Ihka oikea lastenhuone

14.8.15

Tässä kuukauden sisällä Antonin huone on kokenut aika suuria muutoksia. Suurin oli se, että huoneesta tosiaan tuli ihan vain Antonin huone. Aikaisemmin miehen tietokonepiste oli Antonin huoneessa, mutta jo pitkän aikaa meistä on tuntunut, että yksi yhteinen tietokonepaikka on riittävä. Chromebook kulkee sitten pitkin poikin asuntoa ja tarjoaa mahdollisuuden päästä koneelle, vaikka toinen olisi sillä varsinaisella päätietokoneella. Vaikka tosiaan harvoinpa sitä pääsee molemmat vanhemmat tietokoneelle samaan aikaan, kun perheessä on kaksi lasta...

Nykyään, kun Antonin huoneeseen astuu, on ensinäkymä tämä:


Muutos lähti alulle huoneen matosta. Antonillahan oli huoneessaan se ihanan pehmeä kelta-valkea -raitamatto. Siinä oli kieltämättä mukava istua, mutta vaikea leikkiä. Palikoilla ja muilla vastaavilla ei oikein voinut rakentaa, kun maton pinta on epätasainen. Satuin näkemään tuon Askon Block-maton tarjouksessa ja samana päivänä kotiutettiin se. Matto on mielestäni tyyliltään ajaton ja menee monen ikäisen lapsen huoneeseen. Lisäksi se on helppo pestä ihan vaikka vaan suihkutilassa, mitä päästiinkin jo harrastamaan, koska Antonille tapahtui vaippaylivuoto... Entistä mattoa ei olisikaan pesty ihan noin vain.


Miehen työpöytä lähti myyntiin ja sillä rahalla ostettiin tilalle toinen Malm-lipasto. Laitettiin huoneeseen erilainen järjestys, vaikkakin tämä tarkoitti myös sitä, että meillä ei ole enää lainkaan "virallista" vaipanvaihtopistettä. Mutta eipä sellaista olla kaivattukaan. Malm-lipastot syövät ihanan paljon tavaraa sisälleen ja sainkin enemmän tilaa lasten vaatteille mutta myös leluille. Lipastojen alalaatikkoihin sijoitettiin legot ja toiseen Brion junajutut + muut puulelut. Neljässä ylälaatikossa on lapsien vaatteet - molemmille yksi lipasto.
Halusin poistaa huoneesta myös Antonin entisen lelulaatikon. Tuskailin rehellisesti sanottuna parikin viikkoa sen suhteen, raaskinko ostaa sen säilytyspussin, mihin olin ihastunut. Olin nähnyt sen jo aikoja sitten, mutta hinnan takia yrittänyt pyyhkiä pois mielestäni. Nyt se kuitenkin sopi vielä entistä paremmin Antonin huoneeseen ja aloin uudelleen harkita. Vaikka sainkin rahat kerättyä pussiin ihan vain myymällä vanhaa pois ja välillä päättämällä jättää ostamatta jotain muuta, niin silti vielä välillä mietin, olikohan tuo nyt aivan järjetön ostos. Mutta ei se ehkä ollut, koska jos uskoo, että jokin tietty tuote on sellainen, mistä kovasti pitää ja pystyy kuvittelemaan sen moniksi vuosiksi omaan kotiinsa, niin hintalappu ei kaikkea määritä. Niinpä meille sitten päätyi Ferm Livingin Half Moon -pyykkikori lelujen säilytykseen. Sen kaveriksi hommasin H&M:n Home-puolelta mustan metallilankakorin, missä on hyvä säilyttää pikkuautoja, joilla Anton leikkii kaikista useimmiten.


Yläkuvassa näkyy myös viimeisimmät Ikea-hankinnat. Värilliset nuppinaulakot on mielestäni hauska ja käytännöllinen lisä. Ikean julisteista sattui löytymään tuollainen kiva aakkosjuliste ja siihen hommasin Ikeasta myös kehyksen. Iskältäni pyysin tietyillä mitoilla vaneripalan, minkä päällystin tuolla liitutaulukontaktimuovilla. Tuo ratkaisu tuntui parhaalta, koska kontaktimuovi ei itsessään pysynyt kiinni seinässä eikä vuokra-asunnossa oikein viiti lähteä maalaamaan tuollaista laatikkoa seinään. Muutenkin vanerin saa helposti sitten pois, jos tuntuu, että sitä ei syystä tai toisesta enää tarvita. Muuten tuo seinä on mielestäni jotenkin vielä keskeneräisen oloinen, mutta en oikein tiedä mitä sille vielä tekisi. Ehdotuksia otetaan vastaan!Huoneen päätyseinään en ole toistaiseksi koskenut, mutta sille on hyvin kirkkaat suunnitelmat mielessä.


Kuulamppu lähtee jossain vaiheessa pois ja pitäisi hankkia joku muu tuohon Antonin sängyn sivustalle. Taulut lähtevät myös pois, koska päätyseinään olisi tarkoitus tulla tällainen Ikean Valje seinäkaappisysteemi:

Tuo on yksi esimerkki, mutta hyllyistä voi siis rakentaa haluamansa kokonaisuuden. Tuota ajattelin siksi, koska aikanaan huoneesta tulee molempien lapsien huone ja tavaraa on varmasti enemmän, mutta tila säilyy samana. Siksi seinistä on revittävä kaikki hyöty irti. Lisäksi tuollainen hyllykokonaisuus on miellyttävä myös sisustusmielessä. Antonille onkin kertynyt jo aikamoinen kasa kirjoja kerta pikkuveljeni lahjoitti hänelle vielä meidän entisiä kirjoja myös. Nuo kirjat olisi tarkoitus sitten siirtää osaan näistä hyllyistä.

Muutenkin huoneen tavarasäilytys on nyt paljon helpompi. Tuo korkeahko "pyykkikori" on siitä kätevä, että sinne voi laittaa aina kaikki satunnaiset lelut ja kun ne ei ole niin silmien nähtävillä, niin Antonkaan ei ole niitä koko aikaa purkamassa. Entisen lelulaatikon myötä Anton aina lähinnä vaan heitteli siitä kaikki tavarat lattialle eikä leikkinyt millään. Nyt hän ei saakaan kaikkea ihan hetkessä pyykkikorista pois. Lisäksi kun kaikille leluille löytyy oma selkeä paikka, niin huoneen siivoaminen on nopeaa ja jopa ihan miellyttävää.

Nyt kun lähdin tätä lastenhuonetta suunnittelemaan, niin pyrin miettimään asiat niin, että se on helposti muunnettavissa kahden lapsen huoneeksi. Kun Sofia aikanaan huoneeseen siirtyy, niin Antonin sängyn viereiselle sivustalle tulee toinen samanlainen sänky. Noiden sänkyjen väliin yksi Malm-lipasto on liian leveä, joten siihen tilalle tulee todennäköisesti Ikean Stuva-laatikosto leluille. Toinen Malm-lipastoista siirtyy meidän huoneeseen nykyisen pinnasängyn paikalle ja lapsien vaatteet siirtyy heidän huoneen pitkiin kaapistoihin. Noista kaapistoista taas siirtyy lakanat ja pyyhkeet joko vaatehuoneeseen tai meidän tulevan sängynrungon isoihin alalaatikoihin. En tiedä pysyttekö kärryillä, mutta pointti kuitenkin on, että säilytyssuunnitelmat on aika hyvin mietitty. Niin kyllä pitääkin, koska suunnitelmissa on asua tässä nykyisessä asunnossa vielä useampi vuosi ja 65,5 neliöön mahtuu hyvin rajatusti tavaraa ja ihmisiä.

Vielä viimeisenä juttuna voisin kertoa, että ostin tämän nappi-istuintyynyn jo monta vuotta sitten. H&M taisi itseasiassa juuri silloin ruveta tuottamaan myös kotituotteita ja tämä tyyny oli yksi ensimmäisistä tuotteista. Tyyny onkin matkannut minun mukanani jo useammassa kodissa ja raskaana ollessa toimi jalkojen välissä tukena. Nyt se on hyvä tuolla lattialla, että saa pylly pehmustaa, kun leikkii Antonin kanssa.


Tässä nyt tuli vähän kaikenlaista tarinaa ja suunnitelmaa, mutta tällainen on Antonin huone nykyään. Vielä muutama juttu paikoilleen ja siellä on valmista - ainakin siksi aikaa, kunnes Sofia muuttaa huoneeseen myös. Anton tuntuu tykkäävän huoneestaan paljon ja leikkiikin pitkälti vain siellä. Tämä ratkaisu on siis ollut kaikinpuolin toimiva; meidän vanhempienkaan ei tarvitse olla poimimassa koko ajan Antonin sotkuja muista huoneista. Riittää, kun kerran tai kaksi kertaa päivässä siivoaa Antonin huoneesta tavarat lattialta.


You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Hieno huone! Meilläkin vain 60neliötä mutta vain yksi makuhuone ;( lelut ovat siis olohuoneessa omassa arkussa ja lipastossa. Nukketalo kuuluu meillä olohuoneen sisustukseen (tyttö kohta 2v.).
  On niin kiva lukea lastenhuoneista, sillä haaveilen muutosta kuumeisesti. Tällä hetkellä opiskelen kotiäitiyden ohella kuitenkin vielä joulukuuhun saakka, joten varaa ei ole muuttaa. Haaveissa on ostaa oma asunto mutta en tiedä koska se on edes mahdollista. Mies ei halua enää muuttaa vuokralle isompaan asuntoon :(
  Onhan malmlipastot muuten kiinnitetty seinään? Nythän oli niitä kamalia onnettomuuksia jenkeissä, jossa 2v. Kuoli jäätyään semmoisen alle :(
  Blogiasi on muuten kiva lukea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkuun pahoittelut, että vastaan näin myöhässä.

   Kiitos! Teillä on sitten kuitenkin tilava asunto kaksioksi. Meidän entinen kaksio oli 46 neliötä ja se alkoi tuntumaan jo melko nopeasti kolmelle liian pieneltä. Mutta kaksiossa se makuuhuone oli sitten tilavampi kuin tämän pienehkön kolmion makuuhuoneet.

   Minäkin haaveilen omasta asunnosta, mutta en pidä sitä mitenkään ajankohtaisena juttuna kuitenkaan. Enkä toisaalla pidä sitä ihan pakollisena asiana; tai siis kun nytkin olen tosi onnellinen tässä vuokra-asunnossa.

   Lipastot eivät ole vielä seinässä, koska päätyseinä on kiviseinä eikä meiltä löydy poraa. Nyt ollaankin sitten tarkemmin vahdittu, kun Anton leikkii... Mutta ehdottomasti pitää kyllä pikaiseen saada ne seinään kiinni.

   Kiva kuulla! :)

   Poista
 2. Tosi kivan näköinen lastenhuone! Meillä jotain samoja juttuja, mm. tuo keinuhevonen ja Brion kärry ainakin äkkiseltään huomattuina. Järkevältä kuulostavat myös nuo pohdinnat säilytyskalusteiden "kierrättämisestä" huoneesta toiseen.

  Itsellä ihan hirmuinen lastenhuoneen sisustuskuume, mutta olemme muuttamassa aika varmasti toiselle paikkakunnalle vuodenvaihteessa ja sielläkin mahd. ensin vuokralle muutamaksi kuukaudeksi, kunnes sitten omaan, joten helposti ajattelee, ettei sellaiseen "väliaikaisuuteen" kannata hirveästi vielä suunnitella, kun ei tiedä tilan muotoa yms. Mun mielestäni muuten vuokralla vai omassa asuminen ei sinänsä liity, vaan se, kuinka kauan kys. asunnossa asuu. Meilläkin vielä toistaiseksi vuokra-asunto, mutta aina olen hartaudella sisustanut kotiamme, kun kuitenkin olemme väh. 2 vuotta asuneet aina yhdessä. Olisi tosi ankea ajattelutapa olla sisustamatta kaunista kotia vain siks, että se sattuu olemaan vuokrakoti. Toki se rajoittaa asioita vähän, esim. seiniä ei kauheasti ehkä viitsi ruveta maalaamaan yms. kun ainakin meidän asunnoissa ne olisi aina pitänyt palauttaa valkoisiksi pois muutettaessa. Mutta mua ei haittaa valkoiset seinät, ollaan niin värirajoittuneita miehen kanssa. :)

  Mistä muuten hommasit tuon pyykkikorin, Finnish Design Shopistako vai muualta? Olen kuolannut ihan samanlaista, mutten ole raaskinut vielä ostaa. Tosi ihana ostos siis ja niin hyvännäköinen.

  Ovatko muuten Färg&Formin sisustustuotteet sinulle tuttuja? Saattaisit ehkä tykätä kuoseista, kun noita kuvia katselen. Mm. Lekmerissä on myynnissä. Meillä niillä peruspilvikuoseilla sisustettu lastenhuonetta parhaillaan, vaikka se kai onkin jo vähän "kulunut" kuosi, kun niin monessa paikassa on näkynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Kyllä, olen ihan samaa mieltä tuosta että vuokra-asunto voi olla ihan yhtä rakas siinä kuin omakin asunto. Erityisesti jos uskoo, että asuu vuokralla samassa asunnossa pidempään niin silloin kotiin panostaminen on ihan järkevää. Minä olen vasta oikeastaan tähän asuntoon miettinyt sisustusta enemmän ja olen huomannut, miten valtavasti se on lisännyt minun onnellisuutta ja asumismukavuutta. Toki vuokralla asuminen rajoittaa esim. noissa mainitsemissasi seinien maalauksissa mutta se ei minua vaivaa. Olkkarin yhden seinän sainkin maalattua sellaisella harmaalla, minkä saa jättää seinään eikä tarvitse maalata takaisin valkoiseksi. Mutta minäkin olen tyytyväinen valkoisiin seiniin.

   Tilasin pyykkikorin room21.fi sivustolta. Vertailin hintoja ja aika samoissa tuo kaikissa pyöri, mutta postituksien kanssa room21 oli edullisin - tosin vain euron tai parin verran.

   On tuo merkki tuttu; meiltä löytyykin yksi niiden vaunuverho harmaalla pilvikuosilla. Olenkin harkinnut, että hankkisin ne pyöreät säilytysrasiat mustapilvi-kuosissa noiden lipastojen päälle mutta sitten taas hinta mietityttää ja tavallaan haluaisin ehkä ennemmin jotain värikkäämpää. En tiedä vielä, täytynee katsella ja pohdiskella. Tuotakin mietin kyllä, että onko se kuosi jo niin paljon nähty että alkaako siihen itse(kin) kyllästymään...

   Poista