Sofia 2kk

27.7.15


Perustietoja:
- Arviolta 56cm pitkä ja 5kg painava.
- Käyttää vaatekokoa 62.
- Liberon vaippakoko 2 käytössä.
- Rintaruokinnalla.


Nukkumisesta:
Olen tosi tyytyväinen ja iloinen siitä, miten Sofia nukkuu. Yöunille ryhdyn laittamaan häntä samaan aikaan, kun mies nukuttaa Antonia eli siinä klo 22 tienoilla. Välillä hän nukahtaa suoraan tissin kautta, mutta aika monesti käy niin että hän vielä herää mutta tutin annettua hän nukahtaa pariin minuuttiin. Itse jatkan vielä hereillä jonkin aikaa ja kun käyn nukkumaan, nostan Sofian pinnasänkyyn. Sitten heräilen klo 6 maissa Sofian ääniin, usein hän jotain jokeltelee tai ääntelee omassa sängyssään ja nähtyään minut läväyttää ison hymyn. Nostan hänet omaan sänkyyni syömään ja siitä hän jatkaa unia klo 9, jolloin syö taas. Joskus hän jatkaa vielä unia tuosta, joskus herää kunnolla. Mutta tosiaan itse selviän sillä yhden yön herätyksellä; jos menisin samoihin aikoihin nukkumaan kuin Sofia niin sitten ei välttämättä tarvitsisi katkaista omia yöunia ollenkaan.

Hereillä Sofia on jo useamman tunnin päivisin, mutta ei yleensä kovin pitkiä aikoja kerrallaan. Päiväunia on useammat sellaiset 1-2h ja sitten usein on yhdet 3h päikkärit jossain vaiheessa päivää.


Syömisestä:
Keskimäärin imetän Sofiaa noin 8 kertaa vuorokaudessa. Öisin tosiaan harvoin, mutta sitten päivällä vähintään sen kolmen tunnin välein. Tuttipulloja ja rintapumppua ei olla nyt sitten käytetty kertaakaan, kun ei ole tullut tarvetta. En siis tiedä, huolisiko Sofia tuttipulloa. 


Luonteesta: 
Monet sanoo Sofiasta, että onpa hän rauhallinen vauva ja varmaan hän sitä onkin. Joskus päädyn miettimään sitä, että hän on ehkä jopa niinkin rauhallinen, että jää aika vähälle huomiolle kun tuo kaksivuotias tyyppi vaatii taas jo paljon enemmän aktiviteetteja. Sitten kun sitä syystä tai toisesta päätyy juttelemaan Sofialle, niin hän on niin hirmuisen iloinen että oikein itseäni harmittaa, että ei voi kaikkialle itseään jakaa. 


Taidoista:
Näistä ei nyt vielä(kään) ole mitenkään kovin paljon mainittavaa. Aika usein katson, että Sofia pääsee jo melko hyvin selältään kyljelle ja jokseenkin vaikuttaa, että mahalle kääntyminen olisi lähellä. Voi olla, että siinä vielä kestää kauankin, että noin käy mutta en uskalla antaa Sofian nukkua enää sängyn ulkoreunalla. Muutenkin joinain kertoina Sofia on onnistunut liikuttamaan itseään aika paljonkin pois siltä paikalta, mihin olen hänet laittanut. Liikkuminen tapahtuu lähinnä sellaisen epämääräisen raajojen liikuttamisen myötä, mutta silti.


Suosikit ja inhokit:
Sitterissä Sofia tosiaan viihtyy hirmu hyvin ja tietenkin sylissä. Selällään tai ylipäänsä vaakatasossa taas ei viihdy. Vaipanvaihto vaikuttaa olevan mieluisaa ja kylpemisessä ollaan edistytty sen verran, että oli jo yksi kerta kun hän EI itkenyt. Sofia ei ilmeisestikään pidä myöskään veljensä korkeista äänistä, välillä kun hän säpsähtää ja irvistää kun Anton yllättäen korottaa ääntään. Suosikkeihin kuuluu myös musiikki, usein päivisin Sofia nukkuu musiikin soidessa ja kun se päättyy, hän saattaa alkaa itkemään.


You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Söpö Sofia! Nauti hyvistä yöunista! Toivottavasti jatkuisi samaan malliin piiiitkään :-).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, pitää ottaa kaikki ilo irti kun ei tiedä säilyykö yöunet yhtä hyvinä.

   Poista
 2. Kaunis tyttö :) Nukkuiko Antonkin saman ikäisenä yhtä hyvin? Musta on alkanut ihmisten juttuja kuunnellessa tuntua, että toiset, kolmannet ja sitä seuraavat lapset ovat usein hyväunisempia kuin ensimmäiset - mistä se sitten ikinä johtuukaan! :D

  Meillä ensimmäinen lapsi 3kk herää edelleen kahden tunnin välein syömään yöllä. Toki nää on tosi yksilöllisiä ja kaikki (mun mielestä) ihan yhtälailla oikein, mutta oon ihan huvikseni alkanut kyselemään vahvistusta tai vastaväitteitä tälle mututuntumalle. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Minulla on sellainen muistikuva, että Antonin nämä vauva-ajat olisivat olleet rankempia mutta luin kuitenkin Antonin 2kk-postauksen äskettäin ja olin siellä kuitenkin kirjoittanut, että hän nukkui yöllä ensimmäisen erän 6h ja sen jälkeen 3h. Mikä siis on hyvin samankaltaista kuin nyt Sofialla...

   Luulenpa, että kyse on myös siitä asenteesta ja miten vanhemmat sen toisen/kolmannen lapsen kokee. Vähän niin kuin itsekin muistelen, että Antonin vauva-aika olisi ollut rankempi ja varmaan sitä olikin kerta niin koin, mutta vaikka vauva 1. ja vauva 2. olisi samanlaisia niin se muutos otetaan vastaan rennommin vauva 2. kohdalla. Siksi siis saatetaan kuvitella, että vauva 2. on helpompi vaikka periaatteessa eroa ei juurikaan ole. Näin ainakin meillä on käynyt.

   Mutta juu, toki vauvoissa on myös niitä eroja että jotkut nukkuu paremmin kuin toiset. Tsemppiä öihin, väsymys on rankka juttu! :/

   Poista