"Mitä te haluatte lahjaksi?"

28.6.15

Meillä vietetään Sofian nimiäiset kahdessa erässä (samalla juhlitaan myös minun valmistumista maisteriksi). Ensimmäisenä pidetään kavereille vähän epävirallisemmat juhlat 4. päivä heinäkuuta ja siitä viikon päästä 11. päivä virallisemmat juhlat sukulaisille ja lähimmäisille. Juhlien suunnittelun aloitin jo aikoja sitten, mutta ne on kuitenkin osittain vielä kesken. Nyt keskityn kuitenkin toiseen seikkaan, mistä minulta on kyselty eli lahjatoiveisiin.

Täytyy kyllä sanoa, että on ihan äärimmäisen vaikea keksiä, mitä me toivoisimme tai tarvitsisimme. Vanhemmiltani saimme lahjaksi jo etukäteen sen Baby Björnin Balance Soft -sitterin ja se onkin ollut nyt käytössä. Muuten minusta meiltä löytyy aikalailla kaikki välttämätön, ainakin siis tällä hetkellä. Mutta pähkäilin nyt pääni kipeäksi, kun yritin tosiaan miettiä, millaisista lahjoista me - tai ainakin minä - ilahtuisin:

Lahjakortit

Tietenkin vaatteille tulee olemaan aina tarve, mutta toivoisin kuitenkin, että vaatelahjat tulisivat ennemmin lahjakortin muodossa johonkin tiettyyn kauppaan. Vaikka en olekaan erityisen nirso sen suhteen, kuinka puen lapseni niin huomaan kuitenkin, että jos jokin vaate ei miellytä niin paljon kuin muut, niin se helposti jää sinne kaapin perälle, mikäli jotain mieluisampaa on puhtaana. Muutenkin pari kertaa on tullut saatua vaatetta, mitkä on käytännöllisesti vaikeasti pidettäviä ja sen takia jää käyttämättä. Lahjakortti voi tuntua tylsältä lahjalta antaa, mutta se on kuitenkin turvallinen ja varmasti tarpeeseen tuleva lahja.


Huppupyyhe

Meiltä löytyy kyllä ihan riittävä määrä pyyhkeitä, mutta huppupyyhkeet ovat kuitenkin sellaisia, mitä voidaan käyttää pitkään ja jossain vaiheessa varmaan tuleekin tarve niitä päivittää. Ja kun tässä on nyt tarkoitus kuitenkin miettiä, mikä voisi olla mahdollisimman hyödyllistä. Pidän erityisesti Skip Hop -merkin pyyhkeiden ulkonäöstä, mutta en ole kuitenkaan itse niitä meille ostanut. 


Fleecehaalari

Kerroinkin ostaneeni Sofialle jo ensi vuoden puolelle välikausihaalarin. Meiltä puuttuu kuitenkin tuohon kokoon sopiva fleecehaalari. Ehdin sen kyllä ostaa ensi talven alennusmyynneistäkin, mutta tämä nyt tuli yhtenä tulevana tarpeellisena hankintana mieleen. Aiheeseen liittyen: kun näitä fleecehaalareita löytyy hyvin monella hintahaarukalla, niin onko fleecessä kankaassa kovin laadullisia eroja? Mietin siis, onko kannattavaa satsata esim. Reiman fleecehaalariin, vaikka halvempiakin yksilöitä löytyy ihan perusmarketeista?


Lämpöpussi

Pidän tätä kylläkin hintavana lahjana, mutta laitetaan sekin tänne nyt ylös kerta tämä on hankintalistalla. Eli meillä on ollut puhetta, että hankimme yhden lämpöpussin tupliin koska on hyvin todennäköistä, että koko talvea Sofia ei tule koppaan mahtumaan. Tuplien ratasosa on kuitenkin menosuuntaan päin, niin lämpöpussilla Sofian saa suojattua. Lämpöpussin tuleekin olla tuulen- ja vedenpitävä ja kiva ulkonäkö tulee tietenkin mukavana lisänä. Olen harkinnut tätä jollyroom.fi:n Petite Chérie lämpöpussia ja välillä käynkin silmäilemässä, josko se olisi vielä paremmassa alennuksessa kuin nyt. Tämän voisin kyllä pyytää Sofialle joululahjaksikin, kun silloin se on ajankohtaisempi.


Reino-ensikengät

Tämä tuli lähinnä siitä mieleen, kun Antonilta löytyy vastaavat kengät vaaleansinisenä ja meiltä vanhemmilta löytyy myös omat Reinot. Anton käyttää omiaan lähinnä parvekkeella ja jos haluaa sisätiloissa kävellä kengät jalassa. Anton tosin sai omat Reinonsa ensimmäisenä joulunaan. Mutta ensimmäiset Reinot on sellaiset, mitkä tulee laitettua säästöön ja lapset voi sitten aikuisena todeta, että kaikkea rompetta se äiti onkin säästänyt ja tekevät sitten itse kengilleen mitä haluavat...


Paapu-helistin

Leluille meillä ei sinänsä todellakaan ole tarve, mutta tämä klassikoksi muodostunut helistin olisi mukava lisä erityisesti, koska se on kevyt ja sitä on helppo vauvan käsitellä.


Puuhamatto

Antonille ei aikoinaan puuhamattoa hankittu, sellainen siirreltävä lelukaari kylläkin. Puuhamatolle tulisi siis kyllä käyttöä, vaikka sinänsä en pidäkään sellaisen hankintaa välttämättömänä.


En oikein jaksa keksiä enempää mahdollisia lahjatoiveita, koska tässäkin määrässä oli jo työtä. Tietenkin sitä keksisi kaikenlaista kivaa, mutta ne tuppaa olemaan jo niin valmiiksi räätälöityjä lahjatoiveita, että sellaisten toivominen tuntuu jotenkin väärältä - ainakin, jos lahja tulee joltain muulta kuin ihan perheenjäseneltä. Kun minulta on siis kysytty lahjatoiveita, niin olen lähinnä sanonut, että joku lahjakortti, jotta voin sitten sen käyttää Sofiaan kun ilmenee jotain, mitä hän tuntuu tarvitsevan tai mitä ylipäänsä haluamme hänelle hankkia. Mutta jännä kyllä nähdä, mitä ihmiset sitten oikein keksivät.

Millaisia lahjoja teidän lapset ovat nimiäisissä/ristiäisissä saaneet? Mitä toinen lapsi voisi tarvita?

You Might Also Like

2 kommenttia

 1. Onpa ihanaa, että voitte pyytää oikeasti hyödyllisiä juttuja! Meillä jotenkin taitaa olla vähän vanhoillinen suku tämän asian suhteen, kun kukaan ei ole edes kysynyt koskaan lahjatoiveita paitsi nyt äitini kolmannen kohdalla... tosin en tiedä, ajattelevatko jotkut jotenkin ristiäiset eri asiaksi kuin nimiäiset siinä, mitä "kuuluu" antaa lahjaksi. Itse en kyllä. Tykkään, että jotakin ns. pysyvää juhlasta jää muistoksi, mutta sehän voi olla vaikka mitä.

  Meillä lapset ovat saaneet ristiäislahjaksi sinänsä kauniita, mutta turhakkeita mm. kummilusikan ja kastesormuksen. Samoin Arabian yms. lastenastiastot ovat olleet tavallaan ihania, mutta keraamisina niitä emme ole uskaltaneet käyttää kun vasta nyt esikoisen ollessa jo reilu 3-vuotias. :p Muita lahjoja ovat olleet valokuva-albumit (vähän "hienommat" ja hintavammat sellaiset), erilaiset kuvakehykset, Pentikin lastensarjan jutut, vauvakirjat ja joskus vaatteetkin. Rahaakin on annettu, mutta sitä henkilökohtaisesti pidän jotenkin hiukan tylsänsä lahjana, vaikka ilman muuta olenkin ollut lahjasta kiitollinen. Raha on sitten talletettu lapselle avatulle tilille, jonne muuten tulee aika harvoin laitettua rahaa, kun lapsilisätkin menevät ihan käyttöön.

  Itse olen ehkä eniten tykännyt pyöreistä, tinasta valmistetuista valokuvakehyksistä. Meillä on saman kokoiset kehykset kahdella ekalla lapsella eri kuva-aiheilla, joihin olemme kaiverruttaneet lapsen syntymämitat yms. Ekan saimme lahjana ja tokalle ostimme samanlaisen itse. Niinpä pyysin tälle kolmannelle äidiltäni lahjakortin kultasepänliikkeeseen, josta ostimme jälleen samankokoisen eri kuva-aiheella tyttärellemme. Kehykset ovat tosi kauniit vierekkäin makuuhuoneemme senkin päällä.

  Mukavia nimiäisiä ja paljon onnea valmistumisen johdosta! Itse en omaa maisterititteliäni neljä vuotta sitten juhlistanut (olen sinua pari vuotta vanhempi), mutta olisi pitänyt, on se aikamoinen aherrus kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietenkin voi ilmetä eroja lahjoissa tuon suhteen, onko kyseessä ristiäiset vai nimiäiset mutta arvelisin, että enemmän se on riippuvainen juurikin vieraista... Mekin olemme tosiaan saaneet tuollaiset valokuvakehykset. Anton sai sellaisen valokuva-albumin, jossa on tinakansi ja siinä kannessa myös kehys. Tuohon albumiin olen koonnut Antonista aina kaksi kuvaa niistä kuvasarjoista, mitä näkyy täällä blogissa kuukausipostauksien yhteydessä. Siitä näkee sitten nopeasti, miten on Anton muuttunut kasvaessaan. Samanlaisen pyysin Sofialle myös samaiselta lahjan antajalta. En tähän tuota kirjannut kuitenkaan, että ei tule useampia samanlaisia :) Sofia sai myös syntymälahjaksi tinaisen kehyksen siskoltani, mistä löytyy kaiverrettuna etunimi ja syntymätiedot :) Nuo on mielestäni hyviä pysyviä muistolahjoja.

   Raha ja lahjakortit on tietenkin "helppoja" ja ehkä mielikuvituksettomia lahjoja, mutta niillä ei ainakaan kotiin tule turhaketta. Vaikka olenkin lahjoista aina kiitollinen ja ennen kaikkea muistamisesta, niin haluaisin että lahjat tulee järkevään käyttöön eikä sitten jonnekin kaapin perukoille, jotka säilyttää koska sen sai lahjaksi.

   Kiitos paljon! Valmistujaisjuhlat on varmastikin sivuroolissa enkä sinänsä odota saavani itse lahjoja.

   Poista