää asioita niin viime tippaan, että minulta puuttuu vaihtoehtoja. Olin muutenkin jo aikalailla tietoinen, minkä merkin kengät Antonille halusin ja kun niistä osui vielä tarjous vastaan ja Antonin kokoa oli jäljellä, niin laitoin tilauksen menemään eteenpäin.


Päädyin siis samaan merkkiin kuin viime vuonnakin: Superfittiin. Kävin alkuun katsomassa keskustan valikoimaa ja siellä kokeiltuani eri talvikenkien muotoa ja joustoa, oli todettava, että Superfitin kengät on todellakin niitä joustavimpia. Aika monet talvikengät on tönkköjä päkiän kohdaltakin, mutta Superfiteissä pohjaa saa aika helposti taitettua. Keskustan valikoimissa on taas usein se ongelma, että ne ottavat liikkeisiin aina ne kliseisimmät vaihtoehdot. En tosiaan ymmärrä, miksi täytyy valikoida aina sitä sinistä/vihreää ja vaaleanpunaista. Tämä on myös yksi syy siihen, miksi minä suosin nettikauppoja. 

Kun varmistuin siitä, että haluan Antonille Superfitin kengät niin sitten vaan selailin heidän eri mallejaan ja parhaalta vaikutti Snowcat-malli. Tuo näytti olevan aika monessa paikkaa loppuunmyyty Antonin koon osalta, paitsi sitten jollyroom.fi yllätti ja sieltä kenkä löytyi ja vielä tarjouksesta! Osuvasti miehen sisko laittoi samat kengät tilaukseen omalle pojalleen, joten tehtiin yhteinen tilaus ja säästettiin vielä toimituskuluissakin. Nyt tuo tarjous ei näytä olevan enää voimassa ja näköjään koko 24 myös loppunut sieltäkin.

Antonille siis päädyin ottamaan koon 24, jossa sisämitta on 16cm. Antonin jalka on tällä hetkellä hitusen yli 14cm, joten pienempi koko olisi käynyt liian nopeasti pieneksi ja isompi koko olisi taas ollut liian iso. Uskalsin siis kuitenkin tilata jo tässä vaiheessa kengät, koska vaikka Antonin jalka onkin kasvanut nyt aikamoista vauhtia, niin on tuossa 24 koossa riittävästi kasvuvaraa olematta kuitenkaan liian iso. 

Nähtäväksi sitten jää, pärjätäänkö noilla kengillä koko talvi vai ei. Noissa gore-texeissä on kyllä villapohjallinen ja Anton ei kovinkaan helposti palele jaloista, niin voi hyvinkin olla, että nuo on riittävät lämpönsä puolesta. Mutta riittääkö pituus kengässä, niin se on toinen juttu.

Nyt pitää odotella vielä talvihanskat saapuviksi ja sitten meillä alkaa olemaan lasten osalta talvivarustelut kasassa. Vilautan joku kerta vielä sitä kokonaisuutta, mikä meiltä löytyy talven yli selviämiseen.


You Might Also Like

8 kommenttia

 1. Oi! Minäkin kävin sovittamassa lapselle Superfitin goretexeja Kookengässä eilen, mutta jäin vielä miettimään. Taisivat maksaa 69e, mikä on ihan ok hinta kunnollisista kengistä. En ollut tullut ajatelleeksikaan, että voisi jostan nettikaupastakin etsiä kenkiä :). Meillä lapsen jalkaterät on nyt 13cm ja 13,5cm, joten ehkä koko 23 voisi olla sopiva. Katselin jotain Vikingin kenkiä ja ne oli ihan tosi jättiläisen/kömpelön näköiset koossa 23. Täytyy tuumailla vielä pari viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 69e on perushinta kyllä kunnollisista kengistä, mutta jos osaa etsiä, niin löytää usein jonkun pienen alennuksen. Ja tuossa hinnassa 20% tuntuu jo aika positiiviselta voitolta. Nuo Antonin kengät maksoi 53e, mikä on huomattavasti mukavampi summa kuin 78e :)

   Superfitistä tuo 23 on varmaan sopivin. Se kun on jännä, miten paljon koot saattaa noissa kengissäkin vaihdella, niin itse aina tarkistan mahdollisimman tarkkaan, mikä sisämitta on missäkin merkissä. Ja noita Vikingin kenkiä on tosiaan hirmu monessa paikkaa myynnissä, mikä on sinänsä yllättävää, koska ne todellakin ovat aika kömpelön oloiset.

   Jos netin kautta olet halukas tilaamaan, niin kannattaa paikoin vilaista sportamore.fi -sivuston kenkämallistoa. Sieltä saa ilman toimituskuluja ja aika usein heillä on tarjous, että yli 50e tuotteesta -25% pois. Heillä on paljon Superfitin kenkiä. Kokoja on tosin melko heikosti jäljellä, mutta joissain voi asettaa "kokovahdin" eli tulee sähköposti, kun sitä kokoa heille saapuu :)

   Poista
 2. Löytyykö jostain tilaamiesi kenkien sisämitat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Käyn yleensä ensimmäisenä katsomassa Lekmer.fi -sivustolta kenkien sisämittatietoja ja sieltä löytyy noiden Snowcat-mallien tiedotkin: http://lekmer.fi/lastenvaatteet/lasten-jalkineet/varrelliset-kengat-ja-saappaat/superfit-saappaat-gore-tex-snowcat5 Tähän mennessä Lekmerin mitat ovat pitäneet aina paikkansa :)

   Poista
 3. Joo kiitos. Löysinkin sitten jollyroomin sivuilta. Ja kiitos muuten tästä kenkävinkistä. Tänään tilasin -25 % alella sportamorelta samat kengät. Saman kokoisetkin kun täälläkin pojan jalka n. 14 cm. Jospa 24 mahtuu koko talven.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että vinkistä oli hyötyä! :) Viime talvi ainakin selvittiin yksillä kengillä, mutta saa tosiaan nähdä, miten nyt käy.

   Poista