Brio Smile - rakkaustarinan päättyminen?

29.7.15

Meillä on ollut tässä pari päivää asunto aika hyrskynmyrskyn. On jotenkin ahdistanut tavaran paljous ja kaikki ylimääräinen. Ollaan sitten laitettu tavaraa myyntiin, roskikseen, kierrätykseen ja lahjoituksiin. Asunnossa on tapahtunut pieniä ja vähän isompia muutoksia, mutta kertoilen niistä jokin muu kerta. Nyt ajattelin kertoa siitä, miten tavaraan voi kiintyä.

Meille tuli nimittäin puhetta Brio Smile -vaunujen myymisestä. Olen täällä hehkuttanut ja ylistänyt, miten hyvät rattaat ne ovat ja edelleen olen sitä mieltä. Meillä on kuitenkin nyt pääsääntöisessä käytössä Mountain Buggy Duet -tuplat, joita ollaan pidetty eteisessä. Smilet taasen ovat olleet ruokailutilan tyhjässä tilassa. Meitä, tai erityisesti miestä, on kuitenkin rasittanut miten tuplat ovat eteisessä tiellä. Takeille on vaikea päästä ja kenkiä joutuu aina siirtelemään tieltä. Tuplat laitettiin nyt myös ruokailuhuoneeseen siihen tilaan, mille ei ainakaan tällä hetkellä löydy käyttöä. Ja kun tuossa tilassa vaunut eivät ole tiellä. Kahdet vaunut tukkivat kuitenkin tilaa aika paljon ja kuten sanoin, Smilet ovat meillä aika harvassa käytössä tällä hetkellä. Niin ja kun niillä tuplillakin voi yhtä lasta halutessaan kuljettaa.


Tarkoitushan oli, että säilyttäisimme Smilet, koska meille tulee vielä aika, kun Anton ei ratasistuinta tarvitse mutta Sofia tarvitsee. Mielessä kävi myös, että laittaisimme Smilet varastoon ja haetaan sieltä sitten pääsääntöiseen käyttöön, kun siltä tuntuu. Mutta sitten minusta sekin alkoi tuntua hiukan tyhmältä, että jo valmiiksi täyteen varastoon kannetaan jotain sellasta, jonka arvo koko ajan laskee. Sinänsä siis kannattavinta olisi ehkä myydä nuo Smilet nyt pois ja katsoa sitten ajan mukaan, millaisille kulkupeleille meillä on tarve. Niin ja onhan nuo Mountain Buggyt muunnettavissa myös yhden hengen rattaiksi, mutta luulisinpa että ne kuitenkin vaihtuisivat aikanaan sellaisiin pienempiin rattaisiin.

Useamman päivän olen oikeasti pyöritellyt, miten tekisin. Sitä on hirmuisen kiintynyt noihin meidän ensimmäisiin yhdistelmiin ja vähän pelkään, löytyisikö aikanaan yhtä hyviä ilman, että täytyy taas pientä omaisuutta rattaisiin käyttää. Päätökseen myydä Smilet vaikuttaa paljon myös se, että meillä olisi tarve päivittää miehen ja minun sängyt. Isäni osti aikoinaan nuo vaunut meille ja sanoikin, että voi lahjoittaa vaunuista saatavan summan sänkyihin. Sinänsä siis saisimme vaihdossa jotakin sellaista, mikä tulisi jokapäiväiseen käyttöön juuri nyt. Mutta voi kun tavaraan voikin kiintyä niin paljon. Vaikka tuskinpa sitä ikuisuuksia pitäisi näistä vaunuista kiinni. Tai mistä sitä tietää, olisihan noilla varmaan kätevää eläkeiässä kuljettaa ruokaostokset kotiin, hehee.


Miten te tekisitte? Myyntiin, säilöön varastoon? Vai kenties edelleen säilytys kotona, jossa ne saa helposti käyttöön vaikka tukkiikin asumistilaa?

Monta kyyneltä sinä vuodatit, kun luovuit ensimmäisistä vaunuista?

You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Noi on kyllä ihanat rattaat! Jos päädytte ne myymään (ja postitus onnistuis) niin mä olisin halukas ne ostamaan ;) Mutta en tosiaan tiiä mitä tossa tilanteessa tekisin. Varmaan säilyttäisin. Mutta tietysti maku voi muuttua ja sitten vuoden-kahden päästä tykkää erilaisista vaunuista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mietittyäni moneen kertaan ja jo pari kertaa mielenikin muuttaneena, päädyimme siihen että myydään pois mikäli menee sellaisella summalla, mihin olemme tyytyväisiä. Ja myös sillä edellytyksellä, että seuraavat rattaat hankitaan myös niin, että ne varmasti vastaavat mahdollisimman hyvin meidän tarpeisiin. Onneksi sitten on kuitenkin vielä nuo tuplat, että niistä saa aikanaan vaihtorahaa uusiin :) Mut siis, mä laittelen sulle vaikka sähköpostia noista että mitä tuumailet hinnasta ja onko se postitus kuinka hankalaa/kallista.

   Poista
 2. Me myytiin vanhat yhdistelmät ja hankittiin noi tuplat. Meidän omathan saa myös vaan yhden lapsen kulkupeleiksi, mutta enköhän mäkin sit hanki jotkut muut kumminkin, kun isompi ei enää tarvitse ja myy tuplat pois.. Jotkut pienet ja sirot sitten tilalle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ei uskallettu tuplia hankkiessa vielä myydä pois noita ykkösiä. Ei oikein tiennyt, miten tuplat miellyttää ja millainen kulkeminen meille on luonnollisinta... Mutta nyt tuntuu, että voi pärjätä ihan vaan tuplilla toistaiseksi. Mietin kanssa, että voisi aikanaan hankkia jotkut pienet ja sirot rattaat tilalle, mutta ei kyllä taida kovinkaan monia sirompia löytyä, jotka kuitenkin kulkisi hyvin talvellakin. Siinä suhteessa Smilet on siis olleet kyllä tosi hyvät.

   Mutta jospa sitä ratkaisee tuon ratasasian sitten, kun on tarve taas pelkästään rattaille :)

   Poista