Junamatkalle vauvan kera

17.7.15

Jo jokunen aika sitten sain spontaanin päähänpiston ja varasin itselleni junaliput Helsinkiin ja takaisin. Kesähinnoin kun pääsee täältä Jyväskylästä 9e/per suunta Helsingin rautatieasemalle, lippuja on rajattu määrä ja ne koskee vain tiettyjä junia. Mutta onnistuinpa nyt kuitenkin saamaan sellaiset liput, millä on helpohko kulkea. Aivan yksinhän en voi mitenkään lähteä vaan tuo pienempi lapsukainen lähtee mukaan. Tuumailin, että kun kerta Sofian ruoka kulkee minulla rinnuksissa koko ajan mukana ja hän on vielä sellaisessa iässä, että nukkuu melko paljon niin voisin mennä tapaamaan ystävää ja kiertää hiukan Helsinkiä/Espoota. Matkalla olen kaksi vuorokautta ja ikävähän siinäkin ajassa ehtii tulemaan, mutta Sofian läsnäolo varmaan osittain harhauttaa.

Kävin kysymässä juna-asemalta, mitkä paikat on paras varata, kun kulkee vaunujen kanssa. Sain ohjeet ja mielestäni sain varattua suht hyvät paikat. Toinen juttu tietenkin on, tuleeko kyytiin useammat vaunut ja mitäs sitten... Mutta se on sen ajan murhe.

Yksi asia minua kuitenkin mietityttää: jos täytyy mennä käymään itse vessassa, niin mitä sille vauvalle tehdään? 3,5 tuntia on juuri siinä rajamailla, kestääkö rakko. Aikaisemmin kun junassa ollaan aina oltu koko perheen kera niin ei ole näitä juttuja tarvinnut miettiä.

Kertokaa siis vinkkejä ja kokemuksia junamatkailusta vauvan kanssa. Menen tosiaan Hesaan cityjunalla ja tulen pois pendolinolla. Mitään kantovälineitä meiltä ei löydy vauvalle enkä varmaan tässä ajassa ehdi totuttelemaankaan millään vuokravälineellä niin, että kokisin rennoksi ajatukseksi kulkea jonkun kantorepun kanssa. Annatteko te vauvojen nukkua vaunuissa junassa ollessa?

Tässä on vielä kuva vauvasta, heh:


You Might Also Like

6 kommenttia

 1. Heippa. :) Eikös niissä joissain junissa ole sellainen iso vessa, johon mahtuu vaunutkin. Samassa on lastenhoitotila. Ainakin ic-junissa taitaa olla.. Itsekin lähdössä 5kk kanssa junailemaan piakkoin. Pitääkin itse vielä tarkistaa. T. Jutta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Katselin kyllä VR:n sivuilta niitä junien pohjaratkaisuja, että missä on mitäkin mutta ei niistä saanut niin selvää käsitystä... Pitää yrittää tutkiskella vielä tarkemmin, mutta viimeistään selviää sitten junassa. Kyllähän se vähemmän stressaa, jos on selkeä käsitys matkankulusta :)

   Poista
 2. Jos sulla on paikka siinä vaunussa minne voi jättää rattaat niin sellainen iso inva/vaipanvaihtovessa on ihan siinä vieressä. Eli vauvan voi jättää vaikka nukkumaan vaunuihin ja sit käydä nopeasti veskissä itse. Ja juu, kyllä ihmiset näyttäis nukuttavan vauvojaan niihin rattaisiin siellä :) itse reissaan yleensä kantokopan (ja manducan/liinan) kanssa ja silloin otan perhehytin jos sen vaan saa. Taaperolle ihan ykkönen on kyllä yläkerran leikkitila, mutta sinne perhehyttiin on kiva mennä rauhoittumaan, se yläkerta kun on yleensä yks iso apinatarha :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käsittääkseni paikka on juuri siinä vaunussa, missä on lasten leikkipaikka... Tai ainakin siinä pohjaratkaisussa näkyy, että on paikat useammalle vaunulle. Tosin pendolinolla kun tulen takaisin, niin siinä vaunussa on tyyliin yksi vaunupaikka ja toinen invapaikka. (Kerran konduktööri neuvoi, että vaunut voi jättää invapaikalle.) Mies oli vähän sitä mieltä, että vauvaa ei uskalla jättää yksin vaunuihin, jos käy vessassa mutta tuskinpa sitä kukaan varastaa... Hauska, vaikkakin myös kauhea ajatus. Kiitos vinkeistä!

   Poista
 3. Meidän vaunut ainakin mahtuvat itseni lisäksi invavessaan, testattu on. 😊 Eli ei ole pakko jättää vauvaa yksin, vaikka varmasti ihan turvallisin mielin niinkin voi tehdä. Kiitos blogistasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeeps, täytyypä tarkastella sitä junaa sitten heti alkuun kun sinne menee :)

   Poista