Alea, tarjousta, kampanjaa ja perushintaista shoppailua

1.8.15

Nyt vihdoin ja viimein voisin kertoa, mitä ostin Espoo/Helsinki -matkaltani. Koska ostokseni olivat hyvin yksipuoleiset, niin niputan tähän samaan muita vastaavia hankintoja lähiajalta.

En ostanut itselleni matkalta mitään, tai no ruokaa ja juotavaa kyllä. Miehelle toin solmion ja lapsille vaatetta. Olimme sopineet, että voin hyödyntää tuon matkan siihen, että ostan lapsille tulevia vaatteita ja niin sitten tein. Olisin toki voinut ostaa lapsille vähemmän ja hankkia itsellenikin jotain, mutta nääh.

Olin odottanut kuin kuuta nousevaa (kauhean epäsopiva vertaus, koska oikeastihan en koskaan odota kuun nousevan..), että pääsisin käymään Zaran lastenosastoilla. Ostokset sieltä jäivät kuitenkin suht pieneksi: Antonille kahdet housut, takkihuppari ja Sofialle yhdet housut.


Nuo eläinprintilliset housut on tosiaan kokoa 92. Aika pieneltä ne silmäänkin vaikutti, mutta epäröin ottaa kokoa 98, koska meiltä löytyy joitain housuja koossa 80, jotka tippuvat Antonin päältä. Hyvin nuo 92 housut sopivat nyt, mutta jäin kyllä jälleen ihmettelemään, miten paljon liikkeiden kokomitoitukset vaihtelevat. Kun taas Kappahlin 86 housut tuntuu Antonille vielä ihan liian isoilta.

Jokseenkin yllättävän paljon päädyin ostamaan vaatteita Kappahlista. Ehkä siksi, koska siellä oli hyviä tarjouksia ja niiden vaatteet on ainakin useimmiten aika basic-näköisiä. Hyviä siis sellaiseksi vaatekerran peruspohjaksi.


Antonille ostin sieltä kahdet housut. Ihanan sävyiset nuo oikean puoleiset ja kivat printilliset.


Kappahlissa oli matkani aikana tarjous "osta 3 yläosaa, maksa 2". Siitä saikin sitten neuleita lapsille syksyyn/talveen. Antonille otin kokoa 86, koska nuo on tosiaan reilumpaa kuin esim. H&M. Sofialle otin tuon neuletakin koossa 74, jotta se menee varmasti talvella bodyn päälle. Yhdessä Hesan Kappahlissa oli myös kaikki aletuotteet vielä puoleen hintaan, joten alarivin vaatteet lähtivät melkoisin alennuksin mukaan.

Ennen matkaa tuli hankittua Sofialle myös Kappahlista seuraava setti:


Kaikki on 68 kokoa, jolloin ajattelinkin pääsääntöisesti siirtyä noihin pään yli vedettäviin bodyihin. Tosin tilasin nyt kuitenkin Sofialle vielä H&M:ltä koossa 68 tuon samaisen kietaisybodysetin, mikä meillä oli myös koossa 56. Tykkään paljon tuosta keltaisesta bodysta ja H&M:n vaatteet toimii aika usein hyvinä "siirtymävaatteina" niin, että kun esim. nyt on käytössä koko 62 niin H&M:n 68 tulee käyttöön hiukan aikaisemmin kuin muut kuuskasit.


Alennuksista tarttui myös tuo collegetakki, joka on kyllä vielä Sofialle iso mutta aikanaan sitten sopiva. Anton sai H&M:ltä myös housut, jotka olivat kivan erilaiset kuin mitä hänellä on ennen ollut. Isot tosin nuokin vielä, mutta ihan hyvä vaan koska housuja on tähän hetkeen riittävästi.


Myös Lindexiltä kotiutui meille muutama vaate. Sofialle röyhelöpöksyt koossa 74, koska legginsit on mielestäni käyttökelpoiset vähän reilummassa koossakin ja menee sitten pidempään. "Inkkari"-legginsit ostin Antonille koossa 80, koska tuo ohuempi trikoo ei ole oikein talven juttuja ja todennäköisesti voin hyödyntää samat trikoot ensi vuonna Sofian päällä. Ainakin siis, jos Sofia kasvaisi hyvin samantapaisesti kuin miten Anton on kasvanut. Paidan Anton sai ystävältäni lahjaksi.


Näköjään tuo Newbie-mekko tuli näihin kollaaseihin kahteen kertaan. Anyway nuo farkkushortsi-haalarit oli niin söpöt ja niin hyvässä alennuksessa, että otin ne Sofialle ensi vuoden kesäksi. Reiman pipokin tuli hankittua jo talteen ensi kevääksi, kun hyvässä alessa sekin. Syksyhatuksi valikoin Newbien simppelin myssyn.

Huomasin näitä vaatteita ostaessani, että paikoin kyllä miettii, mitä vaatteita voisi sitten siirtää Antonilta Sofian käyttöön, mutta ostan kuitenkin Antonille vaatteita myös ihan niin, että ne tulee vain hänelle ja käytön jälkeen lähtee myyntiin. Muutenkin Antonin vaatteet alkaa olemaan jo niin pitkiä aikoja käytössä, että enää ei kirpaise maksaa sitä täyttä hintaa uudesta vaatteesta - ainakaan siis näissä halvemmissa ketjukaupoissa. Mutta on tässä taustalla kyllä myös jonkinlaista lievää hullaantumista lastenvaatteisiin. On kieltämättä mukavaa, että lapset on puettu kivasti ja on sallinut itsensä ostaa vaatteita laajemmasta valikoimasta kuin pelkästään sieltä alerekistä.

Koska pieni poika tykkää leluista enemmän kuin vaatteista, niin toin kuitenkin Antonille punaisen puisen paloauton ja eräänlaisen hyrräsysteemin kylpyleluksi. Tigerista saa tosiaan ihan kivoja pikkujuttuja lapsille, nuokin maksoivat 4e yhteensä. Minusta tuo punainen auto on lisäksi vielä hirmu kivan näköinenkin:


Mutta tuollaisilla vaatteilla kasvoi meidän lasten vaatevarastot. 

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Ihania vaatteita! En muista oonko aikasemmin sanonu, mutta meillä näyttäis olevan aika sama maku. :) Mua vähän "harmittaa" ettei Erinille oo tarvinnu hirveesti ostaa vaatteita, Neelalta kun jäi niin paljon. Oikeestaan ensimmäisten puolen vuoden vaatteet oli valmiina, vaan muutaman vaatteen jokaisessa koossa oon ostanu lisäks. Vaikka säästäähän siinä ison rahan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon osan Antonin vauvavaatteista myynyt nyt eteenpäin, jos on tuntunut siltä, että en ole syystä tai toisesta halunnut käyttää jotain Sofialla. Mutta yllättävän vähän on kyllä löytynyt Antonilta vaatteita koossa 50-68. 74 koossa alkaa olemaan jo huomattavasti paremmin, mutta ne sitten taas on ollut jo sen verran kauan käytössä, että osaa ei haluakaan käyttää muuta kuin ehkä varavaatteina. Ja kyllä sekin varmasti vaikuttaa, kun lapset on meillä eri sukupuolta. Värin suhteen en ole niin tarkka, mutta tuntuisi oudolta pukea Sofialle jotain "frakkibodya" tai vastaavaa.

      Poista