Lahja, minulle.

19.7.15

Siitä asti, kun hommasimme meille uuden ruokapöydän, on mielessäni ollut että sen kaveriksi hankittaisiin joskus Ikean Hemnes-vitriini. Toki kauniita valkoisia vitriinejä löytyy useampia, mutta Ikea nyt usein sattuu olemaan paikka, josta helposti etsii vaihtoehtoisia huonekaluja vanhoille. Meillähän oli pienehkö vitriini ruokailutilassa, jonka mies oli aikoinaan saanut veljeltään käytettynä. Mutta tuo vitriini oli tumma, pieni ja noh ei niin miellyttävän näköinen.

Haaveissa siis oli, että ruokailutilan yleisilme vaalenisi ja kun pöytä oltiin vaihdettu niin seuraavana kohteena oli vitriini. Pidin vitriiniä kaukaisena haaveena, koska massiivipuisena kalusteena sillä on hintaa, vaikka ikeaa onkin. Pidin kauniina ajatuksena sitä, että olisin voinut saada vitriinin eräänlaisena "maisterilahjana", mutta luovuin ajatuksesta silloin, kun meidän oli uusittava pesukone kuivausrummun myötä ja tuossa tosiaan perheeni tulivat vastaan.

Päivä sen jälkeen, kun olimme juhlineet nimiäisiä ja maisteriuuttani, päädyin katsomaan tori.fi:n ja laitoin hakusanaksi "Hemnes". Olin toki aikaisemminkin noin tehnyt, mutta sivustolla pyöri lähinnä aina ostoilmoituksia kyseisestä vitriinistä. Mutta siellä se sitten oli, tuo kyseinen vitriini alle viiden kilometrin päässä meistä ja vielä siistin näköisenä. Hintakin oli kohdillaan.

Pikaisesti laitoin tekstiviestiä ja saman päivän aikana mieheni ja isäni kävivät hakemassa vitriinin. Mies sanoi samaa kuin melkein aina, kun olen tehnyt kotiin isompia muutoshankintoja: "Näyttää paremmalta." Ja niin muuten näyttää!


Yleisesti en kovinkaan paljon osta käytettyä, en tässä yhteydessä jaksa mennä niihin syihin, mutta tämä oli hyvä hankinta ja melkoinen tuuri kyllä kävi. Jos uskoisin kohtaloon, niin sellaiseksi tätä voisi kutsua. 


Ruokailutilasta on jokseenkin hankala ottaa kokonaiskuvaa, koska tuossa välissä menee seinä... Jostain kumman syystä tuo vitriini toi tänne asuntoon enemmän sellaista omakotitalon tunnelmaa, vaikka asummekin kerrostalossa keskustan ytimessä. Ruokailutila vaatisi edelleen uudet ruokapöydän tuolit, mutta se ei ole erityisen kiireellinen juttu, koska toistaiseksi pärjäämme hyvin noilla neljällä tuolilla, mitkä jäi vanhasta ruokailupöydästä ja kun syöttötuoli(t) vie vielä oman tilansa. Ruokailutilassa on myös tumma lipasto enkä oikein tiedäkään, millaista säilytystarvetta tänne tulee lähivuosina lasten kasvaessa, joten täytyy odotella ja katsella sitten sen mukaan, millaisia hankintoja on tarve tehdä. Vaikka tuo tumma lipasto häiritseekin melkoisesti tuolla huoneessa.

Mutta sain nyt kuitenkin sen vitriinin maisterilahjaksi itselleni ja se on kaunis.

You Might Also Like

0 kommenttia