Mitä heille tapahtui?

25.8.15

Katsoin eilen erästä sarjaa, missä pariskunta joutui etäsuhteeseen. Siinä katsellessa jäin miettimään, miltä minusta tuntuisi vastaavanlainen tilanne miehestäni. Se siis, että joutuisin olemaan hänestä pitkään erossa. Se tuntui ajatuksena todella epämiellyttävältä. Juuri sellaiselta tilanteelta, missä tekee mieli parkua "ei, en halua!". 

Siitä päädyin miettimään sitä, kuinka paljon rakastan miestäni ja miten paljon haluan olla hänen kanssaan. Tämä taas johti ajatukseen, että on takuulla paljon pareja, jotka ovat ajatelleet aivan samaa kuin minä nyt, mutta ajan myötä asiat ovat muuttuneet. Jossain vaiheessa he ovat huomanneet, että eivät haluakaan olla tuon ihmisen kanssa, joka joskus oli melkein koko maailma. 

Mitä heille tapahtui?

Kun ihminen kokee voimakkaasti jostain, on hänen vaikea kuvitella vastakkaista. Minun on nyt vaikea kuvitella, että eroaisin miehestäni mutta huomaan kuitenkin paljon miettiväni sitä, mitä jos se joskus tapahtuu. Mieheni aika usein sanoo, että hän ei ikinä eroa minusta. Hän varmasti haluaa uskoa siihen, mutta me kumpikin tiedämme, että halut saattavat muuttua. Tietenkin hän nyt ajattelee, että ei eroa, koska ei sellaista haluakaan. 

Näin äkkiseltään kun mietin, niin tiedän vain kaksi pariskuntaa, jotka ovat pysyneet yhdessä nuoruudesta lähtien: omat vanhempani ja toiset isovanhempani. Vanhemmillani oli viime kuussa 34. hääpäivä. On se toki saavutus, mutta lähtökohtaisesti en pidä arvossa pelkästään sitä, että pari pysyy yhdessä. Eihän yhdessäpysyminen ole itseisarvo sinänsä, vaan hyvä suhde missä haluaa pysyä.

Mutta niin, on jotenkin kovin vaikea uskoa, että oma suhde muuttuisi sellaiseksi, mistä haluaisi eroon. Sitten kuitenkin heti perään muistuu tuo fakta, että tuskinpa kovin moni sitä silloin uskoo, kun parisuhteessa menee hyvin. Sitä suuremmalla syyllä pitääkin miettiä, mitkä on niitä syitä, mitkä yleensä johtaa pariskunnilla eroon ja yrittää ennaltaehkäistä.

Koska nyt minusta tuntuu, että en halua ikinä erota miehestäni enkä halua joutua tilanteeseen, missä tahdonkin sitä eroa.

You Might Also Like

0 kommenttia