Uusi kurkistus lastenhuoneeseen

9.5.15

Vaihdettiin tänään Antonin huoneessa vähän järjestystä, lähinnä hänen sänkynsä käännettiin toisin päin ja lisättiin tuo Antonin touhupöytä huoneeseen. Niin ja säkkituoli siirtyi parvekkeelle, koska se on sellainen ulkotiloihin sopiva myös eikä sille ole nyt viime aikoina ollut sisällä käyttöä. 

Antonin huoneessahan on myös miehen tietokonepiste ja vihdoin hän saikin siivottua myös nuo pöytätasonsa niin otin huoneesta vähän kuvia, miltä siellä nyt näyttää. Laitoin myös vaipanvaihtopisteen tuohon Malm-lipaston päälle valmiiksi. Tarkoitus on siis tuossa päivisin vaihtaa Nöpösen vaipat, mutta sitten öisin vaihdetaan meidän makuuhuoneessa. Viime maanantaina hankin pienen korin, mihin sijoitin paketin newborn-vaippoja, vanulappuja ja -puikkoja sekä Bepanthenin. Niin ja tuli ostettua myös paketti tutteja, vaikkakaan Antonilla niille ei tullut erityisemmin käyttöä. Onpahan kuitenkin valmiina, jos tulee tarve kokeilla.


Itseäni hiukan häiritsee tuo maton ja lattian raja, mutta käytännönkin syistä miehen tuolin takana ei ole hyvä olla mattoa, jotta tuoli rullaa paremmin. Mutta nyt kun tuo touhupöytä on sängyn vieressä, niin se toimii myös yöpöytänä ja siinä on hyvä pitää niitä kirjoja, mitä Anton ja mies katselee/lukee aina ennen nukkumaan menoa. 


Kuten näkyy, niin Antonin sängyn yläpuolelta löytyy edelleen ne samat taulut mitkä tein muuttaessamme tähän. Ne on ollut ihan Antonin mieleen ja hän usein osoitteleekin: "auto", "tone"=kone. Lelulaatikosta löytyy kaikki epämääräisempi lelu, sellaiset yksittäiset lelukappaleet siis. Touhupöydän alla on Duplot korissa ja sängyn alla puupalikkakärry.


Miehen tietokonepiste ei ole mitenkään kaunis näky, mutta toistaiseksi tämä huone on paras sijainti sille. Antonhan ei kuitenkaan erityisemmin huoneessaan yksinään viihdy. Kun Nöpönen on kasvanut riittävästi, niin hänelle tulee todennäköisesti samanlainen sänky kuin Antonilla juurikin tuohon tietokonepisteen tilalle. 

Tuo hoitoalusta on tosiaan pikkuveljeni vanha eli ikää sillä on jo kolmetoistavuotta. Saatiin se silloin Antonin syntyessä meille. Hyvässä kunnossa se kuitenkin on ja vaikka toki mielelläni ottaisin huoneeseen kauniimman yksilön, niin se tuntuu hiukan järjettömältä, koska vaipanvaihdossa alusen päällä pidetään kuitenkin harsoja/pyyhkeitä, joten mitäpä sitä ostamaan "nättiä" hoitoalustaa kerta hommansa hoitava alusta löytyy jo.

Malm-lipaston päällä on yksi suosikkikuvani Antonista. Sille keksitään sitten ehkä tulevaisuudessa joku eri paikka, kun huone on lasten yhteinen. Muutenkin tuo sisustus saa nyt toistaiseksi pysyä tuollaisena, mutta muutoksia on varmasti edessä puolentoistavuoden sisällä.

Oven puoleisella päätyseinällä on tosiaan kaapistot, mistä en tajunnut ottaa kuvaa. Noista kaapeista löytyy miehen vaatteet, lakanat, pyyhkeet ja muuta satunnaista tavaraa. Mietin melko pitkään, kuinka lastenvaatteet sijoitetaan ja päädyin nyt siihen ratkaisuun, että normipäivävaatteet löytyvät tuosta Malm-lipastosta niin vauvalle kuin Antonillekin.


Lipaston ensimmäisessä laatikossa on vauvan sukat ja myssyt, pikkuiset pyllypyyhkeet ja kasa harsoja.


Keskilaatikosta löytyy vauvan vaatteet. Tässä on enimmäkseen 50-56 kokoa mutta joitain 62 vaatteita löytyy myös. Etuosassa laatikkoa on vasemmalta oikealle: hihattomat ja lyhytlahkeiset bodyt/haalarit, kaksi pinoa housuja, kaksi pinoa pitkähihallisia bodyja. Takaosassa vasemmalta oikealle: shortseja, neuletakki ulkoiluun, kaksi mekkoa ja yöhaalarit.


Ja alimmasta laatikosta löytyy Antonin vaatteet. Tuolta voisi tosin varmaan jo keräillä bodyt pois, koska niille on ollut niin vähän enää käyttöä vaikka ne Antonille mahtuukin. Housuja ja t-paitoja Antonilla on nykyään selvästi eniten, mutta pitkähihaisista on ehkä vähän puutetta kun ei noita neulepaitoja näin keväällä ole tullut käytettyä. Mutta toisaalta kesällä ei ehkä niitä pitkähihaisiakaan tarvitse ihan niin paljon kuin t-paitoja, joten taidan jättää paitahankinnat enemmän sinne syksyn alkuun.

Tosi hyvin mahtuu vaatetta noihin lipaston laatikoihin. Antonin sukat, yöpuvut ja muut vähän erikoisemmat vaatekappaleet löytyy sitten niistä huoneen kaapeista. Toki kun Nöpönen kasvaa ja Antonkin kasvaa, niin vaatteet kasvaa siinä samalla ja meidän pitääkin taas jälleen pohdiskella, miten kaappitilat oikein järjestetään.

Mutta nyt toistaiseksi mennään tällaisella huoneella ja näillä kaappijärjestelyillä.

You Might Also Like

0 kommenttia