Kaksiviikkoinen

10.6.15


Sofia on tänään kaksiviikkoinen. Sen kunniaksi hän päätti tiputtaa tänä aamuna napatynkänsä. 

En mitään jäsenneltyjä kehityspostauksia vielä tee, mutta näin pieninä mainintoina: Viime viikonloppuna annoimme Sofian nukkua ensimmäistä kertaa itse niin pitkään kuin haluaa. Tuumailimme, että hän on siinä kolme kiloa (kotivaaka näyttäisi jo 3,4kg) ja nyt uskaltaa ainakin öisin olla heräilemättä. Me ollaankin saatu nukkua yössä yksi sellainen viisituntinen pätkä putkeen. 

Useimmiten yöt ovat menneet niin, että imetän Sofian klo 23-24 ja piakkoin tuosta olemme itse käyneet nukkumaan. Seuraavan kerran Sofia herää 4-5, missä välissä on myös vaipanvaihto ja sitten imetys. Seuraavan kerran herään Sofian tuhinaan 7-8 ja olen jatkanut vielä unia melkein kymppiin. Nyt ei ole ollut sitten päivisin itselläni tarvetta päikkäreille. Mies herää kerran vaihtamaan Sofian vaipan ja muuten herää, mikäli Anton herää ja hänet täytyy käydä viemässä omaan sänkyyn. Voisin näistä nukkumisjärjestelyistä kirjoitella jokin kerta erikseen, tässä kun on kokeiltu useampaa muotoa.

Sitä kun on Sofian kanssa 24/7 niin ei itse osaa huomata niin hyvin hänen kasvua, mutta kyllä hänen kasvonsa ovat mielestäni alkaneet pyöristymään. Pitääkin yrittää tiuhempaan valokuvata nyt, kun melko isoja muutoksia ehtii tapahtumaan jo viikossa. Tänään laitoin myös merkille, että naamaan on tullut ensimmäiset hormoninäppylät. Antonilla nuo näpyt olikin runsaimmillaan kolmen viikon iässä.

Meillä on mennyt kaiken kaikkiaan hyvin nämä alkuviikot. Nythän se tosin olisi aloitettava Sofiallakin ne D-vitamiinitipat ja vähän kyllä kauhunsekaisin tuntein odotan, seuraako niistä mahakipuja ja itkua. Vaikka kyllähän muutenkin yleensä se vauvan itkuisuus alkaa lisääntyä kahden viikon jälkeen. No aika näyttää, mitä on edessä.


You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Hei. Oletko aiemmin käyttänyt mitä D-vitamiinitippoja? Suosittelen käyttämään Lifesta saatavaa Bioteekin Teho-D-tippoja. Ne on meillä alusta asti ollut käytössä. Veljen tytöllä oli kauheita vatsavaivoja apteekin D-vitamiinitipoista, mutta vaihettuaan luonnonmukaisiin Bioteekin tippoihin vatsavaivatkin katosi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan käytetty apteekin D-tippoja. Antonilla meni muistaakseni joku kuukausi siihen tottuessa, mutta pitääpä laittaa muistiin tuo, että osaa etsiä toisenlaista jos tuntuu Sofialla hankalalta nuo apteekin tipat. Kiitos vinkistä!

   Poista
 2. Monesti oon kuullut, että apteekin tipat laittaa mahan kovalle. Kokeilin ihan ekana neuvolan tädin antamia D-tippoja, jotka siis apteekin omia olivat kunnes kuulin Bioteekin tipoista ja sillä tiellä edelleen ollaan. On se kumma kun lapselle tulee tipat annettua päivittäin, mutta itsekin pitäisi syödä syksyisin ja talvisin lisäravinteena D-vitamiineja vaan enpä ole saanut aikaseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, minullakin on sellainen kuva että monelle vauvalle ne aiheuttavat vatsaväänteitä. Mikä lie on sitten se ratkaiseva tekijä apteekin tipoissa suhteessa noihin Bioteekin tippoihin... Sama juttu minullakin, raskaana ja imettäessäni syön kyllä vitamiinilisää mutta muuten ei tule otettua vaikka mies kuitenkin esim. D-vitamiineja kotiin ostaa.

   Poista