Unelmavauva

12.8.15


En edelleenkään ole lakannut ihmettelemästä, millainen unelmavauva Sofia on. Pidin aikoinaan Antonia helppona tapauksena, mutta Sofia määrittelee sanan "helppo" kyllä ihan uudelleen. Tämä tyttö nukkui ensimmäisen yönsä putkeen päälle kuukauden ikäisenä. Ajattelin sen olevan onnekas sattuma, mutta kyllä tuo nyt on ollut toistuvaa. Viime yönä hän nukkui 9,5h. Tai no, nukkui ja nukkui. En oikein osaa sanoa, minkä ajan hän nukkuu, koska olen saanut herätä silloin kun itse satun heräämään ja katsoessani pinnasänkyyn siellä Sofia on silmät auki tyytyväisenä. Sitten nostan hänet syömään ja hän saattaa jatkaa vielä unia ja pääsen tekemään kaikessa rauhassa aamuhommia. 

Muutenkin Sofia on tavallaan hassu. Tai siis asiat tuntuvat hassulta, jos niitä lähtee vertaamaan Antoniin. Esimerkiksi Sofia kakkaa noin kerran viikossa. Anton kakkasi parhaillaan viisi kertaa päivässä. Tiedän kyllä, että rintamaidolla ruokitun vauvan suolisto saattaa toimia hyvin eri tavoin mutta on tuo nyt melko oudon tuntuista, että vaipanvaihto on pissavaippoineen hirmu helppoa ja siistiä. Tosin voitte ehkä arvata, millainen sotku tulee silloin, kun se viikon kakka tulee... Parit herrajumalat kajahtaa silloin ilmoille. Luulisi myös, että hänellä olisi vatsavaivoja kerta kakkaa niin harvoin, mutta eipä niitä ole sen kummemmin. Sofia ei ole myöskään pahemmin pulautellut, joten vauva-arki on senkin osalta tuntunut seesteisemmältä.

Päivisin Sofia syö tissiä, on hereillä ja seuraavan tissittelyn jälkeen nukahtaa. Tämä kaava toistuu: herääminen, tissi, valvominen, tissi, nukahtaminen, jonka jälkeen taas herääminen jne. Valveilla ollessaan hän enimmäkseen katselee tyytyväisenä sitterissä ja välillä jutustellaan sängyllä. Iltahuutokonsertteja hän ei ole ikinä pitänyt, mutta muuttuu kyllä asteen vaativammaksi klo 19-22 välillä. Silloin on syliteltävä ja viihdytettävä enemmän. Mutta elo hänen kanssaan on ollut niin helppoa tähän asti, että en yhtään närkästy, vaikka hän muutaman tunnin vaatiikin enemmän huomiota. Yöunille hän sitten käy klo 22 syömisen yhteydessä. Nytkin hän nukkuu tuossa minun sängyllä, mutta nostan hänet pinnasänkyyn ennen kuin käyn itse yöunille.

Muistui mieleen, miten joitain kuukausia sitten puhuimme miehen kanssa, että kohta kun vauva syntyy, niin ei nukuta taas yöunia putkeen about yhdeksään kuukauteen. Tuo odotus oli vielä sellainen positiivinen arvio. Mutta heh, kyllä yllätti tämä vauva ihan täysin. Nyt kun vielä säilyisikin tämä tällaisena.


You Might Also Like

0 kommenttia