Kesävaatteita jos saisin

13.5.15

Vaihteeksi jotain muuta kuin vauvalapsijuttuja, nimittäin vaatteita ja erityisesti kesävaatteita. Tällä kertaa siis äidille. 

Kävelin yksi päivä sitten H&M:n ohi ja tajusin, että en ole tosiaan enää kesällä raskaana. Usein aina kesää kohti innostunkin enemmän omasta pukeutumisesta ja ehkä vähän tyhmästi hullaannun kuoseista, joita sitten kuitenkin vähän arastelen käyttää. En ylläty, jos tänä kesänä kävisi samoin.

Katselinkin tässä H&M:n nettitarjontaa ja poimin sieltä vaatekappaleita, jotka ovat mielestäni kivoja. Osaa voisin käyttää ja osaa taas en, koska tunnistan esimerkiksi vaatteen mallissa jo sellaista, mikä minulle ei sovi. Erikoisemmin en ole nyt mitään kesävaatetta hankkimassa itselleni, koska totuus on kuitenkin se, että en kuulu niihin, joilla raskausmaha pienenee muutamassa viikossa litteäksi. Rinnat tulevat todennäköisesti tuottamaan tälläkin kertaa suurta päänvaivaa, joten paitojenkin ostamisen jätän sitten sille hetkelle, kun tiedän tarkemmin missä sfääreissä se kuppikoko taas heiluu.

Tällainen järkevä pohjustus siis näin alkuun, että välttämättä paljon mitään näistä vaatteista en hanki mutta hankkisin, jos tilanne olisi eri. 


Nyt parina viime vuotena olen oikeastaan vasta kiinnittänyt huomiota haalareihin. Selvästi niiden suosiokin on vuosi toisensa jälkeen nousussa, koska niitä tuntuu löytyvän aina enemmissä määrin. Ne kiinnittävät minun huomioni, mutta kehoni ei ole ollut nyt pariin vuoteen sellaisessa kunnossa, että hirmuisesti kehtaisin näitä käyttää. Kuitenkin tuohon oikean yläkulman haalariin ihastuin niin kovasti, että laitoin sen jopa tilaukseen siitäkin huolimatta, että se on imetyksen kannalta todella epäkäytännöllinen enkä oikein pysty sitä nyt edes sovittamaan.  Ehtiihän sen vielä palauttaakin, mutta tuo oli oikeastaan se vaatekappale, joka sai minut innostumaan kesästä ja kesäpukeutumisesta.

Vasemman puoleinen haalari menisi mielestäni näpsäkästi myös iltamenoissa, jos haalariin yhdistäisi mustan vyön ja mustat korkkarit. Sellaisia iltamenoja minulla ei tule kyllä olemaan, mutta tuollainen visio nousi kuitenkin mieleen.

Vasemmassa alakulmassa oleva haalari on kuosiltaan mielestäni todella kaunis myös ja ilmeisen suosittu.  Sen vieressä oleva haalari on vähän siinä rajamailla, onko se kuosiltaan liian rauhaton mutta tuo taas menisi vähän sellaisella hippityylillä.


Tässäpä toinen kategoria, mitä en ehkä kovinkaan pidä kesällä ellei mekossa ole jotain helppoa imetysväylää. Mutta ainahan sitä saa haaveilla... Heh, heti tämän sanottuani täytyykin myöntää toinen epäkäytännöllinen ostos: tuo vasemman puoleinen rantamekko. Kuosihan on sama kuin haalarissa ja ihan ensimmäisenä näinkin sen tässä mekossa ja vähän rakastuin. Mekko on kylläkin läpikuultava, joten tuumailin että jos sinne alle laittaisi mustan perus(imetys)topin ja sitten tuon päälle niin se voisi olla ihan käytettävä. Tosin mustaa ei päälle ihan niillä porottavina päivinä halua laittaa. Mekko tuo kuitenkin ehkä vähän suojaa, jos tuntuu siltä että haluaa vatsaa versota jollain.

Valkoinen olkaimeton trikoomekko on mukavan simppeli, mutta jää hankkimatta koska imetysliivit on aina niin isoja kupeiltaan, että ne tulee väkisin esiin tuollaisessa mallissa. Muutenkin haluaisin pitää kyllä olkaimettomia mekkoja, mutta en voi olla ilman olkaimettomia liivejä ja silikoniolkaimet on kesällä inhottavat. Tämä on yksi niistä syistä, miksi kadehdin pienirintaisia.

Kolmas vasemmalta oli melkoinen villikortti. Kuosissa on jotain, mistä pidän ja jotain mistä en ole niin varma. Yläosa on todella kiva leikkaukseltaan, mutta helma olisi todennäköisesti minulle liian pitkä.

Viimeisin mekko on ainakin kuvassa melko täydellinen, mikäli olisi tarve juhlamekolle. Se ei ole liian tyköistuva, mutta ei myöskään liian muodoton. Mutta useinhan käy niin, että kun jotain laittaa itsensä päälle, niin vaate ei näytäkään ihan siltä kuin kuvitteli...


Paidoissa on vähän kaikenlaista valikoimaa. Todennäköisesti en halua laittaa päälleni mitään tiukkaa kerta raskausmaha jää pömpölle, mutta löysissä paidoissa on myös se ongelma, että kun on isot tissit ja sitten paita laskeutuu tisseistä niin yläruumis jää melko isoksi. Myös viime imetyskesästä oppineena tiedän, että imetysliivien ja varsinkin liivisuojien kanssa on jokseenkin hankala löytää paitoja. Kuviolliset on siinä suhteessa paremmat, koska ne liivisuojan rinkulat ei näy painaumina niin selvästi. Tässä paitojenkin kohdalla tulee siis vastaan aika monia käytännön seikkoja, jotka pitää ottaa huomioon.


Alaosissa minulle tärkein kriteeri on vyötärö. En pidä lainkaan napillisista jutuista ja mieluiten käytänkin tuollaisia resorillisia vyötäröitä, koska ne ei takuulla purista tai hankaa. Alaosatkin on siinä suhteessa minulle hankalia, että minulla on lyhyet jalat ja leveämpi lantio suhteessa jalkoihin. Onneksi näiden kapenevien lahkeiden ansiosta housuja ei tarvitse lyhentää, vaan lahkeet voi tarvittaessa vaan kääntää sisäänpäin. Vähän harkitsen, josko kävisin kotiuttamassa kaupasta nuo vasemman puoleiset haaremihousut. Ne hyvin todennäköisesti menisivät aika hyvin sektiohaavan kanssa ja toimisivat kesän ulkopuolella kotihousuina. 

Shortsit oli jo viime kesänä haasteellisin juttu löytää enkä oikeastaan mieleisiä löytänytkään. En sinällään haluaisi löysiä shortseja, mutta tiukemmissa malleissa ei taas se vyötäröosuus miellytä. Niin ja monet shortsit on joko liian lyhyitä tai sitten liian pitkiä.

Tuo harmaa hame, tai ainakin hyvin samantapainen, minulla onkin mustana. Sille ei tosin ole erityisemmin tullut käyttöä kuitenkaan, koska vähän tuntuu että tuollaiset minihamekaudet on jokseenkin osaltani ohi. Mutta nätti tuo harmaa on ja tavallaan toivoisinkin, että pystyisin näkemään itseni siinä.

Tällaisia poimintoja siis tein ja kaksi hankintaa olen tehnyt. Kieltämättä houkuttaisi ostaa itselleen kivoja kesävaatteita, mutta yritän myös valmistaa itseäni siihen kylmään faktaan, että sopivien vaatteiden löytäminen raskauden jälkeen ei ole todellakaan mikään helppo juttu. Antonin kun olin saanut, niin ostin joitain perustoppeja miesten puolelta, koska niiden xs-malleihin mahtui tissit paremmin. Muistan myös, että miten turhauttavaa tuolloin oli käydä vaatekaupoissa puhumattakaan siitä, jos oli jokin erikoisempi tapahtuma, minne piti pukeutua vähän hienommin. Huh. Mutta toisaalta on myös lohduttavaa tietää, että kun vauva on oikeasti syntynyt ja sektio on takana, niin eipä nämä vaatteet ole ensimmäisenä mielessä. Mutta jossain vaiheessa ne kriisit kuitenkin iskee, siitä olen varma.

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Mulla tulee keväällä aina kauhia hullaannus kesävaatteisiin ja varsinki ku tietää, että mahasta pääsee eroon. Täälä viikkoja 38+6 ja kovasti odotetaan, että pikkunen syntys:) nuo vaatepoiminnat on aivan ihania ja pari oon tilannutki:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa olla melko yleinen ilmiö tuo, että kesän tullen innostutaan ostamaan vaatteita mutta enpä kyllä ihmettele, kun talvet on Suomessa mitä ne on... Täälläkin lasketaan välillä päiviä, kuinka pitkään vielä ja siinä samassa mietitään näitä vaatejuttuja :D

      Poista