Rintatulehdus

6.6.15

Olen hämmästellyt ja hehkuttanut, kuinka hyvin olen toipunut leikkauksesta. Edelleen olen kyllä sitä mieltä, että toipuminen on ollut melkoisen nopeaa, koska eilenkin jaksoin hyvin kävellä keskustassa päälle tunnin. Mutta eilen kun heräsin päiväunilta tuon keskustareissun jälkeen, niin tunsin välittömästi, että kaikki ei ole nyt kunnossa.

Olo oli edelleen todella väsynyt ja hiljalleen aloin saamaan tietynlaisia väristyksiä kehoon, mikä muistuttaa kuumeista olotilaa. Mittasin ja kuumemittari näyttikin 37,7 astetta. Ei kovin paha, mutta ottaen huomioon, että minulla on sektion jäljiltä kuitenkin kipulääkitys vielä käytössä niin paljonkohan kuume olisi ilman lääkkeitä... Jonkin aikaa siinä pähkäilin, mistä ihmeestä on kyse. Ensimmäisinä vaihtoehtoina tulivat tietenkin mieleen kohtutulehdus ja rintatulehdus. Jälkivuotoa minulla ei ole ollut nyt kolmeen vuorokauteen eikä minkäänlaisia kipuja alavatsassa niin kohtutulehdusta pidän epätodennäköisenä. Rinnat eivät ole olleet erityisen kipeät, mutta muistin kyllä tunteneeni toisessa rinnassa viime yönä pientä arkuutta ja oli se edelleen läsnä.


Päivän mittaan olo vaan paheni. Tuli päänsärkyä, kylmänväristyksiä ja kuume pysyi. Vaikka tuo kuume ei kovin korkea ollutkaan, niin se tuntui siltä kuin olisi kuumetta enemmänkin. Kävin lämpimässä suihkussa ja huomasin oikeassa rinnassa punaisia juovia. Sinänsä erikoista, koska tosiaan tuo rinta ei ole mielestäni kuitenkaan sinänsä erityisen kipeä. Mutta kaikki oireet muuten viittaavat rintatulehdukseen, joten oletan siitä olevan kyse.

Soitin päivystykseen ja sain ohjeeksi seurailla oloa kotona ja yrittää hoitaa rintatulehdusta kotikonstein eli lämpimällä suihkuttelulla ja tiheämmällä imettämisellä, että rinnat saa mahdollisimman tyhjäksi. Edelleenkään en koe, että rintoja erityisemmin pakottaisi tai turvottaisi. Vähän kuuma se kyllä on. Päivystyksestä sanottiin, että mikäli kuume nousee kipulääkkeistä huolimatta korkeaksi niin sitten pitää lähteä sairaalaan. Eilen illalla kuume oli korkeimmillaan mitattaessa 38,2. 

Otin illan särkylääkkeet ja kävin nukkumaan. Jossain vaiheessa yötä heräsin siihen, kun olin yltäpäätä hiessä eikä kuumetta enää ollut... Kunnes sitten taas myöhemmin yöllä heräsin kylmyyteen, vaikka minulla oli peittotäkki päällä. Kuume oli tullut takaisin ja päätäkin taas särki. Varhain aamulla otin särkylääkkeet uudelleen, jatkoin unia ja herätessäni olin taas hikinen ja kuumeeton. 

Nyt aamusta vointi on ollut ihan hyvä, mutta vähän jänskäilen, tuleeko kuume ja muut oireet taas takaisin. Ja jos tulee, niin kuinka kauan oikein seurailen tätä aaltoilevaa oloa ennen kuin lähden käymään siellä päivystyksessä. Ihmetyttää myös, miten huomaamamatta rintatulehdus voisi tulla; olin kuvitellut, että silloin rinta olisi todellakin kipeä ja turvonnut.

You Might Also Like

0 kommenttia