Kenkiä ja muutama alevinkki

3.8.15

Muutama päivä sitten havahduin siihen, että Antonin jalka täytyisi taas mitata. Ja onneksi muuten havahduin, nimittäin pojan jalka on kasvanut aika hurjasti. Helmikuussa jalka oli 12cm ja nyt pituutta näytti olevan 13,5cm. Meillä oli miehen kanssa kyllä ollut puhetta, että Antonille täytynee hankkia uudet kengät syksyksi mutta kenkien hankinnalle tulikin nyt sitten suurempi hoppu.

Kaavailtiin aluksi, että ostettaisiin Antonille jotkut gore-tex lenkkarit. Aika korkeissa hinnoissa näytti nuo liikkuvan, eikä toisaalta ihme koska ne nimenomaan on ajankohtaisia. Muistin nähneeni sähköpostissa ilmoituksen, että Lekmeriltä saa kaikki kesäaletuotteet ilman toimituskuluja (tarjous on voimassa vielä tänään!). Niinpä surffasin ekana sinne.

Tarjouksessa näytti olevan samat kyseiset kengät, mitkä Antonilla on juuri menossa pieneksi: Kavatin Hammar Lace nahkakengät. Ollaan noista paljon tykätty ja useampi on meiltä kysynytkin, mistä tuollaisia kenkiä saa. Koska tiedettiin noiden kenkien olevan Antonin jalalle hyvät, niin päätettiin sittenkin hankkia syksylle samanlaiset. Tosin vaihtelun vuoksi otettiin keltaisessa värissä.Antonin nykyiset Hammer Lace kengät näyttävät muuten vajaan viiden kuukauden käyttöjäljiltä tältä (piti oikein laskea, mutta kyllä: maaliskuu oli jo todella lämmin):


Kengän kärjet ottavat väkisin osumaa tuon ikäisellä, mutta muuten kenkä on sisältä siistin näköinen. Olenkin miettinyt tässä, kuinka toimia näiden kenkien suhteen. Laittaako Antonilla olleita kenkiä Sofialle talteen vai ei? Hirmuisesti saa lukea kaikkia tarinoita siitä, miten paljon kenkä vaikuttaa jalan terveyteen ja on ristiriitaista juttua siitä, onko ok että kenkiä kierrättää lapselta toiselle. Mitä mieltä te olette? Oletteko ostaneet lapsille aina omat kengät?

No sitten, kun olin nuo laittanut tilaukseen niin tajusinpa, että perhana eihän nuo Antonin kumisaappaatkaan hänelle mahdu syksyksi. Sinänsä olisi kyllä siis tullut samanhintaiseksi ostaa ne vettäpitävät lenkkarit, mutta ei tuo nyt harmita, koska kumpparit voi ainakin säästää lapselta toiselle ja onhan kumppareissa aina varmempi se vedenpito. Ei ainakaan pääse nilkoistakaan vettä kengän sisälle.

Kumppareissa ostin ihan samat kuin aikaisemmatkin eli Crocsin Handle it rain bootsit ja myös keltaisessa värissä. Nuo tilasin sportamorelta, koska vaikka Lekmerillä kumpparit olisivat olleet vitosen halvemmat, niin eihän sieltä sopivaa kokoa löytynyt. Sportamorelta löytyy ainakin toistaiseksi tuota keltaista kumpparia useassa koossa hintaan 29,90€ eikä siihen tule toimituskuluja.

Peruslenkkarit Antonille vielä mahtuu hyvin ja niillä varmaan mennäänkin nyt vielä ainakin elokuu. Lähempänä talvea on sitten mietittävä sitä talvikenkä-asiaa.

EDIT:
Lekmeriltä tuli jälkikäteen ilmoitus, että kyseiset Kavat ovat loppuneet varastolta eli sitä on sittenkin mietittävä kenkäasiaa uudelleen. Onneksi nuo lenkkarit ovat vielä sopivat, että ei poika sentään kengittä joudu olemaan.

You Might Also Like

0 kommenttia