Yksiviikkoinen

3.6.15


Tänään tuli kuluneeksi tasan yksi viikko Sofian syntymästä. Tänään oli myös ensimmäinen käynti neuvolassa. Painoa tyttö oli saanut jo ihan hyvin ja on hyvin lähellä syntymäpainoaan. Mehän olemme toistaiseksi herätelleet häntä kolmen tunnin välein syömään kerta se on suositeltu menetelmä näiden alle kolmekiloisten vauvojen kanssa. Sinänsä en siis ole päässyt vielä kokeilemaan, kuinka pitkiä unia hän omatoimisesti nukkuisi mutta muuten hän kyllä tuntuu olevan melko unelias tapaus - kuten yleensä nämä vastasyntyneet ovatkin. Hereillä Sofia on tunnista muutamaan vuorokauden aikana, tai siltä se ainakin minusta tuntuu.

Laitoin jo sairaalassa merkille, että Sofia on hyvin hiljainen. Muiden huonetovereiden vauvat olivat paljon äänekkäämpiä, kun taas tämä vauva vain tuhisee herätessään. Joskus hän määkäisee itkun tapaisesti kerran ja jos hetkeen siihen ei reagoida, niin hän määkäisee toisen kerran. Mutta varsinaista itkua en ole kuullut muuta kuin kerran sairaalassa, kun hänellä oli eräänlaiset mansetit raajoissa ja ne selvästikin ärsyttivät. Vaikeahan tuo on näin viikon perusteella mennä sanomaan, millainen vauva hän on mutta toistaiseksi hän on ollut hyvin rauhallisen ja tyytyväisen oloinen.

Tein jo Sofian ensimmäisinä päivinä huomion, että hän on ainakin nyt alussa ollut aivan erilainen tissittelijä kuin mitä Anton oli. Siinä missä Anton ahmaisi tissin kunnolla suuhunsa eikä minun tarvinnut erityisemmin siinä auttaa, Sofia jää näykkimään nänniä eikä oikein meinaa saada sitä kunnolla suuhunsa. Kyllä se lopulta sinne menee, mutta melkoisesti saan olla auttamassa, että saadaan imetys kunnolla käyntiin. Sofia ei kylläkään hermostu, mutta minä saatan välillä hermostua, kun yrittää öisin tuikata tissiä suuhun ja toinen lähinnä vaan pusuttelee sitä nännin päätyä. 

Jonkin verran jänskäilen, käykö Sofialle samalla tavalla kuin aikoinaan veljelleen eli hänkin pudottaisi nuo synnyinhiuksensa ja olisi jonkin aikaa kalju ennen kuin ne "oikeat" hiukset lähtee kasvamaan. Tosin Sofialla on melko reilusti hiuksia niskassa ja Antonilla ei ollut. Sofian hiukset näyttävät niskasta myös tummemmilta kuin Antonilla, mutta en muuten oikein osaa sanoa, onko tyttö blondi vai brunetti. 

Tähän mennessä vauva-arki on tuntunut hurjan paljon helpommalta kuin miltä Antonin ensimmäiset viikot tuntuivat. Syynä tähän on varmasti pikaisempi toipuminen minun osalta, mutta myöskin rentous, mikä saavutetaan toisen lapsen myötä. Asiat tuntuu tulevan jo valmiiksi hyvin rutiinilla eikä niissä ole sellaista opettelun meininkiä. Mutta saa nyt nähdä, miten Sofia muuttuu tässä ajan kuluessa ja alkaako yöheräämiset jossain vaiheessa kunnolla tuntumaan jaksamisessa...


You Might Also Like

0 kommenttia