Round 2.0: Raskausviikko 37. (+ylimääräinen ultra)

5.5.15

Vähiin alkaa käymään viikot. Ajattelin nyt tässä samassa yhteydessä ensimmäiseksi kertoa lääkärikäynnistä, mikä minulla oli tänään aamulla. Soittelin eilen vielä neuvolaan tuosta lapsivesijutusta ja se neuvolahoitaja koki jo minun mielenrauhan takia parhaaksi, että käyn siellä neuvolan lääkärillä ultrassa. Kivahan tuo on, koska tänäänkin heräilin aamulla viideltä ja jäin pyörimään siihen sänkyyn, kun mietityttää kaikki asiat.

Alkuun piti selventää lääkärille, miksi minut on sinne ohjattu. Ilmaisin kyllä siinä, että voin hyvinkin olla vainoharhainen mutta Antonin tapaus opetti sen, että parempi kuitenkin kunnolla tarkistaa kuin jäädä murehtimaan kotiin. 

Lääkäri teki aluksi sisätutkimuksen, kohdunsuu oli kiinteä ja kiinni. Pituudeksi on näköjään merkattu sama 3cm kuin joku kymmenisen viikkoa sitten siinä peruslääkäritarkastuksessa. Mahaa testailtiin myös käsin ja hyvin kuulema vauva reagoi liikkeillään tuohon. Tosin SF-mitta ei ollut nyt kasvanut, vaikka lääkäri sen kahteen kertaan mittasi ollakseen varma. Ei kuitenkaan syytä huoleen, tuo ei kauheasti asioista kerro - vaikka kieltämättä jään edelleen miettimään, onko tämä kakkosvauva kuinka pieni. Nyt kun ensimmäistä kertaa koskaan olen raskausmahani kanssa tasan keskikäyrällä. 

Sitten se ultra. Neuvolassahan se ultralaite ei ole mikään maailman uusin ja se näyttöruutu on sijoitettu pitkälti lääkäriin päin. Erityisemmin en siis Nöpöstä nähnyt, mutta yritinkin asennoitua niin, että lääkäri katsoo vain sen lapsiveden määrän. Kuulema lapsivettä on oltava seitsemän-kakskytjotain, jotta määrä katsotaan normaaliksi. Lääkäri teki laskutoimenpiteitä ja tuli tulokseen, että minulla on lapsivettä 12,3 eli riittävästi. Nyt voin siis huokaista ainakin tämän asian osalta. Niin ja raivotarjonnassa oli vauva, se selvisi myös mutta niinpä olin arvellutkin.

Sitten niihin perinteisiin raskausviikkokuulumisiin:

Raskausviikko 37., 36+0:

Paino: 59,6kg (+800g) Painoa tullut yhteensä 6,1kg. Eiköhän ensi viikkoon mennessä saada tuo kuudenkympin raja rikki.

Merkit kehossa: Maha on ehkä vähän laskeutunut. 

Raskausoireet: Pitkälti taitaa samat vanhat vaivat esiintyä, mitkä on kyllä ihan siedettäviä. Nyt on kylläkin vasen pohjelihas kipeä parin päivän takaisesta jalkakrampista.

Nöpönen: Mahanahka venyy välillä ihan kunnolla ja naureskelen niille muodoille, mitä mahaan tulee. Jaoinkin instagramin puolella kuvan tuosta, kun Nöpönen perinteiseen tapaansa puskee pyllyä ylös ja jalkoja oikealle sivulle. Edelleenkään en huomaa mitään selvää päivärytmiä hänellä.

Maha: Sitä laskeutumista epäilen, vaikkakaan ei se kovin huomattava ole kerta minulla usein tuppaa raskausmaha olemaan muutenkin sellainen, että se ei lähde voimakkaasti pyöristymään heti rintakehästä vaan ns. valuu. Tämän postauksen kuvana saa nyt toimia tämän aamuinen kuva, kun söin sängyssä rahkaa:


Eipä ole vielä mahaan tullut mitään uusia raskausarpia, mutta toisaalta maha on muutenkin minulle tuntunut aika saman kokoiselta jo pitkään vaikka siinä kasvua tapahtuukin. Napaa en kyllä oikein näe enää ollenkaan, jos seison ja katson alaspäin.

Fiilikset: Nyt paljon levollisemmat kuin vielä eilen ja viikonloppuna. Paremmin jaksaa nyt odotella sitä perjantain synnytystapa-arviointiakin. Tosin tuo jännittää ja mietityttää aika paljon, että kun nyt alustavasti se sektio olisi toiveissa, niin pelkään että synnytys"tuomio" on sellainen, johon en ole tyytyväinen ja sitten stressaan loppuraskauden.

Ja tuosta stressistä huomasin viikonloppuna sen, että jos sitä minulla on, niin se heijastuu koko perheeseen niin, että helpommin on miehen ja minun välit kireät enkä sitten kestä niin hyvin Antonin kiukutteluakaan. Onneksi kuitenkin tajusin itse tilanteen ja osasin pyytää anteeksi turhaa tiuskimista ja yritän pitää mielen tyynenä, kun Anton vastustelee. 

Muuta mainittavaa: Väsyttää kovasti. Tästä tulee takuulla sellainen koomazombie-päivä, kun yrittää vaan selviytyä päivän loppuun makoilemalla jossain ja tekemällä ne välttämättömät hommat. Harmi, kun ulkonakin olisi tänään niin nätti ilma.

You Might Also Like

2 kommenttia

 1. Hyvä kun pääsit lääkärille ja lapsiveden määrä saatiin tarkistettua :) Nytkö oot päättänyt, että haluat sektion? Uskon että saat sen jos vain haluat, koska edellinenkin oli sektio. Multa siis kysyttiin synnytystapa-arviossa kumpaa synnytystapaa oon ajatellut, eli jos olisin sektion halunnut niin se oli varmasti onnistunut helposti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ainakin nyt alustavasti joo ellei niillä tosiaan ole esittää riittävän vahvoja perusteita, miksi mun kannattaisi sitä alatiesynnytystä ainakin koettaa. Tällä hetkellä olo on nimittäin se, että oon kuitenkin paljon enemmän varautunut henkisesti toiseen sektioon ja yks pahimmista peloista on se, että joutuis hätäsektioon/vauvalle tulis jotain ongelmia alasynnytyksessä...

   Mulle jäi ainakin rakenneultrassa sellanen olo, että ei irtoo se sektio helposti tässä(kään) tilanteessa mutta voi tosiaan olla hyvin paljon kiinni siitä, millainen lääkäri osuu kohdilleen. Mua vähän pelottaa se, että en "uskalla" vaatia sektiota kun jostain syystä kokisin olevani epäkunnioittava sitä lääkäriä kohtaan. Mutta sanon varmaan suoraan tuonkin ajatuksen, niin ehkä se ei sitten yritä painostaa... ehkä.

   Poista