3kk neuvola

31.8.15

Tänään oli Sofian 3kk-neuvola. Jännä, miten Antonin vauva-aikana tuntui siltä, että neuvoloita oli hirmu usein mutta nykyisellään niitä olisi harvemmin... Vaikka aika sama määrä niitä todellisuudessa kuitenkin on. Nyt oli kuitenkin ehtinyt kulumaan 1,5kk viimeisestä Sofian mittauksesta ja olihan ne mitat ehtineet tuossa ajassa muuttumaan aika paljonkin. 

31.8.15
Paino 6015g
Pituus 61,5cm
Pään ympärys 40,2cm

"Sofia hymyilee vastavuoroisesti. Vatsalleen on kääntynyt. Pään kannattelu hyvä. Kasvua tullut reilummin. Täysimetyksellä."

Hoitaja kyseli, mitä vaatekokoa Sofia käyttää, kun pituutta oli tosiaan tullut sen verran reilusti, että vähän jo mietti, tuliko otettua mitat oikein... Mutta kerta 62-koko on napakan oloinen, niin kyllä nuo mitat oikealta kuulostaa. Pituuskäyrä tekikin ison hypyn ylös ja vastaavasti paino taas alas, koska massaa ei ollut tullut ihan samassa suhteessa. Hienosti kuitenkin kasvaa eikä ole mitään huolia siinä, että Sofia ei tosiaan öisin syö lainkaan kerta nukkuu. Eikä minun tarvitse olla myöskään huolissani maidon riittävyydestä kerta kaikki asiat on mallillaan. Sitä kun vähän mietti, mitä vaikutuksia imetykseen voi tulla, kun päälle kuukauden ikäinen alkaa nukkumaan yönsä putkeen eikä tilaa sitä maitoa samalla tavalla kuin useimmat vauvat. 

Sofialle annettiin myös ensimmäiset piikkirokotukset ja siksi mieskin oli mukana kerta hän sietää nuo tilanteet minua paremmin. Anton oli neuvola-ajan minun veljeni kanssa kerta veli kävi parin päivän reissun täällä tekemässä.

Hauska juttu oli se, että Sofia oli tosiaan nyt mittojensa suhteen kaikissa tasan nollakäyrällä. Sitä en kyllä nyt kylläkään muista, oliko nuo käyrät jotain yleisiä keskimääräisyyksiä vai määrittyykö se käyrän nollataso vanhempien mukaan?


You Might Also Like

2 kommenttia

 1. Softalla on tosi kauniit vaatteet tässä, mistä/mitkä kyseessä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neuletakin tilasin keväällä H&M:n ja Unicefin yhteistyömallistosta. Kyseistä villatakkia ei ole siis enää saatavilla, mutta näköjään heiltä löytyy hyvin samankaltainen nyt uutuuksista: http://www.hm.com/fi/product/19889?article=19889-A

   Housut on Lindexiltä, niitä vissiin löytyy vielä kaupoista useammassakin värissä.

   Poista