Neuvolaa ja yleiset kuulumiset

17.6.15

Tänään käytiin neuvolassa oikein koko perheen kera. Lähinnä Sofiasta otettiin vaan mitat, mutta kyllähän siinä myös niitä peruskysymyksiä esitettiin jaksamisesta ja muusta vastaavasta. Sofia on tänään kolmeviikkoisena

3530g painava ja 52cm pitkä

Kahdessa viikossa oli tullut painoa n. 600g ja pituutta on tullut sentti viikossa. Hyvin siis tyttö kasvaa, mutta kyllähän tuon kasvun on nähnyt jo ihan silminkin, niin en ole sen asian suhteen ollut huolissani. Vaikka muuten välillä jaksankin ihmetellä, miten "tasaantuneet" rinnat on nyt ollut alusta lähtien. Maito ei siis vuoda yli eikä kauheasti tissejä kiristelejä.


Muuten meille kuuluu edelleen hyvää ja miehenkin kanssa ollaan sitä mieltä, että toistaiseksi on ollut helpompaa kuin mitä kuviteltiin. Toki nytkin väsyttää ja joudun skarppaamaan, että saan kirjoitettua mutta väsymys on siedettävää ja odotettua. Kyllähän sitä kuitenkin joutuu heräämään imettämään 2-3 kertaa yössä ja siihen päälle mahdolliset Antonin heräämiset, joita on satunnaisesti 0-2 kertaa yössä. 

Sofia ei päivisin viihdy kovinkaan paljon yksin. Hän siis tahtoisi nukkua ennemmin sylissä, mikä toki onnistuu joten kuten kerta meitä on kaksi vanhempaa täällä kotona, mutta aika vähän on sitä aikaa päästä sitten vaikkapa blogin äärelle. Television katselu ja vastaava "kädetön" toiminta kyllä onnistuu.


Jännä kyllä, Antonin uhma on myös ainakin toistaiseksi vähentynyt melko paljonkin. Eilen oli myös ensimmäinen ilta, kun hän meni nukkumaan omaan huoneeseensa ilman että yhtään itki minun perääni. Eilen hän antoi minulle halin ja sanoi hyvää yötä. Sitten hän meni isänsä kanssa lukemaan kirjaa ja huoneesta kuului kikatus. Voi että.

Väsyttää siis, mutta olen todella onnellinen. Tuntuu siltä, että asiat menevät jotakuinkin niin hyvin kuin ne vaan tällaisessa tilanteessa voivat mennä. Ehkä kyse on myös asenteesta, ehkä kesä ja valo helpottaa. Ehkä olen vain kaiken suhteen rennompi nyt enkä hätkähdä heti, jos vauva vaikka huudahtaa. Tosin Sofia on edelleen itkenyt todella vähän, vaikka muuten päivisin "määkii" sen merkiksi, että ei saa jättää häntä yksin. Nyt hän teki taas samaa ja päädyin kirjoittamaan yhdellä kädellä. On siis varmaan aika lopetella.

Huomenna tulee minun porukat juhannukseksi kyläilemään ja he näkevät vihdoin Sofian livenä.

You Might Also Like

2 kommenttia

 1. Muistelisin sinun kirjoittaneen, ettet näe itseäsi kantamassa vauvaa, mutta haluan siitä huolimatta ehdottaa kantoliinan kokeilemista. Kantamiseen kun pääsee sisään, on se aivan ehdottoman huippua! Parasta ehdottomasti on se, kun saa molemmat kädet vapaiksi ja vauvan/taaperon painon pois käsiltään. Itse en osaa ns. perinteistä liinaa edes sitoa, koska muitakin vaihtoehtoja on olemassa. Suomesta ei uutena näitä saa, mutta käytettynä ainakin. Eli close parentin Caboo Carrier liina soveltuu pidempään kantamiseen ja on todella helppo käyttää. Lisäksi käytän rengasliinaa (todella nopea pukea) lyhyisiin kantoihin kun taapero haluaa syliin esim kesken puuron keiton tms. Rengasliinassa paino on yksistään yhdellä olalla joten käyttö rajoittuu pääosin kotioloihin. Pidän siis taaperoa lanteilla edelleen vaikka olen viimeisilläni raskaana. Soveltuu myös vauvan kantamiseen ja imetyspiiloksi. Liinojen hinnat ovat uutena aika kovia joten suosittelen käytetyn hankintaa jos kantaminen ei olekaan teidän juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytynee harkita kantojuttuja, mikäli näyttää siltä, että Sofialla jatkuu tuo sylihalu eikä muuten tunnu nukkuvan päivisin sängyssä. Muistan, että Antonilla oli samanlaista näillä alkuviikoilla mutta sitten alkoikin viihtymään paremmin yksin ja nukkui tyytyväisenä sängyssä päivisinkin.

   Voihan se tosiaan olla, että se aloittaminen tuntuu hankalimmalta ja ainakin nyt stressaisin noissa liinoissa sitä, tippuuko se lapsi kuitenkin siitä. Mukava saada kuitenkin näitä vinkkejä, niin tietää laajemmin erilaisista mahdollisuuksista :)

   Poista