Eteinen

23.9.15

Lupasin jo aikoja sitten kuvia meidän uudistuneesta eteisestä ja tässäpä niitä nyt tulee:


Tämän eteisen sisustamisen kanssa kävi sillä tavalla hassusti, että en ollut aikaisemmin ajatellut yhtään, että tosiaan eteisenkin voi tehdä kivan näköiseksi. Kaikkihan lähti siitä, että kun oli tiedossa, että meille tulee uusi sänky sängynpäädyllä, niin minulla toiminut yöpöytä jäi ilman paikkaa. Mietin jo, että palautan sen äidilleni, koska pöytä on hänen isänsä vanha mutta sitten keksin, että sehän menee sopivasti tuohon eteistilaan tarjoten samalla sinnekin huoneeseen jotain laskutilaa. 

En tämän jälkeen kaavaillut eteiseen vielä mitään sen kummempia muutoksia, mutta samaan aikaan mies toivoi, että vaunut sijoitettaisiin eteisen sijasta ruokailuhuoneen tyhjään tilaan. Koska meillä on muovimatto lattiana, niin vaunujen alla on aina oltava jokin matto/suoja tai muuten vaunujen renkaat "polttaa" jäljet muovimattoon. Meillä oli aikaisemmin ollut eteisessä tummanruskea matto vaunujen alla ja meinattiinkin alkuun ostaa Ikeasta sellainen muovinen lattiasuojus vaunujen alle. Sitten sain taas toisen idean: mitäpä jos ostaisin vain uuden maton eteiseen ja se entinen vaunumatto saa liikkua vaunujen mukana. Pienten pähkäilyjen jälkeen siitä, uskallanko ottaa eteiseen valkopohjaista mattoa, päädyin tuollaiseen ohuehkoon puuvillamattoon, mikä on kuitenkin konepestävä:

Myöhemmin eteiseen alkoi ilmestymään myös taulun paikalle uusi peili ja eteisen päätyseinälle kätevä ja kivan näköinen Ikean Tjusig-ripustin (kaksi päällekkäin). 

Sain myös Pentikin ihanan jakkaran, jonka sijoitin tuohon eteisen ja olohuoneen kulmaan. Ja entinen yöpöytä sai kaverikseen lampun ja lasipurnukan, missä on aina purkkaa käden ulottuvilla (Anton antaa noiden olla rauhassa, mutta uudelleensijoittamista täytyy harkita Sofian kasvaessa). 

Nämä kuvat eivät ole sinänsä viimeisteltyjä, että en imuroinut enkä siivonnut turhia roskiin meneviä mainoksia pois. Mattoonkin on ehtinyt tarttumaan jo sitä likaa. Pöytä vaatisi uuden maalin, mutta se menee varmaan ensi kevään/kesän hommiksi. Mutta eipä näiden olekaan tarkoitus olla mitään sisustuskuvia itsessään, vaan kuvia, jotka näyttävät miltä täällä näyttää. Tosin melkoisen vaikea tila kuvattavaksi tuo eteinen, mutta eiköhän noista saa jo aika hyvän käsityksen, mitä sieltä löytyy. 


You Might Also Like

2 kommenttia