Sairaalakassia ja arvausleikkiä

11.5.15

Vaikka minulla onkin vahvasti sellainen tunne, että Nöpönen ei synny ennen suunniteltua sektiota, niin laittelin tänään sairaalakassia valmiiksi siltä osin, kun se oli mahdollista. Kirjoitin myös Googlen Driveen dokumentin listan kaikesta tarvittavasta ja jaoin sen mieheni tunnuksille myös, niin hän voi sieltä tarvittaessa katsoa, mitä sairaalaan haluan.

Tältä lista näyttää: 

 • Äitiyskortti
 • Lompakko
 • Kamera ja laturi
 • Kännykkä ja laturi, molemmat siis
 • Chromebook ja laturi
 • Kuulokkeet
 • Imetysliivit
 • Liivinsuojat
 • Lansinoh-voide
 • Hiusponnari ja harja
 • Vauvan kotiutumisvaatteet
 • Itselleni kotiutumisvaatteet
 • Vauvan pupu
 • Purkkaa
 • Peseytymisaineet
 • Hammasharja ja -tahna

Pitkälti elektroniikkajutut, lompakko ja äitiyskortti on pakattavissa vasta sairaalaan lähtiessä. En koe tarpeelliseksi ottaa herkkuja tms. etukäteen mukaan, koska ensimmäisenä päivänä en kuitenkaan saa erityisemmin syödä ja mies voi aina aamuisin tuoda mukanaan minulle, mitä nyt milloinkin haluan. Miehelle tosin voisi ostaa jotain evästä, koska varsinaista leikkausaikaa ei tietenkään ole vielä tiedossa ja hän nyt muutenkin saa syödä.


Itselleni laitoin tosiaan kotiutumisvaatteiksi äitiyslegginsit, löysän tunikan ja ohuehkon neulepaidan. Kävin ostamassa myös tuollasia suht isoja alushousuja, ns. mummoalushousuja, koska viime sektiosta muistan omien matalien alushousujen olevan alkuun sopimattomia sektiohaavan kanssa. Ennemmin vedän alushousut haavan yli, koska alushousujen jäädessä alle, ne ainakin minulla painoi istuessa haavaan. Tällä kertaa on imetysliivitkin sairaalaan, nuo Bravadot eivät ole arjessa minulle riittävän tukevat mutta menee tosi hyvin nukkuessa ja vuodelevossa. Peseytymisaineet ja -tarvikkeet laitoin myös valmiiksi.


Nöpöselle valikoin kotiuttamisvaatteiksi tämän setin, minkä taisinkin ostaa hänelle ensimmäisenä. Vaatteet on kokoa 50, mutta mielestäni kylläkin reilua sellaista. Nallepuku pitää hänet lämpimänä, vaikka ajomatka sairaalalta kotiin kestääkin jotain kymmenisen minuuttia. Antonillakin oli pehmolelu jo vuodeosastolla ja nyt otin myös Nöpöselle tarkoitetun pupun valmiiksi matkaan.

Tavarat pakkasin tähän aikoinaan, yllätys yllätys, Pariisista ostettuun laukkuun. Tämä taisi olla viimeksi käytössä juurikin Antonin sairaalakassina. Kooltaan se sopii parhaiten tähän tehtävään. Tosin chromebook pitänee kuljettaa jossain erillisessä laukussa.

Ajattelin myös antaa teille mahdollisuuden arvata Nöpösen syntymäpäivää ja syntymämittoja. Syntymäpäivä kyllä saattaa hyvinkin olla se 27.5, mutta jos teistä tuntuu, että Nöpönen päättää pitää yllätyssynttärit, niin muitakin päiviä saa heittää. Lähimmäksi arvannut saa ehkä ja toivottavasti hyvän mielen erinomaisista ennustajakyvyistään.

Taustaksi voisin vielä muistuttaa, että Nöpösen painoarvio oli viime perjantaina 2710 grammaa. Anton syntyi viikoilla 40+5 3040 grammaisena ja 49 senttisenä, vaikka Anton oltiin arvioitui 3,6 kiloiseksi.

Oma veikkaukseni on, että Nöpönen syntyy kaavailtuna päivänä 27.5 painaen 2870g ja on 48cm pitkä.

You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Veikkaan että Nöpönen syntyy 27.5. Mitat 3030g ja 49cm. :)

  Multa tulee nyt lähipäivinä (heti kun ehdin kirjoittamaan) mun vauvaloton "tulokset" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, jos noilla mitoilla syntyy niin on kyllä hyvin samankokoinen kuin Anton oli :D

   Pitäisi itsekin kirjata ylös muiden tuloksia jonnekin heiltä, jotka ei tänne blogiin niitä heitä.

   Poista
 2. Arvaan päiväksi suunniteltua päivää ja mitoiksi 2950g. Itse olisin kaivannut sairaalakassiin harsoja. Oli tyhmää pyyhkiä vastasyntyneen pestyä peppua käsipaperiin. Kaapissa taisi kyllä olla vaippaharsoja pari, mutta niitä käytettiin muistaakseni vaipahvaihtoalustana, vai mitenhän se meni. Heh. Ihanat tavarat ja ihana kassi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, voishan sitä tosiaan muutamat harsot vielä tuonne laukkuun heittää - kiitos vinkistä! En nyt yhtään muista, millä sitä Antonin peppua sairaalassa aikoinaan kuivattiin.

   Poista