Sydänkontrolli

15.7.15

Meidänhän oli tarkoitus käydä siellä sydänultrassa 1-4 viikon sisällä Sofian syntymisestä. Pari päivää lähellä Sofian kuukauden ikää soittelin sairaalalle päin, että ei ole mitään aikaa tuolle käynnille kuulunut. Puhelimesta kerrottiin, että kaikki sydänlääkärit on nyt kesälomilla mutta hän laittaa asian eteenpäin ja jostain pitäisi kuulua jotain. Onnekseni en ole ollut mitenkään hirmuisen stressaantunut Sofian sivuäänestä, mutta mietin, että jos joku muu olisi niin ei takuulla olisi mukavaa odotella ja kuulla, että kaikki lääkärit sattuu nyt olemaan lomalla... 

Aika saapui postissa jokunen aika sitten ja kävimme siellä maanantaina. Alkuun oli sairaanhoitajalla käynti, joka otti Sofialta verenpaineet ja happisaturaatiot. Verenpaineet oli normaalit ja saturaatiot erinomaiset. Hoitaja katsoi niitä mittoja, mitkä otettiin viime neuvolakäynnillä, eli vajaa viikko sitten. Hänkin kiinnitti huomiota siihen, että Sofia olisi saanut ihmeen vähän pituutta. Minusta kun se oli myös ollut kumman vähän suhteessa aikaisempaan. Hoitaja kysyi, oliko meilllä neuvolassa ihan oma hoitaja mittaamassa vai joku muu. Kerroin, että toinen mutta en tosiaan tiedä, oliko hän joku kesäharjoittelija vai ihan pitkäaikainen työntekijä. Sairaanhoitaja halusi sitten tehdä tarkistusmittaukset ja kyllähän siinä niin kävi, että hän sai eri mitat: Sofia oli pitkä 54,5cm eli 1,5cm enemmän. Ilmeisesti aikaisempi hoitaja ei ollut vetänyt Sofian jalkaa riittävän suoraksi. Painoa oli 4630 grammaa.

Lääkärikäynnillä oli sydämen ultraus. Hän päätyi diagnoosissaan samaan kuin synnytyssairaalassa ultrannut: keuhkovaltimo on vauvoilla pieni ja Sofialla sattuu nyt virtaamaan veri niin nopealla vauhdilla suhteessa tuohon valtimoon, että sinne aiheutuu pyörrettä, mikä tekee sivuäänen. Mitään kontrollia ei nyt alustavasti tarvita, koska hän arveli sivuäänen poistuvan puolen vuoden sisällä. Mikäli tuo vielä silloin kuitenkin on, niin tehdään uusi ultra ihan vain varmuuden vuoksi.

Terveeltä tytöltä Sofia siis vaikuttaa ja sitähän nuo sanoivatkin, että yleiskunto kertoo jo melko paljon. Sofia jaksaa hyvin syödä ja kasvaa normaalisti. Sofia on muuten alkanut "juttelemaan" ja kyllä siinä sydän aina pakahtuu.


You Might Also Like

2 kommenttia

 1. Hieno juttu, että kaikki kunnossa ja pituuskasvukin kohdillaan! :)

  Vauvan ensijutustelut on niin söpöä kuunneltavaa <3. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ihan tekee mieli kiljaista riemusta kun toinen ääntelee :D

   Poista