Mainiota

16.9.15

Olen viime aikoina saanut vähän esimakua siitä, millaista lastenvaatehullujen elämä mahtaa olla. Vaikka pidänkin lastenvaatteista, niin en ole aikaisemmin hirmuisesti perehtynyt siihen, mitä on tarjolla perusvaateketjujen ulkopuolella. Nyt sitten olen törmännyt erilaisiin merkkeihin ja erityisesti ottanut selvää, millaisia suomalaisia vaatemerkkejä löytyy. Käsite "drop" tuli myös tutuksi ja lukemani perusteella jotkut ihan oikeasti odottavat eri vaatteiden mallistoja ja joistakin vaatekappaleista saa tosissaan kilpailla, että ne ehtii ostamaan lapselleen. Ei pitäisi olla tästä yllättynyt, mutta hiukan kuitenkin olin kerta tämä lastenvaatemania on mennyt minulta jokseenkin ohi.

Olen siis paljon silmäillyt, millaista vaatetta on tarjolla mutta koska meillä ei nyt erityinen puute vaatteista ole, niin jätin sen siihen silmäilyyn - suurimmalta osin. Useilta vaatemerkeiltä löytyy mielestäni kivan näköisiä vaatteita ja näissä niin kutsutuissa merkkivaatteissa on yleensä se hyvä puoli, että monet mallistot ovat ainakin minun mielestä sopivan neutraaleja. Ne menee siis ongelmattomasti sekä tytölle että pojalle. Ketjuliikkeissä kun on usein sitä vikaa, että tyttöjen puoli pursuaa vaaleanpunaista ja poikien puoli täyttyy autoista ja vastaavista. Ja tietenkin on se eettinen puoli, mistä olenkin jo kirjoittanut.

Jokunen viikko sitten päädyin ostamaan kaksi tuotetta Mainiolta. Olin törmännyt tuohon merkkiin ohimennen ja ymmärtääkseni se ei ole aivan huipun kärjellä Gugguun ja Mini Rodinin tapaan, mutta saattaapi hyvinkin olla sinne kohoamassa. Mainio tekee vaatteensa Intiassa, minkä takia alkuun vähän epäilin tilata heiltä, mutta luettuani merkin politiikasta ja aatteista, halusin antaa sille kuitenkin mahdollisuuden. Mainion vaatteet eivät ole myöskään hinnaltaan niin mahdottoman korkeita ja luinkin, että yrityksen perustaja haluaisi tarjota kohtuuhintaisia designtuotteita, jotta useammalla olisi niihin varaa. Laadusta en osaa vielä mennä sanomaan mitään, mutta ainakin nettiä tutkiessani Mainion vaatteet olivat saaneet positiivista palautetta.

Minua epäilytti hiukan tilaaminen myös sen takia, koska Anton on kooltaan juuri siinä välivaiheessa, missä ollaan siirtymässä vauvavaatteista isompien vaatteisiin. Ajattelin kuitenkin ottaa vaatteet kokeiluun eikä näitä tarvinnut sitten palauttaa kerta kasvuvaraa jäi mielestäni hyvin. Meille siis tuli vauvapuolelta Binga-legginsit, joista sai kääntää noin 4cm lahjetta sisään. Toisena otin tämän aivan ihanan Mongoose-haalarin. Molemmat ovat kokoa 86/92 ja Anton on tällä hetkellä n. 84cm. Olen aika luottavaisin mielin, että nämä menee vielä keväälläkin ja toki siirtyy aikanaan Sofialle.

Mainion vaatteisiin ja yrityksen toimintaan voi tutustua tarkemmin täällä: http://www.mainioclothing.com/fi/
Onko teillä kokemusta Mainio-merkin vaatteista ja mitä muuten pidätte merkin tyylistä?

You Might Also Like

0 kommenttia