Sairaalareissu takana ja nyt vauva kotona

30.5.15

Ei tule varmasti kenellekään blogiani seuraavalle yllätyksenä, että meidän vauva syntyi silloin suunniteltuna sektiopäivänä 27. toukokuuta eli tämän viikon keskiviikkona. Synnyinajaksi merkattiin kello 9.41 ja syntymämitoiksi paino 2930 grammaa, pituus 48 senttiä ja päänympärys 35cm.


Ajatuksia ja kerrottavaa olisi aivan hirveästi, mutta kaikelle löytyy varmasti aikansa. Voisin kuitenkin näin päällimmäisenä mainita, että tämä suunniteltu sektio oli kokemuksena todella positiivinen ja tähän mennessä toipumiseni on ollut suorastaan ilmiömäisen helppoa. Sairaalassa sain automaattisesti heti leikkauksen jälkeen morfiinia suoneen, mutta tuon jälkeen olen pärjännyt pelkällä buranalla ja panadolilla. Olisin omasta puolestani päässyt kotiin jo eilen (kaksi vuorokautta sektion jälkeen), mutta vauvan takia oltiin vielä yksi päivä lisää. Näistä syistä kerron tarkemmin toisella kertaa.

Toki väsyttää ja liikkumisen kanssa saa olla varovainen, vaikka tunnenkin itseni huomattavasti terveemmäksi kuin viime sektiossa näillä main. Sektiostakin yritän kirjoitella tässä lähipäivinä, kun kaikki on vielä tuoreeltaan muistissa.

Tyttö, Nöpönen, onnistui kuitenkin yllättämään ulkonäöllään, vaikka ei minulla erityisemmin odotuksia sen asian suhteen ollutkaan. Tyttö on jokseenkin enemmän isänsä näköinen, ainakin toistaiseksi. 


Kuten arvelin, niin sairaalassa pahinta oli se ikävä Antonista mutta muuten tällä kertaa kaikki on tuntunut jotenkin helpommalta. Missä oikein viipyy ne pahimmat hormoni-itkut? Maito on kuitenkin noussut jo melkolailla ja hyvin äkkiä muisti, miltä se tuntuukaan, kun tissit pakkaantuu palloiksi...

Nyt olen ollut vauvan kanssa kotona parisen tuntia ja ai että kotona onkin hyvä olla. Kieltämättä miehen puolesta tuntuu rankalta, kun hänen osuutensa taitaa nyt vasta käynnistyä, kun hän on saanut/joutunut tekemään jo hirmu paljon hommia eikä lista näytä ihan hetkessä loppuvan. Hän on nyt parhaillaan Antonin kanssa käymässä ruokakaupassa ja hakemassa minun reseptilääkkeet. Minä itse taidan mennä torkkumaan tuonne vauvan viereen.


You Might Also Like

16 kommenttia

 1. Voiiii onnea ihanasta pikkupikkutytöstä! Suloinen! Odotan innolla tulevia postauksia! :-) ihanaa vauvailua sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Pitää yrittää kirjoitella piakkoin, kun pää tulvii vielä kirjoitusmateriaalista.

   Poista
 2. Paljon onnea koko perheelle! Kaunis pikkuinen.

  VastaaPoista
 3. Onnea pikkuisesta aarteesta koko perheelle!

  -J-

  VastaaPoista
 4. Pääsitte aika nopeasti kotiin, vaikka sektio olikin. Mulla meni sillon sektion jälkeen kaks päivää että pääsin sängystä ylös, joten oltiin sairaalassa 5 päivää. Näköjään oot toipunut nopeasti, ihanaa :) Innolla ootan lisää kuulumisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päästiin joo ja torstaina jo kyselin, onko se ajatuksena mahdollista että lähtisin jo perjantaina kahden päivän päästä sektiosta... Kun normihan on se 3-4 vuorokautta sektion jälkeen. Olisi siis ollut, jos ei olisi tullut tuota päivän viivyttävää estettä. Pitää toivoa, että paraneminen jatkuu samalla vauhdilla :)

   Poista
 5. Paljon onnea suloisesta vauvasta! Hienoa, että kaikki sujui hyvin. Nauttikaa noista ensimmäisistä ihan vähän taianomaisistakin, ainutlaatuisista päivistä kotona pienen ruttuisen ja punaposkisen Nöpösen kanssa.

  Meillä tyttönen nyt viisi viikkoa ja ristiäisiä vietetään huomenna. Jo ihan haikeana mietin, että "jo" viisi viikkoa on vierähtänyt kun sain tuon kolmannen lapsemme ensi kertaa syliin. Mutta ihanaa on, kun nyt jo hymyjä väläytellään. <3 Jäin vakkarina seuraamaan blogiasi.

  T: Se mm. tuplista kirjoitellut anonyymi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän mennessä on kyllä pystynyt yllättävän hyvin nauttimaan, kun olot sen sallivat. Tiedä sitten, kun univelka alkaa kasaantua enemmän, että miten vaikuttaa...

   Paljon ollaan mekin jo nyt puhuttu, miten hirmuisesti nuo vauvat tosiaan ensimmäisten kuukausien aikana kasvaa. Takuulla on vauva kuukauden iässä jo ihan erilainen.

   Kaunis ja onnellista juhlapäivää teille!

   Poista
 6. Paljon onnea pienestä tytöstä! :) Instasta jo vauvakuvia katselinkin, mutta en siellä voinut onnitella kun ei itsellä tuota tiliä ole. Kerrassaan söpönen vauva :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, tuo on tosiaan kätevää että kuitenkin instakuvia pystyy katsomaan, kun vain ns. tietää reitin sinne. Siksipä en nyt erityisemmin kokenut kiirettäkään tulla tänne kirjoittelemaan :) Hän on!

   Poista
 7. Onnea kovasti! :) Täällä vielä odotellaan. La meni eilen... -Jenni-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) En tiedä, kuulostaako turhauttavalta jos muut sanoo "kyllä se sieltä tulee kun jaksaa odotella" mutta niinhän se on kuitenkin :) Jaksamisia odotteluun ja voimia tulevaan!

   Poista