Sofia 3kk

27.8.15

Nyt vihdoin ja viimein vaivauduin selvittämään, kuinka saan kuvani yhteen tekstin kanssa. Pitää tosin vielä tarkistaa, miten tämä järjestelmä toimii mobilesivuilla, mutta jos kaikki näyttää pelittävän hyvin, niin tässä olisi tarkoitus pysyä. Vaikkakin lisätyötähän tuo teettää, kun kuvat pitää muuttaa oikeaan kokoon... Mutta mutta, nyt olisi vuorossa juttua meidän kolmekuukautisesta Sofiasta.

Perustietoja:
- Todella vaikea arvioida mittoja, koska niitä ei olla otettu 1,5 kuukauteen mutta kotivaa'alla paino näytti 6,4kg ja pituutta on noin 62cm.
- Käyttää vaatekokoa 62, muutama 68 on myös käytössä vaikka ne vähän isoja vielä ovatkin.
- Liberon vaippakoko 3.
- Rintaruokinnalla.

Nukkumisesta:
Sofia menee edelleen usein yöunille siinä klo 22 maissa ja herää useimmiten 6-7 aikoihin. Kuluneena viikolla on ollut pari kertaa, kun hän on herännyt myös 3-4 välillä. Eli katsellaan nyt, jatkuuko nämä meidän yöunet yhtä hyvinä vai alkaako nuo yöheräämiset toistumaan.

Päiväunia Sofia nukkuu 2-3 tunnin välein. Noiden unien pituus vaihtelee puolesta tunnista kolmeen tuntiin. Sellainen 1,5h taitaa olla keskimääräinen uniaika.

Syömisestä:
Öisin tosiaan harvemmin Sofia syö kerta nukkuu, mutta päivisin imetän melko tiuhaan. Taidan imettää 1,5-3h välein. En oikein tiedä, miten päätän sen, milloin imetän mutta useimmiten se on vain sellainen vaistojuttu. En sinänsä siis odottele, että Sofia alkaa inisemään nälkäänsä tai vastaavaa. Imetyskertoja tulee vuorokaudessa 7-9 ja yksi kerta kestää keskimäärin 10min.

Luonteesta:
Monet kommentoivat Sofiaa tapaan "on se kiltti"... Sana "kiltti" on jokseenkin hankala, mitä tulee näihin pieniin lapsiin. Eihän pienet lapset sinänsä tee mitään harkittuja päätöksiä toiminnastaan, joten on vaikea ajatella heitä kiltteinä. Mutta ymmärrän sen niin, että he pyrkivät sanomaan, että lapsi on rauhallinen ja tyytyväinen. Noita Sofia kyllä useimmiten on. Minulle tulee mieleen kuvailla Sofiaa myös iloiseksi ja herttaiseksi. 

Sofia on myös jokseenkin seurankipeä. Hän ei ole siis niitä vauvoja, jotka viihtyisivät itsekseen hirmuisen hyvin. Sofia kyllä istuu tyytyväisenä sitterissä, mikäli hän voi seurata muita ihmisiä samassa huoneessa. Mutta sitten, jos Sofia jää hetkeksi jonnekin yksin niin hän aloittaa tekemään tiettyä valitusääntä. Harvoin Sofia itkee, enemmänkin hän tuottaa äänteitä mistä voi päätellä hänen mielialojaan.

Taidoista:
Instagramin puolelta jotkut varmasti eilen jo huomasivatkin, että Sofia oppi kääntymään mahalleen. Sinänsä minusta tuo on vähän huvittava juttu, koska mehän emme ole voineet pitää Sofiaa lainkaan niin paljon lattialla kuin mitä aikoinaan Antonia pidettiin. Eilen sitten, kun mies ja Anton lähtivät käymään asioilla, niin tajusin että nyt vihdoin Sofia saa olla lattialla niin, että ei tarvitse minun olla koko ajan valppaana Antonin takia. Sittenpä se Sofia otti kaiken hyödyn irti ja onnistui kääntymään. On hän toki näyttänyt jo pidemmän aikaa merkkejä siitä, että yrittää kovasti kääntyä mutta niin teki Antonkin ja hän onnistui kääntymään viikon yli 5kk. Eli Sofia on tässä ollut nyt paljon nopeampi ja mielenkiinnolla seuraan, tuleeko Sofiasta niitä vauvoja, jotka on motorisesti nopeasti kehittyviä... Anton kun taas oli enemmän verbaalisempi kuin motorinen.

Muita mainittavia taitoja ei nyt olekaan, mutta yksi merkkipaalu saavutettu.

Suosikit ja inhokit:
Äiti on selvä suosikki, mutta sitäpä se imettäminen varmaan teettää. Jonkin verran Sofia seuraa myös Antonia, mutta paikoin Anton tahattomasti säikäyttää hänet, kun Anton on niin kovaääninen. Sofiaa usein naurattaa, jos häntä kutittaa kaulan alta. Kylpemiseen hän on nyt myös tottunut, koska se ei aiheuta enää pahaa mieltä. Mitään erityisiä inhokkiasioita ei taidakaan tällä erää tulla mieleen.

Muuta mainittavaa:
Sofian iho on ollut koko ajan todella hyvä. Antonilla kun oli ja on edelleen paikoin ihossa kuivuutta. Toki kesä voi vaikuttaa, mutta tähän mennessä Sofian ihon hoitamiseen ei olla tarvittu minkäänlaisia aineita - ei edes pyllyn hoitamisessa. Karstaa kyllä päähän tulee, mutta se on lähinnä kosmeettinen juttu. Päästä puheenollen: meidän on ollut todella hankalaa määritellä, onko Sofia blondi vai brunetti. Kellään ei tunnu olevan oikein selvää näkemystä asiasta. Ja loppumainintana: tuo kuvissa oleva body on ihana! Ja niin on muuten tyttökin sen sisällä!

You Might Also Like

0 kommenttia