Sektiosta palautuminen: 4 viikkoa

26.6.15

Sinänsä hiukan turha postaus, koska erityisemmin tilanne ei ole mielestäni muuttunut tuosta kahden viikon takaisesta palautumiskirjoituksesta. Mutta voihan sekin olla kertomisen arvoinen juttu, että tilanne ei ole oikein muuttunut... tai on se, mutta ei huomattavasti.

Toki kuntoutuminen on edistynyt kahdessa viikossa lisää. Leikkaushaava alkaa olemaan siinä kunnossa, että mitään ikäviä tuntemuksia sillä alueella ei enää ole kuin hyvin harvakseltaan. Esimerkiksi jos vartalo kiertyy, niin silloin saatan tuntea hetken kiristystä haavan kulmassa. Muuten kyllä pystyn kävelemään jo reippaasti ja tavallisesti. Pyörällä olen myös ajanut.

Niin ja nythän alkaa olemaan ne ajat, kun saisin nostaa vauvaakin raskaampaa. Hiukan nostin vähän vauvaa raskaampia painoja, jotta saisin veren kiertämään hartia- ja niska-alueella. Olen kärsinyt viime aikoina melko paljon päänsäryistä ja yhtenä syynä epäilen tuota hartiajumia. Antonia en ole kuitenkaan vielä uskaltanut nostaa maasta syliin tai tuolille. Pitäisi sitä varmaan kokeilla tässä kohta puoliin.

Paino oli tänään aamulla 55,6kg ja kaksi viikkoa sitten se oli 55,8kg, joten ei erikoisempaa muutosta tuollakaan alueella. +2,1kg jäljellä raskautta edeltävään painoon. Ei kuulosta paljolta, mutta saattaa kuitenkin olla aika työlästä saada pois, koska yleensä en liho enkä laihdu kovinkaan nopeasti. Nuo murheet pitää kuitenkin jättää sinne, kun on lupa yrittää laihtua.

Mies otti pikaiset kuvat tämän päivän ulkomuodosta ja kyllä se kieltämättä on inhottava näky eikä sinänsä hirmuisesti mieli tee julkaista itsestään kuvaa. Mutta toisaalta katsoin kuvaa itsestäni, joka oltiin otettu vuosi Antonin syntymän jälkeen ja siihen olin ihan suht tyytyväinen, joten täytyy antaa vain keholle aikaa palautua. Nyt kun sattuu vaan olemaan vielä kesän alkuaikoja, niin tulee päänvaivaa siitä, kuinka oikein pukeutuisi ihmisten ilmoille. Sitä kun haluaisi peittää itsestään ne epämiellyttävyydet, mutta sopivia kesäpaitoja on ollut todella vaikea löytää. Ei ole erityisen helppo yhdistelmä, kun hartiat ja torson pituus on XS-kokoa, käsivarret S-kokoa ja rinnat sekä vatsa M-L -kokoa. Muutaman paidan kuitenkin löysin, mitkä kelpuutin.

Mutta se kuva minusta:


Aion kyllä harrastaa perusliikuntaa, kuten lenkkeilyä ja vastaavaa, mutta tarkoituksenmukainen laihduttaminen on toistaiseksi poissuljettu. Sitä voin alkaa tekemään sitten, kun Sofia ei ole enää pelkällä rintaruokinnalla. Mutta kyllä kai lihaskuntoa saa alkaa hiljalleen palauttamaan jo ennen tuota? Viimeksi Antonista meni kylläkin todella pitkään ennen kuin vatsalihakset olivat tulleet sivuilta takaisin yhteen. Voikohan tuota prosessia nopeuttaa jollain?

Tuollainen nyt siis olen. En ole kovin tyytyväinen ulkomuotooni, mutta oloni on kuitenkin hyvä ja se on tärkeämpää.

You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Hei,
  Todella hyvä postaus! Kaikki kiteytyy tuohon viimeiseen lauseeseen.
  Itselleni kävi niin että toisen lapsen jälkeen, vatsa ei enää palautunutkaan. Kyse ei ole juurikaan raskauskiloista vaan löysästä vatsanahasta jota 3,8 kg poika vatsassa ollessaan venytti, ja sen kyllä näki tällaisessa 152 cm/ 48 kg kropassa. Toki arki muuttui toisen lapsen myötä. enkä enää ole ehtinyt juurikaan urheilla ja tämän myös huomaa kropassa.
  -J-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että pidit vaikka mietinkin, onko ihan turha kirjoitus :)

   Kauankos siitä on aikaa, kun toisen sait? Nimittäin palautumisessahan menee puolestatoistavuodesta kahteen vuoteen, näin olen lukenut. Pitkältä ajaltahan tuo tuntuu eikä ehkä ne lopulliset palautumiset silleen erotukaan, kun se tapahtuu niin hitaasti. Mutta joo, tietenkin on sekin mahdollisuus että iho ei vetäydy. Nyt minulla on ainakin iso kengurun säkki vatsalla, tiedä sitten miten sen käy ajan myötä.

   Yritän välillä ajatella asian myös niin, että kyllä minä ne lapset edelleen tekisin vaikka jäisikin loppuiäksi se ihopussukka vatsaan. Ei tuo ajatus kokonaan harmitusta vie pois, mutta helpottaa kuitenkin :)

   Poista
  2. Elokuussa kuopus täyttää kaksi, joten vähiin käy aika kun raskauteen "voi" vedota. Itse ajattelen myös kuitenkin juurikin noin että tuo on hyvin pieni hinta noista kultakimpaleista😄
   Turhamaisuus vaan välillä nostaa päätään!

   -J-

   Poista
  3. Mutta toisaalta siihen raskauteen voi vedota, jos on niin että kyse on juurikin raskauden jättämästä ihopussukasta eikä rasvasta. Rasvaa voi polttaa, mutta ihon vetäytymiseen ei niin helposti vaikuteta. Sinänsä tietenkin harmillista, jos tilanne on sellainen, että siihen ei voi vaikuttaa mutta silloin sitä suuremmalla syyllä siitä pitäisi olla murehtimatta. Mieskin sanoo minulle, että nyt en saisi vatsaani harmitella kerta täysimetyksen takia en saa laihduttaa ym. Mutta helpommin sanottu kuin tehty :)

   Poista